Nike Free 4.0 Flyknit, Nike Factory Store Malaga

Aurinkorannikolla lomaileville ja urheiluvaatteista kiinnostuneille henkilöille tiedoksi: Käykää ihmeessä Nike Factory Storessa Plaza Mayorin ostoskeskuksessa Malagassa. Kyseinen Niken myymälä on ainakin oman käsitykseni mukaan tehtaanmyymälä, sillä sieltä löytää usein paljon tuotteita alennetuin hinnoin. Viime kerran reissulla sulho löysi harmaat Nike Free 5.0 -kengät alle 60 eurolla ja tällä kertaa muakin onnisti, sillä löysin Nike Free 4.0 Flyknit -kengät 56 eurolla (normaalisti 130 euroa per pari).

Free-mallin kengät on kehitetty juoksuun, jossa tuntuma vastaa paljasjalkajuoksua. Tutkin asiaa hieman lisää ja selvitin Intersportin sivuilta, että mitä pienempi mallinumero kengissä on (4.0 tai 5.0) sen vahvempi paljasjalkaisen juoksu tuntuma on.Nike Free -urheilukenkien idea on se, että kengissä on kevyempi tuki, jolloin jaloissa aktivoituvat lihakset, joita ei normaalisti tule käytettyä vahvemman tuen antavissa kengissä. Ajan kanssa nämä harvemmin käytetyt lihakset vahvistuvat. No, mene ja tiedä, sillä en käytä Niken Free -kenkiä lähes ollenkaan juoksuun.

Plaza Mayorin Niken myymälässä juttelin pikaisesti myyjän kanssa ja myyjä totesi, ettei suosittele kenkiä pitkille lenkeille, sillä tällöin jalat myös rasittuvat paljon. Totuttelu Free-mallin kenkiin kannattaakin aloittaa hillitysti. Myyjä sanoi lisäksi, että voisin aivan hyvin käyttää kenkiä myös kuntosalilla. Aion itse käyttää kenkiä kävelylenkeillä, sillä Niken kengät ovat ainoita kenkiä, joista en ole vielä koskaan saanut rakkoja. Mietin kuitenkin, että voisin hankkia yhden parin salillekin...


Nike Free 4.0 Flyknit -lenkkarit ovat todella kevyet ja sujahtavat jalkaan nopeasti. Kenkien päällyskangas on joustavaa Flyknit-neulosta, johon Nikellä on ilmeisesti jo yli 500 patenttia. Kengät myös tuntuvat jaloissa todella mukavilta.

Flyknit-lenkkareista valitsin itselleni normaalistikin käyttämäni 39-koon, mutta 5.0-mallista jouduin aikoinaan valitsemaan yhden koon isomman parin. Minulla on Nike Free 5.0 -malli, joka ei ole tätä uusinta, tällä hetkellä markkinoilla olevaa versiota. Uusimmasta versiosta valitsisin kuitenkin taas oman kokoni. Jos siis tilaatte kenkiä netistä, kannattaa suosiolla tilata kenkiä parissakin eri koossa.

Sekin kannattaa ottaa huomioon, että Nike Free -kenkien kanssa ei tulisi käyttää sukkia. Tästä syystä kannattaa huomioida, että ostaa kengät tismalleen oikeassa koossa, eikä tilaa kannata jättää paksuja sukkia varten.


Lenkkarit pääsivät heti ensimmäisenä päivänä kovaan testiin, sillä kävelin niillä yhdeksän kilometrin lenkin. Jalat olivat lenkin jälkeen vielä virkeät ja rakkojen osalta saldo pysyi nollassa. Olen siis erittäin tyytyväinen lenkkareihin.

t. Enni 

Kommentit

Lue myös