Siirry pääsisältöön

NIMIÄISET JA FRÖDINGEN KAKUT

Kaupallinen yhteistyö: Frödinge

nimiaiset-tarjoilut

Viime sunnuntaina juhlittiin tyttäreni nimiäisiä, eli toivotettiin hänet tervetulleeksi sukuun. Juhliin osallistui kaikkiaan lähemmäs 30 vierasta! Niin sukulaiset kuin ystävätkin saapuivat paikalle tuona kesäisenä sunnuntaina.

Juhlat järjestettiin yhdessä isovanhempien kanssa. Anoppi valmisti juhliin lohipiirakkaa ja maailman parhaita kevätkääryleitä ja oman äitini kanssa hoidettiin juhlien makeat tarjoilut, juomat ja koristelut. Isäni säesti juhlissa lauletun kappaleen.

Frödinge* helpotti juhlien järjestämistä tarjoamalla nimiäisten kakut. Niinpä saimme maistella juhlissa monia Frödingen herkullisia kakkuja. 

Valitsin juhliin tarjolle Frödingen vähälaktoosisia prinsessakakkuja, laktoosittomia vadelmakakkuja sekä gluteenittomia ja laktoosittomia porkkanakakkuja, jotta kaikille olisi tarjolla mieluisia vaihtoehtoja.

ennin-kengissa-nimiaiset morsiusharso-neilikka-kimppu ennin-kengissa-nimiaiset
frodinge_porkkananakku

FRÖDINGE-KAKUT

Vihreään marsipaaniin verhottu prinsessakakku on lempikakkuni Frödingen herkuista. Toisena suosikkina on mansikkakakku, jonka täytteenä on vaniljakreemiä. Usein mummolan pakastelokerosta löytyykin vähintään yksi hätävaraksi tarkoitettu prinsessa- tai mansikkakakku. Pakastekakut ovat siitä näppäriä, että ne sulavat nopeasti, ovat näyttäviä ja maistuvat herkullisilta.

En alunperinkään halunnut valmistaa juhliin kakkuja itse saati tilata kakkuja muualta. Jos tarjolla on näinkin hyviä valmiskakkuja, joiden avulla helpottaa juhlien järjestämistä, niitä kannattaa tarjota. Valmiskakut säästävät paitsi lompakkoa, niin myös hermoja, sillä kaikkea ei tarvitse tehdä itse ja näin pääsee juhlien järjestämisessä hieman helpommalla.

Juhliin halusin tarjolle mahdollisimman erilaisia ja eri ruokavalioihin soveltuvia kakkuja. Niinpä valitsin kahden kermakakun oheen myös laktoosittoman ja gluteenittoman porkkananakun. Koska Frödingen kakuista moni on tarkoitettu 6-8 ihmiselle, voi kakkuja tarjota juhlissa montaa eri makua, jolloin pääsee kakkubuffet-fiilikseen.

Frödingellä on valikoimissa myös pienempiä yksittäisiä leivoksia sekä mansikkakakku, josta riittää tarjottavaa useammallekin.

nimiaiset-kakku frodinge-vadelmakakku-laktoositon nimiaiset-frodinge-vadelmakakku frodinge-prinsessakakku

Makeisiin tarjoiluihin tuli lisänä vielä yksi yllätys. Anoppi oli tilannut juhliin upeita, käsinkoristeltuja pikkuleipiä. Nämä olivat niin söpöjä, ettei niitä meinannut edes raaskia syödä!

Näiden herkkujen lisäksi halusin ehdottomasti tarjota juhlissa herrasväen pikkuleipiä.

pikkuleivat-ennin-kengissa morsiusharso-neilikka-kimppu-1 nimijuhlat-tarjoilut

Juhlapäivä oli aurinkoinen ja todella lämmin, enkä olisi voinut toivoa parempaa säätä. Suurin osa juhlista pystyttiinkin olemaan ulkona. Pihalla saatiin myös ikuistettiin ryhmäkuvat ja perhepotretit. Olen niin iloinen, että nimiäiset sujuivat hyvin ja paikalla oli paljon rakkaita ihmisiä.

Meidän tyttö oli niin kiltisti koko juhlien ajan. Hän vaan kiersi sylistä syliin ja nukkui tyytyväisenä tutti suussa. Seuraava yökin sujui todella hyvin, sillä aamulla herättiin ensimmäsen kerran vasta kuuden aikoihin monen tunnin yöunien jälkeen.

Tämä juhla tulee jäämään muistoihin yhtä tiukasti kuin kaikki muutkin aiemmat merkkipaalupäivät, kuten yo-juhlat, polttarit ja häät. 

Olen niin onnellinen, että elämääni on tupsahtanut kaunis, pieni tyttö, jonka äiti saan olla. <3

t. Enni

Kakut juhliin tarjosi Frödinge!

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt