Trendikkäimmät vinkit Tallinnan matkailuun risteillen

Kaupallinen yhteistyö: Tallink Silja ja Visit Tallinn

Fotografiska Tallinna Bruen Adams

Tallinnan kesä 2020

Nyt olisi tarjolla tiivis vinkkipaketti Tallinnan uusista nähtävyyksistä kesälle 2020!

Kyseinen matka oli itselleni ensimmäinen ulkomaanmatka koronakevään jäljiltä. Toki riskit Tallinnaan risteilyyn kannattaa edelleen pitää mielessä ja noudattaa viranomaisten suosituksia eli hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä. Laivalle olikin lisätty desinfiointipisteitä ja asiakaspaikkojen määriä oli rajoitettu esimerkiksi buffetissa. Laivan leikkipaikat avattiin eilen 1.7.2020.

Päivä Tallinnassa -risteily

Tallinkin kesäuutuus on elokuun loppuun asti ”Päivä Tallinnassa” -risteily Victoria I:n kyydissä, jonne pääsin itsekin osallistumaan pr-matkalle. Kyseisen risteilyn lähtö- ja tuloajat olivat omasta mielestäni loistavat, sillä lähtö tapahtui klo 9.30 saapuen Tallinnaan puoleltapäivin. 

Tallinnaan ehti tutustua lähes viiden tunnin ajan, jonka jälkeen Victoria I suuntasi takaisin Helsinkiin saapuen Länsiterminaaliin klo 20. Toisin sanoen ei ole ollenkaan huono vaihtoehto suunnata risteilylle hieman kauempaakin, sillä lähtöaikataulua on hieman myöhäistetty ja tuloaikakin oli oikein hyvä siihen nähden, jos kotimatka on hieman pidempi. Auton voi myös ottaa mukaan laivaan "parkkiin".

Mun reissun ohjelma suuntautui Telliskiven luovan keskuksen alueelle, joka osoittautui aivan mielettömän upeaksi urbaaniksi trendikeskukseksi. Tuolta löytyisi heti miljoona kuvauspaikkaa sekä vaikka mitä ostettavaa. 

Alueella oli paljon upeita kahviloita ja pieniä suloisia putiikkeja, joissa jokaisessa oli panostettu sisustukseen niin upeasti, että olisin voinut ihailla Telliskiven aluetta muutamankin päivän ajan. Matkamuistoiksi ostin uusia pöytätabletteja sekä makramee-amppeleita.

Telliskivi Ttallinna
 
Telliskivi Tallinn


Telliskiven luova keskus ja nähtävyydet 

Mikä: Telliskivi (suom. tiiliskivi) on luovuutta, ajanvietettä ja kulttuuria. 
Kenelle: Trenditietoisille hipstereille ja kaikesta kauniista, luovasta, visuaalisesta nauttiville ihmisille.
Sijainti: Telliskiven luova keskus kartalla.

Lue lisää: Telliskivi

Kohteita:

Fotografiska

Kansainvälinen valokuvataiteen keskus Fotografiska oli upea kokemus. Tällä hetkellä esillä oli neljä näyttelyä, joista Bryan Adamsin sekä Tom Of Finlandin näyttelyt vetivät sanattomaksi. Suosittelen ehdottomasti kokemaan tämän nähtävyyden, sillä kaikki oli niin viimeisen päälle upeasti toteutettu. 

Rakastan sitä, miten Virossa osataan rakentaa vanhan päälle uutta, kuitenkin vanhaa kunnioittaen. Näyttelyt oli toteutettu upeasti valaistuksesta ja sisustuksesta lähtien ja kokemus oli lähes tajunnanräjäyttävä.

Fotografiskan yläkerrasta avutuvat upeat näköalat Zero-Waste-ravintolasta, jossa nautimme tällä kertaa hieman sateisen sään saattelemana kesäiset drinkit ja pientä purtavaa. Ravintolan sisustus oli upea ja terassi todellakin näkemisen arvoinen.

Fotografiska kartalla.

Fotografiska Tallinna Bruen Adams
Fotografiska Tallinna Bruen Adams
Zero wastery Tallinn Fotografiska
Tallinnan risteily
 

Nudist Winery

Näyttelyn ja putiikkikiertelyn jälkeen suuntasimme trendikkääseen New age -käsityöjuomatehtaaseen Nudistiin, jossa pääsimme maistelemaan heidän prosessoimattomia ja luonnollisista raaka-aineista valmistettuja juomia, kuten siideriä, olutta ja kuohuviiniä. 

Nudist Drinkin yksi suosituimmista juomista on raparperikuohuviini, joka onkin aiheuttanut suuren buumin ja imitoijia on tullut markkinoille paljon. Nudistin raparperikuohuviini on kuitenkin ehtaa tavaraa, eikä sitä valmisteta tuttuun tapaan rypäleistä, vaan marjoista ja hedelmistä panostaen lähituotantoon ja orgaanisuuteen.

Nudistista on mahdollista ostaa talon omia viinejä, siidereitä sekä alkoholittomia juomia kotiin tuliaisiksi. Hinnat kuohuviineissä hieman reilun 10 € per pullo ja lisätiedot kannattaa kurkata nettisivuilta. Kannattaa todellakin piipahtaa paikan päällä!

Nudist Drinks kartalla.


Nudist Winery Tallinna

Muuta nähtävää

Visit Tallinn -verkkosivuilta kannattaa käydä tutustumassa myös muihin uusiin nähtävyyksiin ja paikkoihin, sillä Tallinnassa on nykyisin niin paljon uutta nähtävää lähellä keskustaa.

Kiitos Tallink Silja ja Visit Tallin upeasta päivästä!

t. Enni


 

Kommentit

Lue myös