Siirry pääsisältöön

Matkustus kesällä 2020 risteillen


Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa.

Enni Mörk


AHVENANMAAN NÄHTÄVYYDET

1. Kastelholma & Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseo

Linnafriikkinä paikalliset linnat ovat ainakin itselleni kerta toisensa jälkeen must see -kohteita! Harmiksemme Kastelholman linna oli saapuessamme vielä suljettu, mutta mitä ilmeisemmin kuitenkin myöhemmin avautui kävijöille.

Emme jääneet odottelemaan aukeamista, vaan lähdimme kiertelemään linnan ympäristöä ja päädyimme Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseoon, joka olikin upea tuulahdus menneisyydestä. Voisin kuvitella, että tuolla filmattaisiin elokuviakin, sen verran autenttinen ympäristö vanhoine navettoineen ja aittoineen kyseessä oli.

Oli ihan huikea kokemus käydä pyörähtämässä tuolla, joten suosittelenkin, että reissuun lähtee autolla, sillä paikan päälle ajoi noin puolessa tunnissa ja reitille saa hyvin ympättyä pari muutakin kohdetta, josta kerron seuraavaksi!


Kastelholman linna Ahvenanmaa

Kastelholman linna


Kastelholman linna

Kastelholman linna nähtväyys


Ahvenanmaa nähtävyydet


2. Uffe på berget -kahvila

Matkan varrella takaisin Maarianhaminaan pistäydyimme ihanassa Uffe på berget -kahvilassa ja kiipesimme myös kahvilan näköalatornin huipulle tähyilemään upeita maisemia. Huikea näköala, kuten kuvasta näkyy ja kyseessä olikin täysin ilmainen nähtävyys, eli kannattaa piipahtaa!

3. Maxinge Center -ostoskeskus

Mitä ilmeisemmin Maxinge Center -ostoskeskus on Ahvenanmaan paras shoppailupaikka muodista, sisustamisesta, lastentarvikkeista sekä urheilusta kiinnostuneille henkilöille. 

Itse tein löytöjä mm. H&M Home -myymälässä. Kuvia minulle ei ostoskeskuksesta juurikaan jäänyt, sillä käytin ajan tehokkaasti shoppailuun. Uusi tyynynpäälinen, messinkinen pyöreä peili, sekä säilytyskori eksyivät mukaani.

Tämäkin ostoskeskus siis sijaitsee matkan varrella, jos aikoo käydä Kastelholman linnan suunnilla tai Uffe på berget -kahvilassa! Uffe på berget -ravintola


näköalatorni Ahvenanmaa

3. Dino's Bar & Grill

Pakko antaa suuret suositukset Dino's Bar & Grill -ravintolalle, joka löytyi ihan sattumalta seuratessamme kebabin tuoksua. Onneksi ei menty viereiseen ravintolaan kebabille, vaan löydettiin ihana secret garden -tyyppinen ravintola ihan läheltä huvipursisatamaa. 

Paikan päällä tilattiin teemaan sopivat fisut ja sipsut, eli fish & chips ja itse yritin mahdollisimman tehokkaasti räpytellä bambisilmiäni, jotta sain tilattua lastenannoksen pieneen nälkääni. Onnistuihan se ja lopulta pöytään saapui iso annos fisuja ja sipsuja sekä samainen setti minikoossa.

Ruoka oli ihan törkeän hyvää, maha tuli täyteen ja olimme erittäin tyytyväisiä. Viereisessä pöydässä istunut seurue päätyi muuten myös tilaamaan samaa ruokaa kuin meillä. Samaten mitä nyt ehdin vilkuilla vielä toisiin pöytiin, niin kaikki muutkin annokset, kuten burgerit, näyttivät maistuvan ruokailijoille erinomaisesti.


Dinos Bar & Grill Maarianhamina


4. Ahvenanmaan Merenkulkumuseo

Tämäkin oli aika extempore kohde, sillä ajatuksena oli ajella vielä hetki kaupunkia ympäri ennen laivaannousua, mutta koska vessahätä yllätti meikäläisen ja muistin aiemmin googlanneeni lähellä sijainneen kivan museon hienolla miljööllä, suunnattiin hetimmiten kohti Ahvenanmaan Merenkulkumuseota.

Heti alkuun suunnattiin museolaiva Pommerniin, josta tulikin aikamoiset Pirates of the Caribbean -fiilikset. Hyvin näkisin itseni kapteenin vaimona pitämässä illaistujaisia kapteenin hytissä. 

Laivan jälkeen päästiin vielä tutkimaan Merenkulkumuseota. Hienosti paikan päällä hurahti ainakin pari tuntia ja vielä jäi alakerta lähes kokonaan tutkimatta. 

Mitä muuta bongattiin? Ainakin iso kampiakseli, myöskin aika iso (joskin nykypäivänä tosi tehoton) dieselmoottori, merimiina ja myös kattoon kiinnitetty varmaan yli viisimetrinen torpedo, joka meinasi jäädä multa jostain syystä näkemättä (oli vissiin liian lähellä).

Aito merirosvolippu

Oli myös aika hienoa nähdä merirosvolippu, joka on TOINEN KAHDESTA olemassa olevasta aidosta merirosvolipusta! Lippu on noin 200 vuotta vanha.


Maarianhamina nähtävyydet

Ahvenanmaan merenkulkumuseo

Tallink Baltic Queen

Baltic Queen -laiva

Viimeinen ilta laivalla

Loppu hyvin ja pääsimme ajoissa takaisin laivaan. Voitte vaan kuvitella, miten hyvää pieni lepo hytissä teki ennen illallista. Koko päivä upeita nähtävyyksiä ja paljon askelia verottaa aina jonkin verran. Tästä syystä hytti parisängyllä on aina hyvä vaihtoehto!

Hyttinä oli A-Premium-hytti, jonka petivaatteet olivat uskomattoman muhkeat ja pehmeät. Pystyi vaan kaatumaan sänkyyn ja odottamaan Grande Buffetin aukeamista.

Kiitos ikimuistoisesta risteilystä Tallinkille! Ehdottomasti otettava joskus uusiksi vastaavanlainen risteily.

Kannattaa muistaa, että näitä lähtöjä on vielä yksi jäljellä 24.7.2020 ja paikat täyttyvät varmasti kovaa vauhtia. Jos haluat risteilylle, niin varaa oma paikkasi Baltic Queen -laivalta nyt!

Edit: Päivä Maarianhaminassa-risteilylle on saatu lisälähtöjä: lähtöjä on siis vielä 24.7., 16.8., 19.8., 21.8. ja 23.8. Eli vielä ehtii useampaan kertaan loppukesästäkin.

t. Enni


Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my