Dyyneillä - Playa de Bolonia

Olen elämäni aikana käynyt Espanjassa todella usein. Kun käy samassa paikassa vähintään kerran vuodessa, on ymmärrettävää, ettei matkan aikana pääse aina kokemaan uusia juttuja. Miellänkin nämä lomamatkat enemmän mökkireissujen tapaisiksi, sillä omaan kotiin on aina ihan erityinen fiilis palata. Käyn täällä usein myös siksi, että täällä on aina satavarmasti kesä ja tutuissa maisemissa pääsee rentoutumaan helposti.

Tällä kertaa majailen kylläkin vuokrakämpässä Fuengirolassa, mutta tämäkin talo on käynyt jo niin tutuksi, että tätä voisi melkein kutsua kodiksi. Minulla on täällä myös käytössä, mahdollisesti parhaat päivänsä nähnyt, Opel Corsa, jolla autoreissut onnistuvat yleensä mutkattomasti. Niinpä pääsen jakamaan kanssanne upean matkavinkin!
Tällä kertaa halusimme muiden reissun jäsenten kanssa kokea jotain uutta, joten päätimme lähteä tutustumaan Cádizin provinssissa sijaitsevaan Playa de Boloniaan, jotka sijaitsee noin 30 kilometrin etäisyydellä Tarifan kaupungista.

Kaukaa katsottuna Bolonian rantaviiva tuo mieleen paratiisin. Vaaleaa, hyvin hienoa hiekkaa huuhtovat Atlantin aallot ja olipa rannalle eksynyt muutama rapukin. Muutaman kymmenen metrin päässä rannasta sijaitsee iso hiekkadyyni.


Boloniaan on matkaa Fuengriolasta noin 150 km, joka on ihan siedettävä pituus päiväretkelle. Ajallisesti automatka kesti hieman alle kaksi tuntia A7-tietä ajellen. Lähdimme reissuun vasta puolenpäivän aikoihin ja paikan päällä vierähti reilu pari tuntia. Kotona olimme illalla kahdeksan aikoihin.

Jätimme auton Bolonian rannan lähettyvissä sijaitsevalle pellolle, joka oli täynnä muitakin autoja. Ranta oli ravintolan kohdalta ruuhkainen, mutta mitä pidemmälle kohti dyynejä käveli, sen vähemmän porukkaa rannalla oli. Dyyneille oli matkaa autolta ehkä noin kilometrin verran ja matka taittui helpoiten rantaviivaa pitkin kävellen. Ihmispaljouteen vaikutti osittain se, että teimme reissun sunnuntaina, joka on paikallisten suosima rantapäivä.Playa de Bolonia sijaitsee Atlantin rannalla. Vesi oli selkeästi kirkkaampaa ja ehkä myös aavistuksen kylmempää, muttei suinkaan liian kylmää uitavaksi (en tietenkään käynyt uimassa, koska vierastan merta, mutta kahlaamassa kyllä kävin).

Dyynit, ne kannattaa kannattaa kokea! Vaikka kuumalla hiekalla kävely ylämäkeen kävikin treenistä, niin kyllä se oli vaivan arvoista. Matka dyynien huipulle kesti ehkä reilun 10 minuuttia (tuntui puolelta tunnilta), mutta pidimme kyllä yhden pidemmän hengähdys- ja valokuvaamishetken puolen välin tiennoilla. Lopulta kipusimme aivan dyynien päälle ja ihastelimme alas jäänyttä upeaa rantaviivaa. Dyynien huipulla puhalsi sopivan viileä tuuli, joten kyllä siellä kelpasi istua ja ottaa aurinkoa. Dyyneiltä paluu alaspäin olikin paljon helpompaa ja nopeampaa.Jos olet matkustamassa Aurinkorannikolle ja sinulla on auto käytössä, on tämä reissu yksi must see -jutuista. Ihme, etten muuten ole käynyt tuolla aikaisemmin.

Tässä linkki Google Mapsista löytyneeseen valokuvaan, jonka avulla voitte ihastella dyynejä näin etukäteen.

t. Enni

Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Aika mieletön ranta kyllä! Pistän korvan taakse :)

  VastaaPoista
 2. Dyynit tuovat muistoja Amerikan mantereelta. Hauskaa tietää, että Espanjassa on samanlaisia. Lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Minäkään en tiennyt ennen. Toinen paikka on ilmeisesti Kanariansaarilla, mutta sielläkään en ole koskaan käynyt!

   Poista
 3. Siellä sitä piisaa aurinkoa. Tuo vesi- ja pikkukalakuva on erittäin onnistunut otos.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 4. Oi että miten ihanat kuvat!!! Aurinkoa riittää. :) Kiitos kun linkitit, tulethan uudelleenkin - uusi aihe huomenna on "vaaleanpunainen". :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös