Siirry pääsisältöön

Miksi blogi ei menesty? 9 + 1 Vinkkiä menestyvän blogin luomiseen


HUOM! Pävitetty artikkeli (7.8.2018) löytyy täältä!


Olen lukenut monista lähteistä vinkkejä siitä, miten luoda menestyvä blogi. Blogimaailmaa hyvin keskeiseltä paikalta seuranneena olen myös huomannut monia menestyneitä blogeja yhdistäviä tekijöitä.

Listasin alle muutamia yleisimpiä perusohjeita, joita ei kannata sivuuttaa. Yksinkertaisilla asioilla on paljon merkitystä ja näihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota!

1. PÄÄTÄ BLOGIN AIHEPIIRI

Blogia aloittaessa tulisi päättää aihepiiri ja pysyä siinä. Kaksi-kolme aihepiiriä on okei. On kuitenkin hankalaa kasvattaa lukijakuntaa, jos kirjoittaa kaikesta mahdollisesta, eikä blogissa ole selkeää punaista lankaa.

2. KIRJOITA LUKIJOILLE

Tarjoa lukijoille hyödykettä. Varmista, että jokaisella julkaisemallasi postauksella on jokin tarkoitus.

Aina kun kirjoitat postauksen, kysy itseltäsi:
 1. Mikä on postauksen idea?

 2. Kenelle postaus on kirjoitettu?

 3. Mitä lukija hyötyy postauksesta?


3. HERÄTÄ TUNTEITA

Pysy uskollisena omalle brändillesi. Älä ole hajuton & mauton, vaan kerro rohkeasti vahvoja mielipiteitäsi ja herätä lukijoissa tunteita. Nämä asiat kiinnostavat lukijoita.

Kerro myös tunteistasi avoimesti. Ole siis persoonallinen ja luota omaan juttuusi. 

Blogini eräät luetuimmat postaukset ovat
 1. kuinka vaihdoin pinkkiin hiusväriin tai

 2. tutustuin huulten muotoiluun Restylanella

Vaikea arvata miksi. T. Naapurintyttö.

miten_luoda_menestynyt_blogi

4. PANOSTA VALOKUVIIN

Olet sitten muotibloggaaja, matkabloggaaja tai ruokabloggaaja, hyvät kuvat ovat tärkeitä. Niitä ei tarvitse olla paljoa postausta kohden, mutta niiden tulee olla visuaalisesti kauniita, oikein valottuneita ja tarkkoja.

Varmista myös, että blogisi kuvat on optimoitu verkkoon, jotta sivusto latautuu nopeasti. Kuvat kannattaa pienentää siten, että yhden kuvan koko on noin 150 kt.

Pienet ja kevyet kuvat edesauttavat sivun nopeaa latautumista. Googlen mukaan 40 % kävijöistä nimittäin lopettaa selailun, mikäli sivun lataaminen kestää kauemmin kuin 3 sekuntia.


Valokuvaamiseen löydät vinkkejä alta:
 1. 4 Vinkkiä parempiin henkilökuviin

 2. Järjestelmäkameralla kuvaamisen perusteet

5. TIIVISTÄ POSTAUKSEN SANOMA

Tiivistä, tiivistä ja tiivistä. Käytä väliotsikoita ja listoja. Kirjoita postaus ja lue se kriittisesti läpi. Poista ainakin puolet tekstistä. Näin tiivistettynä.

6. OTSIKOI POSTAUS MIELENKIINTOISESTI

Luo koukuttavia otsikoita! Otsikot johdattelevat lukijat postauksen kimppuun. Parhaimmassa tapauksessa otsikko on sisältöä kiinnostavampi.

Klikkiotsikot ovat nykyisin suosittuja, mutta jos haluat vältellä niitä, pyri tiivistämään postauksen sisältö mahdollisimman koukuttavasti otsikkoon. Numerot kiinnittävät lukijoiden huomion, samoin myös väittämät ja kysymykset.

Alla esimerkit:
 1. 5 parasta lahjaideaa miehelle

 2. TOP 6 vinkit kesän alennusmyynteihin

 3. Miksi olen kasvissyöjä?

 4. Mitä tehdä sunnuntaina?


miksei-blogi-menesty-finger-tattoo

7. OLE AKTIIVINEN

Lue somesta juttuja, joista haluat kirjoittaa. Luo blogille profiilit someen ja ole niissä aktiivinen. Siis mainosta blogiasi!

Ennen someprofiilien luontia, keksi blogille hyvä nimi. Sen vaihtaminen myöhemmässä vaiheessa voi olla hankalaa ja seuraajien johdattaminen uusille kanaville haastavaa.

Moni bloggaa nykyisin omalla nimellään, mutta jos tietoturva pelottaa, blogille kannattaa keksiä osuva nimi. Suomen kielellä bloggaavan kannattaa valita suomalainen nimi, sillä se saattaa jäädä tuntemattomilla paremmin mieleen ja on myös helpompi kertoa uusille tuttavuuksille. Omasta nimestään voi tietysti myös kehitellä taiteilijanimen ja blogata oman alter egon turvin.

8. PÄIVITÄ BLOGIA SÄÄNNÖLLISESTI

Hyvä blogi voi päivittyä kerran päivässä tai kerran viikossa. Tee selväksi lukijoillesi, kuinka usein blogi päivittyy. Usein laatu myös korvaa määrän.

9. OLE PITKÄJÄNTEINEN

Määrittele tavoitteet ja etene niitä kohti pitkäjänteisesti.

Menestyksekäs voidaan myös ymmärtää monella eri tavalla, eivätkä kaikki halua samoja asioita. Joillekin riittää se, että blogista saa jotakin hyötyä tai se on mukava sosiaalinen harrastus, jolla on lukijoita.

+ TUURI

Uskon myös tuuriin, sillä olen huomannut, että vaikka kuinka noudattaisi ohjeita, eivät jotkut blogit koskaan pääse kokemaan suurta suosiota. Tiedän kymmeniä visuaalisesti upeita blogeja, joissa on älyttömän hyvin kirjoitettuja juttuja ja kauniita kuvia.

Tästä syystä uskon, että tuurilla voi olla vaikutusta asiaan.

Se, että uskaltaa sanoa mielipiteensä ja olla tarvittaessa erilainen, vaikuttaa paljon. Silläkin riskillä tietysti, ettei kaikkia voi koskaan täysin miellyttää. Huonokin julkisuus on julkisuutta, vai mitä mieltä olette?

Ironista on myös, että itse rikon monia yllä mainittuja sääntöjä räikeästi, vaikka teoriassa menestymisen resepti onkin tiedossa.

Tärkeintä on kuitenkin, mitä sinä haluat ja mitkä ovat omat tavoitteesi!

Millaisia hyväksi havaittuja vinkkejä sinulla on bloggailuun? Jätä kommenttia!t. Enni

Kommentit

 1. Huomioi lukijat myös kommenttipuolella. Vastaile lukijoiden kommentteihin, vaikka vain lyhyestikin. Olen lukenut muutamaa blogia, joissa kommenteille ei koskaan saanut vastakaikua. Lopahti pikkuhiljaa kiinnostus lukea näitä blogeja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä pointti!! Olen muuten huomannut saman. Mikähän siinä on, ettei vastailla kommentteihin? Tietysti jos päivän aikana tulee sata kommenttis, käy sekin jo ihan työstä! :D

   Poista
 2. Kiitos hyvistä vinkeistä 😊Täytyykin näitä miettiä omassa blogissakin 😃Mukavaa sunnuntaita ❤️

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt