Netflixin Suosikkisarjoja

Käsi ylös, kenellä muulla on Netflix? Nyt kevään aikana olen katsonut Netflixistä muutaman sarjan alusta loppuun. Itseasiassa en ole löytänyt sarjoja itse vaan Netflix iloisesti ehdotteli niitä minulle, varmaan osittain siksi, että moni niistä on Netflix Original -sarja. Tässä suosikkini Netflixin uudesta tarjonnasta:


Girlboss (IMDb 7,2 / 10)

Girlboss perustuu löyhästi Sofia Amoruson vuonna 2006 perustaman eBay-kaupan Nasty Gal Vintagen historiaan. Sarjan alussa päähenkilöllä menee "vähän" huonosti, mutta hiljalleen hän alkaa ostaa halvalla vintageaarteita ja myydä niitä eBayn kautta hyvällä voitolla. Wikipedia kertoo, että yksi näistä voittoisista tuotteista olisi ollut Chanelin vintagetakki, jonka hän osti alle kymmennellä dollarilla second hand storesta, mutta jonka hän myi lopulta yli 1000 dollarilla.

Sarjassa tulee hyvin esiin se, että menestyminen vaatii rohkeutta, asennetta ja vähän itsekkyyttäkin. Upeaa, että nainen teki harrastuksestaan ja intohimostaan ammatin. Ps. Sarjan yksi tuottajista on Charlize Theron. Muuta huomioitavaa: Sarjan päänäyttelijä Britt Robertson näyttää tummalla tukallaan aivan Jennifer Lawrencen ja Dakota Fanningin sekoitukselta! 

girlboss

Shadowhunters (IMDb 6,4 / 10)


Aloin katsoa sarjaa, sillä olen nähnyt Varjojen kaupungit - Luukaupunki -elokuvan  ja lukenut myös kyseisen kirjan. Shadowhuntersin 1. tuotantokausi perustuu lähes suoraan kirjaan, eli loppuratkaisu on tällöin tiedossa. Sarja pohjautuu Clary Fairchildin elämään Brooklynissä.

Varsinkin ensimmäinen jakso oli hyvin samanlainen, mutta sarjan edetessä juonessa on onneksi mukana hyviäkin lisäyksiä (mm. Alec & Magnus). Jäin sarjaan pahasti koukkuun, vaikka jaksot välillä toistavatkin itseään. Se myös hieman ärsyttää, että toisinaan on mieletön kiire pysyä elossa ja tappaa demoneita, mutta sitten kulman takana voidaankin keskustella hyvin perusteellisesti ihmissuhdekuvioista.

Sarja oli kuitenkin mukavaa ajanvietettä ja odotan oikeasti innolla uusia jaksoja.


Kolmetoista syytä (IMDb 8,9 / 10)

Kyseessä on rankka, nuorille aikuisille ja aikuisille tarkoitettu sarja, jossa jakso kerrallaan selviää, miksi päähenkilö Hannah Baker teki itsemurhan. Sarjassa päähenkilö nauhoitti kasetille kolmetoista syytä, jotka saivat hänet tekemään itsemurhan. Erityisesti loppua kohden sarja muutuu aika rankaksi, mutta se kannattaa ehdottomasti katsoa läpi. Jopa jaksoja ennen varoitetaan tulevasta sisällöstä.

Kyseinen sarja on ollut yksi parhaista näkemistäni sarjoista pitkään aikaan, ja se on myös saanut hyvät arvostelut mm. IMDb:n kautta.Viimeisenä onkin vähän erilaisempi sarja, nimittäin vuonna 2014 julkaistu tieteisdokumentti, joka toimii jatkona alkuperäiselle, vuonna 1980-julkaistulle sarjalle. Olen aivan koukussa Cosmokseen. Olen aina ollut kiinnostunut tähdistä, planeetoista ja avaruudesta (esim. kutosluokalla tein esitelmän Auringosta), mutta mitä enemmän mietin aihetta, sen enemmän pyörälle pääni menee. En pysty käsittämään avaruuden suuruutta. Onneksi sarja osaa kertoa joitakin vastauksia kysymyksiini. Tämä sarja ei tietenkään ole Netflixin omaa tuotantoa, mutta löytyy siis Netflixistä!

Sarja on hyvin tehty ja juontaja sekä astrofyysikko Neil deGrasse Tyson on ihan paras. Tästä sarjasta sain innostuksen camera obscuran rakentamiseen, jonka tuloksia voitte ihailla alla.

Vielä kun joku päivä pääsisi avaruuteen...

camera-obscura_

Mitkä sarjat sitten eivät ole iskeneet? 

Muutama jakso takana Netflixin Riverdale-nimistä sarjaa, mutta en vaan koukutu. Uskokaa pois, olen yrittänyt! Syy on se, että en voi katsoa sarjoja, joissa ihmiset naljailevat toisilleen tätä tahtia.

Sitten on taas toinen ääripää, eli herttainen Gilmore Girls, joka ei myöskään nappaa. Olen sinnitellyt nyt viiden ja puolen jakson verran, mutta taidan kohta hypätä suosiolla tuoreimpaan tuotantokauteen, jota ei tosin ole kehuttu pahemmin. Minua kiinnostaa tietää, miksi uusin tuotantokausi on mukamas huono, jos kerran vanhat ovat tätä luokkaa..?

Oliko joku näistä sarjoista teidän lempparinne?

t. Enni

Kommentit

 1. Moi Game of thornes on suosikkisarja hauskaa vappua sinulle<3 t.Jani-75

  VastaaPoista
 2. Se on positiivinen juttu että Netflix ehdottelee uutta katsottavaa mutta nuo juoniselostukset on välillä niin naurettavan typeriä ettei aina inspaa ees vilkaista. Otetaan esimerkkinä tuo Girlboss, sarjan nimi ei viittaa yhtään Ebayhin mut kiitti vinkistä, sun kirjottamana vaikuttaa mielenkiintoiselle:) Ehdottaisin sulle Rectify-nimistä sarjaa. Kertoo vankilakundista joka yrittää sopeutua takaisin siviilielämään. Erikoinen ja paikoin synkkä mut tosi hyvin tehty sarja. Ihan siitä syystä vinkkaan ku mainitsit tuon 13 syytä itsemurhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin on. Tykkäsin kyllä paljon Girlbossista, katsoin sen eilen yhdeltä istumalta loppuun ja nyt on taas tilanne, että mitäs sitten! :D Eli kiitos paljon! Mä kurkkaan tuon mainitsemasi sarjan. :)

   Poista
 3. Minun lempppari on game of thornes t.Jani-75

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, niitä ei vaan Netflixistä löydy. :) Onneksi on netti :)

   Poista
 4. Yes ihanaa, tästä sain monta uutta vinkkiä! :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös