Tänään mummi olisi täyttänyt 100 vuotta

Mummi olisi täyttänyt tänään 100 vuotta. Valitettavasti mummi ei päässyt kokemaan satavuotispäiväänsä, sillä mummi nukkui pois pääsiäisen aikoihin huhtikuussa. Hullua myös ajatella, että mummi syntyi samana vuonna kuin Suomi itsenäistyi. 

Isoäitini oli ainoita ihmisiä, joka kutsui minua oikealla nimelläni. Tämä johtui paitsi kastenimestäni, myös siitä, että mummin siskoa kutsuttiin nimellä Enni (oikea kirjoitusasu oli Enne).

Olin mummille siis Enni-Liisa, tai Ennilii, jotta tiedettiin, kenestä Ennistä sillä hetkellä puhuttiin.

Muutimme perheen kanssa pois Rovaniemeltä jo vuonna -95. On ollut hienoa, että Rovaniemellä on aina ollut paikka, minne mennä vierailemaan. Mun juuret, ja tietysti myös suku, ovat siellä.

IMG_20170421_140350

On haikeaa, että pitkään suvussa ollut asunto on nyt myynnissä. Valehtelematta kyseessä on asunto, jonka sijainti ja näköalat ovat Rovaniemen parhaimmistoa.

Iso asunto sijaitsee nelostien lähellä Lainaanrannassa ja sen kahdelta parvekkeelta on huikeat näkymät vastarannalle ja Pullinrantaan. Erityisesti kesäöisin näkymä on jotain aivan uskomatonta.

Asunnosta saa tietysti vinkata kiinnostuneille. Jos mulla olisi vähän ylimääräistä (ja tietysti mahdollisuus asua Rovaniemellä), ostaisin tämän itselleni saman tien.

mummola-ennin-kengissa1
mummola-ennin-kengissa2

Näin pari yötä sitten unta mummista ensimmäistä kertaa hautajaisten jälkeen. Unessa mummi kutsui minut luokseen hellyttävällä äänellään: "Ennilii". Sen jälkeen halasimme pitkään.

Mummi elää muistoissa ikuisesti.

Onnea mummille 6.8.2017 sinne pilvenreunalle. Pitäkää papan kanssa kunnon juhlat! <3

Enkeli vuoteen vierellä kulki, mummin silmät hiljaa sulki. Aurinko kirkas ja lämpöinen, nyt paistaa mummille ikuinen. 

t. Enni

Kommentit

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös