Siirry pääsisältöön

Kaksi eri tilaa, samat huonekalut - Sisusta lapselle oma nurkkaus


Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Jollyroomin kanssa ja se sisältää kaupallisia linkkejä, jotka on merkattu *-merkillä.VALMIINA LEIKKIIN

Pääsin vihdoin tekemään huippukivaa kaupallista yhteistyötä *Jollyroomin kanssa. Siksi vihdoin, että itse asiassa olemme vilautelleet yhteistyön mahdollisuutta jo yli kahden vuoden vuoden ajan.

Tässäpä siis pitkään ja hartaasti suunniteltu kokonaisuus, jonka avulla näet, kuinka samoilla huonekaluilla voi sisustaa kaksi täysin erilaista tilaa.

Kaksi eri tilaa, samat huonekalut

Sisustusaiheinen kahden julkaisun postaussarja tulee käsittelemään tyttäreni omaa nurkkausta parvekkeella ja *lastenhuoneen sisustamista. Seuraavassa julkaisussa näytän, miten samat huonekalut istuvat makuuhuoneeseen tytön omaan nurkkaukseen.

Mielestäni nykyisin onkin tärkeää panostaa siihen, että hankkii tavaroita, jotka soveltuvat monipuoliseen käyttöön. Nykypäivän kulutuskeskeinen kulttuuri, jossa tavaroita hankitaan ilman kummempaa tarvetta ja suunnittelua, on todella huono asia kestävää kehitystä ajatellen.

Minulle on tärkeää panostaa monikäyttöisiin huonekaluihin, jotka kestävät aikaa ja kulutusta. Esimerkiksi *Minituden Nordic Puputuoli on ollut meillä käytössä jo paitsi parvekkeella, niin myös olohuoneessa sohvapöydän ääressä.

Tammesta valmistettu jämäkkä ja kaunis tuoli näyttää hyvältä vielä vuosienkin kuluttua. Luonnollisen värisenä se sopii sisustukseen kuin sisustukseen, mutta halutessaan sen voi aina maalata haluamallaan värillä.

Kodin sisustaminen myös perheen pienimpien tarpeita ajatellen

Kaikki lähti siitä, kun havahduin kesällä, että olin sisustamassa parveketta pitkälti oman makuni mukaan. Jossain vaiheessa aloin pohtia, että tyttäreni mielestä voisi olla mukavaa, jos parvekkeella olisi juuri hänelle suunniteltu nurkkaus, jossa hän voisi leikkiä tai rauhoittua.

Esimerkiksi moniin uusiin kouluihin onkin rakennettu erilaisia rauhoittumispaikkoja tai "pesiä" lapsia varten. Niinpä ajattelin, että jos rakennan lapselleni turvallisen, kauniin ja kotoisan nurkkauksen, hän voi omien tarpeiden mukaan käyttää sitä halutessaan rauhoittumiseen tai muuten vain lepäämiseen. Jos tytöllä on möksmöks-päivä, niin oma paikka on tuttu ja turvallinen tila, johon mennä rauhoittumaan. Sinne voimme myös käpertyä yhdessä.

Toistaiseksi nurkkaus on ollut meillä vain leikkikäytössä ja sinne neiti välillä meneekin lepäilemään nukkejensa kanssa. Neiti myös rakastaa järjestellä tavaroita ja muokata parvekkeen sisustusta, usein kukat ovatkin siirtyneet lattialta pöydille ja *Alice & Foxin sateenvarjovalaisin löytyy bambupenkin päältä.
Mistä idea kahden eri tilan sisustamiseen samoilla huonekaluilla lähti?

Olin jo pitkään katsellut vuodekatoksia ja aloin pohtia, että kesäaikaan sellainen voisi sopia parvekkeellekin, sillä sen avulla saa helposti luotua telttamaisen pesän lapselle. Talviaikaan vuodekatoksen voi sen sijaan siirtää makuuhuoneeseen lapsen omaan nurkkaukseen sängynpäädyksi.

Niinpä syntyikin idea monikäyttöisistä huonekaluista, joilla pystyy toteuttamaan kahden täysin erilaisen tilan sisustuksen. Halusin valita sisustukseen huonekaluja, joita voi käyttää niin lapsen omassa huoneessa kuin myös parvekkeella, olohuoneessa tai oikeastaan missä vaan. Kaikki muut huonekalut sänkyä lukuunottamatta siirtyvätkin sujuvasti parvekkeelta makuuhuoneeseen syksyn koittaessa.

Siirtyminen taaperonsänkyyn

Tyttäreni alkaa olla siinä iässä, että hän yrittää kovasti kiivetä pinnasängystä pois. Niinpä olemme hiljalleen siirtymässä taaperonsänkyyn, sillä nyt myös tyttö on kasvanut pituutta sen verran, että halutessaan hän osaa kyllä karata pinnasängystä. Olen kuitenkin lukenut, että taapero voisi nukkua vielä kolmivuotiaaksi asti pinnasängyssä, joten en kiirehdi sängyn vaihdossa.

Valitsin kuitenkin tyttäreni tulevaksi sängyksi *JLY:n juniorisängyn, joka on loistava valinta taaperolle. Mukaan settiin tuli *BabyMatexin Carpathia-patja, josta löytyy tuuletusaukot, vahvistetut sivut ja sisäänrakennettu hierontatoiminto. Koska nukumme yhdessä huoneessa, jouduin pohtimaan hieman tilaa ja sitä, minkä kokoinen sänky huoneeseen mahtuu. Vaihtoehtona toki olisi voinut olla myös jatkettava sängynrunko, mutta toistaiseksi tämä tuntui parhaimmalta vaihtoehdolta.

Koska pääsin tekemään yhteistyön Jollyroomin kanssa nyt, saan kaksi kärpästä yhdellä iskulla, eli voin hyvillä mielin pitää muita huonekaluja ja sisustuselementtejä parvekkeella kesän ajan ja syksyllä siirtää tavarat makuuhuoneeseen.

Palaan siis kertomaan lisää makuuhuoneen sisustuksesta seuraavassa julkaisussa. Kuitenkin nyt kesäisin on kiva panostaa terassin sisustukseenkin, sillä talviaikaan parvekkeella tuskin tulee paljoa oltua.Parvekkeen sisustus toteutettiin seuraavien tuotteiden avulla:


Lopputulos

Luonnonväriset luonnonmateriaalit sekä vanha roosa ja vaalenapunainen sopivat myös koko asuntomme sisustukseen ja jatkavat samaa linjaa makuuhuoneen ja olohuoneen sisustuksen kanssa.

Ainiin ja asiakkaan palaute on aina tärkein. Ainakin neidin ilmeestä päätellen omaan nurkkaukseen ollaankin hyvin tyytyväisiä.

Onko teillä siellä pikkuisilla omaa majaa, jossa saa touhuta ja leikkiä niin paljon kuin haluaa?

Käy vielä kurkkaamassa mitä kaikkea ihanaa *Jollyroomin valikoimista löytyy sun tarpeisiin. Jos haluat vinkkejä tai apua tuotteiden valintaan ja sisustuksen suunnitteluun, voit olla yhteydessä minuun!

t. Enni


Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Jollyroomin kanssa ja se sisältää kaupallisia linkkejä, jotka on merkattu *-merkillä.

Kommentit

  1. Hyvä valinta junnusängyksi! Tuo patja on niin laadukas, että harmittaa, kun sitä ei myydä aikuisille. 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tosi kiva kuulla, ehkä neidin selkä kiittää! :D

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt