Canon EOS 1100D -arvostelu

Nyt se lupaamani toinen postaus, melkein samoilla kuvilla! Ostin siis eilen heräteostoksena uuden järjestelmäkameran, sillä olen pohtinut uuden & pienemmän kameran hankkimista jo pari vuotta, ja nyt sattumalta törmäsin sopivaan tarjoukseen. Monesti multa tullaan kyselemään, millainen kamera Canon EOS 1100D on, niin nyt voin sen ihan kokemuksen puolesta kertoa.

Mun ultimate-haave olisi ollut Canon EOS M, mutta silloin rahaa olisi pitänyt lyödä tiskiin melkein tuplasti enemmän. Halusin kuitenkin hankkia nykyistä kameraani kevyemmän ja pienemmän järjestelmäkameran, jota voisin helpommin kantaa mukana tapahtumissa, ja joka ei olisi niin arvokas. Tämä oli kompromissi. Kalliimpi isoveli 7D hakkaa uutukaisen kuvanlaadussa mennen tullen, mutta niinhän sen pitääkin. Hintaeroa on vielä tälläkin hetkellä yli 600 euroa.

No miltä kuvat näyttävät teidän mielestänne? En odottanut, että kohinaa syntyisi noin paljon ISO 200 -arvolla, mutta jossainhan tuon hintaeron täytyy näkyä. Muuten olen positiivisesti yllättynyt. Varsinkaan, kun tämän parempiin kuviin ei päästy parin tonnin setilläkään, ja alla olevat kuvat on otettu alle 400 euron kombolla.

Canon, 1100D, harrastelijakamera, järjestelmäkamera,Tämän kameran edoton valttikortti on sen hinta. Todella moni liike myy kameraa nyt alle 300 eurolla, esim. Prisman verkkokaupasta Canon EOS 1100D saa hintaan 299 €. Näissä kuvissa käytin Canon EF 50mm f/1.8 -objektiivia, joka on sen sadan euron luokkaa. En varmaankaan tule tarvitsemaan paketin mukana tullutta EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 III -objektiivia, eli jos joku on kiinnostunut, voin myydä sen halvalla.

Näin yhden päivän käytön jälkeen voisin listata joitain kokemuksia. Kuten huomaatte olen kuvissa kameran edessä, mutta säädin kameran asetukset ennen kuin päädyin kuvattavaksi. Näitä kuvia varten tein oman kuva-asetuksen, johon lisäsin terävyyttä kaksi, kontrastia kaksi ja värikylläisyyttä kolme pykälää. Kuvat otettiin Av-tilalla käyttäen arvoja f/2.0 - f/2.2 ja ISO 200, JPG-muodossa. Photoshopissa lisäsin vieläkin vähän terävyyttä (!) ja käytin omaa Curves-asetustani. Bf, kiitos kuvista.

IMG_0700 copy

Plussat:

- todella pieni ja kevyt
- kivan tuntuista, vähän nihkeää materiaalia (ei ehkä pääse tipahtamaan kädestä niin helposti)
- kaikki jo omistamani objektiivit sopivat tähän
- takanäyttö on sopivan iso
- hintalaatusuhde
- videokuvaus
- SD-muistikortti (halvempia kuin CF-kortit)

Miinukset:

- takanäytön tarkkuus on huono ja esikatseltuna kuvat eivät näytä niin hyviltä
- kohina
- manuaalinen kennonpuhdistus
- ei mahdu kirjekuorilaukkuun...


Eniten mietityttää se, että 1100D:tä voi kuulemma verrata Canon EOS 450D -kameraan, joka ilmestyi muistaakseni joskus vuoden 2007-2008 aikoihin. HD-videokuvausmahdollisuus tässä mallissa kuitenkin on. Toivottavasti en siis tehtyt hukkaostosta, sillä kotoa löytyy vielä se 400D:kin, joka on S:n käytössä. En tosin enää luota 400D:hen ainoana varakamerana, sillä se vetelee jo viimeisiään ja saattaa sanoa itsensä irti vaikka heti seuraavaa kuvaa ottaessa. 

Vaan joo, suunnitelma on nimittäin säästää hartioita ja keventää matkalaukun painoa. Aion (paino sanalla ehkä) ottaa vain tämän uuden kameran mukaan Lontooseen ensi kuussa. 

t. Enni

Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Oikein hyviä kuvia.

  Tyttärelläni on myös tuo Canon ja on ottanut tosi taidokkaita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei se, että on monen tonnin laitteet tarkoita sitä, että vasta silloin saadaan aikaan hyviä kuvia. Harjoittelusta se taitaa olla myös kiinni... :)

   Poista
 2. Suosittteletko canon eos1100d:tä ensimmäiseksi järjestelmä kameraksi omalle 13vuotiaalle tyttärelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyseessä on jo melko vanha runko, että mikäli hinta on edullinen, niin silloin totta kai. Muutoin saattaisin jo katsella uudempia malleja.

   Poista
 3. Mitä järjestelmäkameraa suosittelet ensimiseksi kamerakasi hinta saisi olla 100-300noin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti olen tällä hetkellä perillä vain Canonin tarjonnasta ja niiden hinnat alkavat kaikki yli 300 eurosta. Ensimmäinen kamera voi olla vaikka älypuhelimen kamera. Kyllä noin 300 euroa on mielestäni minimihinta hyvälle kameralle!

   Poista
 4. Mitä kameraa suosittelisit semi alottelijalle? Tota Olympus peniä on paljon kehuttu, onko muita suosituksia? Hinnalla ei niin väliä, kuitenkin kalleimmasta(/parhaasta) päästä ei tarvii olla, olen vielä niin harjoitteluvaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainitsemasi olympus on varmasti hyvä vaihtoehto. Olitko kiinnostunut jostain muusta merkistä?

   Poista
 5. Vastaukset
  1. No sitähän se välillä on. :( Toivottavasti nyt sinulla menee jo paremmin.

   Poista
 6. aika tosi vanha postaus 😅 mutta kannattaisiko tätä eos 1100d ostaa jos sen sais 150 eurolla käytettynä? tulis ihan aloittelijalle opettelu/harraste käyttöön, oon tähän mennessä ihan vaan kännykällä kuvannu, mutta olis kiva harjoitella kuvaamaan kameralla parempilaatusia kuvia :)

  VastaaPoista
 7. niin ja joku putki meillä on jo entuudestaan, en satu muistamaan mikä merkki, mutta menee varmaan kaikkiin kameroihin? äidin mukaan ollut hyvä, kun on sillä joskus kuvannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tarkistaa, sopiiko putki runkoon! Miltä susta tuntuu ja paljonko rungolla on kuvailtu! Mun mielestä 150€ on aika kova hinta, ottaen huomioon että torissa joku myy 95€ ja veikkaan siinäkin olevan tinkivaraa!

   Pahoittelut että vastaus tuli vähän myöhään. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös