Kaksi eri tilaa, samat huonekalut - Sisusta lapselle oma nurkkaus


Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Jollyroomin kanssa ja se sisältää kaupallisia linkkejä, jotka on merkattu *-merkillä.VALMIINA LEIKKIIN

Pääsin vihdoin tekemään huippukivaa kaupallista yhteistyötä *Jollyroomin kanssa. Siksi vihdoin, että itse asiassa olemme vilautelleet yhteistyön mahdollisuutta jo yli kahden vuoden vuoden ajan.

Tässäpä siis pitkään ja hartaasti suunniteltu kokonaisuus, jonka avulla näet, kuinka samoilla huonekaluilla voi sisustaa kaksi täysin erilaista tilaa.

Kaksi eri tilaa, samat huonekalut

Sisustusaiheinen kahden julkaisun postaussarja tulee käsittelemään tyttäreni omaa nurkkausta parvekkeella ja *lastenhuoneen sisustamista. Seuraavassa julkaisussa näytän, miten samat huonekalut istuvat makuuhuoneeseen tytön omaan nurkkaukseen.

Mielestäni nykyisin onkin tärkeää panostaa siihen, että hankkii tavaroita, jotka soveltuvat monipuoliseen käyttöön. Nykypäivän kulutuskeskeinen kulttuuri, jossa tavaroita hankitaan ilman kummempaa tarvetta ja suunnittelua, on todella huono asia kestävää kehitystä ajatellen.

Minulle on tärkeää panostaa monikäyttöisiin huonekaluihin, jotka kestävät aikaa ja kulutusta. Esimerkiksi *Minituden Nordic Puputuoli on ollut meillä käytössä jo paitsi parvekkeella, niin myös olohuoneessa sohvapöydän ääressä.

Tammesta valmistettu jämäkkä ja kaunis tuoli näyttää hyvältä vielä vuosienkin kuluttua. Luonnollisen värisenä se sopii sisustukseen kuin sisustukseen, mutta halutessaan sen voi aina maalata haluamallaan värillä.

Kodin sisustaminen myös perheen pienimpien tarpeita ajatellen

Kaikki lähti siitä, kun havahduin kesällä, että olin sisustamassa parveketta pitkälti oman makuni mukaan. Jossain vaiheessa aloin pohtia, että tyttäreni mielestä voisi olla mukavaa, jos parvekkeella olisi juuri hänelle suunniteltu nurkkaus, jossa hän voisi leikkiä tai rauhoittua.

Esimerkiksi moniin uusiin kouluihin onkin rakennettu erilaisia rauhoittumispaikkoja tai "pesiä" lapsia varten. Niinpä ajattelin, että jos rakennan lapselleni turvallisen, kauniin ja kotoisan nurkkauksen, hän voi omien tarpeiden mukaan käyttää sitä halutessaan rauhoittumiseen tai muuten vain lepäämiseen. Jos tytöllä on möksmöks-päivä, niin oma paikka on tuttu ja turvallinen tila, johon mennä rauhoittumaan. Sinne voimme myös käpertyä yhdessä.

Toistaiseksi nurkkaus on ollut meillä vain leikkikäytössä ja sinne neiti välillä meneekin lepäilemään nukkejensa kanssa. Neiti myös rakastaa järjestellä tavaroita ja muokata parvekkeen sisustusta, usein kukat ovatkin siirtyneet lattialta pöydille ja *Alice & Foxin sateenvarjovalaisin löytyy bambupenkin päältä.
Mistä idea kahden eri tilan sisustamiseen samoilla huonekaluilla lähti?

Olin jo pitkään katsellut vuodekatoksia ja aloin pohtia, että kesäaikaan sellainen voisi sopia parvekkeellekin, sillä sen avulla saa helposti luotua telttamaisen pesän lapselle. Talviaikaan vuodekatoksen voi sen sijaan siirtää makuuhuoneeseen lapsen omaan nurkkaukseen sängynpäädyksi.

Niinpä syntyikin idea monikäyttöisistä huonekaluista, joilla pystyy toteuttamaan kahden täysin erilaisen tilan sisustuksen. Halusin valita sisustukseen huonekaluja, joita voi käyttää niin lapsen omassa huoneessa kuin myös parvekkeella, olohuoneessa tai oikeastaan missä vaan. Kaikki muut huonekalut sänkyä lukuunottamatta siirtyvätkin sujuvasti parvekkeelta makuuhuoneeseen syksyn koittaessa.

Siirtyminen taaperonsänkyyn

Tyttäreni alkaa olla siinä iässä, että hän yrittää kovasti kiivetä pinnasängystä pois. Niinpä olemme hiljalleen siirtymässä taaperonsänkyyn, sillä nyt myös tyttö on kasvanut pituutta sen verran, että halutessaan hän osaa kyllä karata pinnasängystä. Olen kuitenkin lukenut, että taapero voisi nukkua vielä kolmivuotiaaksi asti pinnasängyssä, joten en kiirehdi sängyn vaihdossa.

Valitsin kuitenkin tyttäreni tulevaksi sängyksi *JLY:n juniorisängyn, joka on loistava valinta taaperolle. Mukaan settiin tuli *BabyMatexin Carpathia-patja, josta löytyy tuuletusaukot, vahvistetut sivut ja sisäänrakennettu hierontatoiminto. Koska nukumme yhdessä huoneessa, jouduin pohtimaan hieman tilaa ja sitä, minkä kokoinen sänky huoneeseen mahtuu. Vaihtoehtona toki olisi voinut olla myös jatkettava sängynrunko, mutta toistaiseksi tämä tuntui parhaimmalta vaihtoehdolta.

Koska pääsin tekemään yhteistyön Jollyroomin kanssa nyt, saan kaksi kärpästä yhdellä iskulla, eli voin hyvillä mielin pitää muita huonekaluja ja sisustuselementtejä parvekkeella kesän ajan ja syksyllä siirtää tavarat makuuhuoneeseen.

Palaan siis kertomaan lisää makuuhuoneen sisustuksesta seuraavassa julkaisussa. Kuitenkin nyt kesäisin on kiva panostaa terassin sisustukseenkin, sillä talviaikaan parvekkeella tuskin tulee paljoa oltua.Parvekkeen sisustus toteutettiin seuraavien tuotteiden avulla:


Lopputulos

Luonnonväriset luonnonmateriaalit sekä vanha roosa ja vaalenapunainen sopivat myös koko asuntomme sisustukseen ja jatkavat samaa linjaa makuuhuoneen ja olohuoneen sisustuksen kanssa.

Ainiin ja asiakkaan palaute on aina tärkein. Ainakin neidin ilmeestä päätellen omaan nurkkaukseen ollaankin hyvin tyytyväisiä.

Onko teillä siellä pikkuisilla omaa majaa, jossa saa touhuta ja leikkiä niin paljon kuin haluaa?

Käy vielä kurkkaamassa mitä kaikkea ihanaa *Jollyroomin valikoimista löytyy sun tarpeisiin. Jos haluat vinkkejä tai apua tuotteiden valintaan ja sisustuksen suunnitteluun, voit olla yhteydessä minuun!

t. Enni


Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Jollyroomin kanssa ja se sisältää kaupallisia linkkejä, jotka on merkattu *-merkillä.

Kommentit

  1. Hyvä valinta junnusängyksi! Tuo patja on niin laadukas, että harmittaa, kun sitä ei myydä aikuisille. 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tosi kiva kuulla, ehkä neidin selkä kiittää! :D

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös