Siirry pääsisältöön

AAMUMEDITAATIO YSTÄVIEN KANSSA TUUSULANJÄRVEN RANNALLA

meditation-lake-tuusula-enni-mork

Huomenta kaikille! Oma perjantaini lähti tänään käyntiin meditaation voimin, sillä kävin rauhoittumassa ystävieni kanssa Tuusulanjärven rannalla kuuden aikoihin aamulla. Näin aikaisin en ole herännyt muutamaan kuukauteen, sillä vauvani nukkuu nykyisin yöt jo kokonaan. Niinpä tämä kyseinen aamu oli hyvin erityinen minulle ja sain rauhassa tyhjentää mieltäni kaikesta ylimääräisestä.

Aurinko oli vasta nousemassa, kun saavuimme laiturille. Järven ranta näytti upealta sarastavassa valossa. Rannalla ei ollut muita kuin me.

Kun parhaat ystäväsi ovat kiinnostuneita henkisistä asioista, mielen huolenpidosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, tapahtuu tällaisia asioita. Erittäin lahjakas ystäväni on vieläpä onnellisessa asemassa saadessaan tehdä rakastamaansa asiaa työkseen. Myös toinen, verbaalisesti erittäin lahjakas ystäväni avaa ajatuksiaan omassa blogissaan, johon kannattaa tutustua.

Järki-ihmisenä olen aina hieman joutunut pallottelemaan uskomuksiani järjen ja tunteiden välillä. En esimerkiksi usko Jumalaan (järki), mutta kuulun yhä kirkkoon (tunteet). Olen myös sitä mieltä, että jos joku muu uskoo ja saa siitä voimaa, on se hänelle itselleen hyväksi. Sama esimerkki voisi olla vaikkapa jonkin lumelääkkeen käyttäminen. Jos se toimii - go for it. Mikäpä minä olen siihen mitään sanomaan. Yritän asioissa kuin asioissa olla kultaisen keskitien kulkija ja välttää ääripäitä.

Kokemuksieni ja oppieni mukaan ihminen toimii siten, että ihmisen on hyvä tiedostaa asioita, jotta pääsee elämässään eteenpäin kohti haluamiaan tavoitteita. Ajattelemalla haluamiaan asioita ihminen voi siis mahdollisesti saavuttaa tavoitteensa, tai ainakin löytää suunnan kohti haluamaansa. 

Tunteet kohtaavat järjen, kun ruokkimalla aivojaan positiivisilla ajatuksilla ihminen alkaa automaattisesti elää onnellisemmin. Taas päinvastoin toimimalla elämä voi olla paljon kurjempaa. Tietysti jokaisella on taustalla omat kokemuksensa ja joidenkin elämä voi olla jo lähtökohtaisesti rankempaa kuin toisten. 

Uskoisin silti, että ajatteleminen auttaa pääsemään yli hankalista asioista. Minullakin on elämässäni esim. terveyteen liittyviä asioita, joita voisin murehtia loppuelämäni ajan, mutta jotka sen sijaan oppinut hyväksymään ajan kanssa.

Mieli vaikuttaa tapaamme ajatella asioita. Jos haluaa miettiä tätä yksinkertaisesti, niin jo ajatuksien muuttaminen tai unelmoiminen on askel kohti oikeaa suuntaa. Minulla on aina ollut unelmia ja moni niistä on käynyt toteen. Ehkä niin ei olisi käynyt ilman haaveilua sekä sen innoittamaa suunnittelua, joka taas on johtanut oikeille poluille kohti näitä tavoitteita.

Mielen virkistäminen meditaation avulla (arkisemmin sanottuna oman mielen rauhoittaminen) on mitä parhain tapa aloittaa aamu. Nyt olen hereillä.

meditaatio-ennin-kengissa meditointi-ystavat

Ajatuksien muuttamiseen liittyen haluan vilpittömästi suositella ystäväni yritystä, joka liittyy mielen valmennukseen. Itse olen sikäli onnellisessa asemassa, että saan mielenvalmennusta ikään kuin kaupan päälle aina viettäessämme yhdessä aikaa. Tuolloin keskustelemme usein asioista, jotka liittyvät siihen, mitä elämältä haluamme, tai miten elämme elämämme mahdollisimman hyvin ja onnellisesti.

Jos kaipaat työkaluja, joilla saavuttaa tavoitteita, tai tiedät kaipaavasi muutosta elämääsi, muttet ehkä tiedä miten edetä, suosittelen tutustumaan Riikan Power Mind -yrityksen palveluihin. Niiden avulla voit ottaa askeleen kohti omia unelmiasi.

Tämän rauhallisen aamun innoittamana teen kohta itselleni herkullisen aamupalan ja nautin sen kaikessa hiljaisuudessa ennen kuin muu perhe herää. Rauhallista viikonloppua kaikille. 

Namaste.

Kuvat: Sanni

Kommentit

Suositut tekstit

Huomenna Espanjaan lapsen kanssa

Matkustaminen kesällä 2022? Onko maailma auennut, uskaltaako matkustaa? Onko tosiaan totta, ettei Espanjaan vaadita enää qr-maahantuloilmoitusta, vaan maahan pääsee Suomesta yhdellä tulosteella ja passilla? Niin se on! Keväällä, kaiken kiireen ja sekamelskan keskellä sain omasta mielestäni tosi hyvän idean: varaanpa matkat itselleni ja tytölleni kahdestaan Espanjaan. Ei kauaa nokka tuhissut, kun Fisnkin lennot oli jo varattu ja sitten iski pienoinen paniikki. Miten hemmetissä selviän kahdestaan superaktiivisen lapsen kanssa viikon vailla mitään tukiverkostoa? Vähän vielä tiesinkään, mitä kaikkea matkan varrelle sattuisi kevään aikana. Lähdetään vaikka siitä, että olemme olleet vuoroviikoin kipeänä koko kevään ajan ja kaiken lisäksi mursin vielä varpaani kolmisen viikkoa sitten ihan typerällä tavalla kotona etätöissä.  En muista, koska olisin ollut näin väsynyt. Tuntuu, että talon rakentamiseen liittyvien päätösten tekeminen on helpompaa kuin suunnitella kenen luona lapsi on yötä viikon

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt