Kotimaanmatkailua risteillen Maarianhaminaan


Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa.

Risteily Helsingistä Maarianhaminaan

Kesän odotetuin reissu

Toiset onnekkaat suuntaa mökeille, mä suuntaan laivalle. Huomenna olisi vihdoin lähtö Maarianhaminaan kiitos Tallinkin uuden risteilytuotteen, jota pääsen testaamaan kaupallisen yhteistyön ansiosta.

Tallinkin Baltic Queen on nimittäin siirtynyt liikennöimään täysin uudenlaiselle reitille heinäkuun ajaksi aina kesäperjantaisin. Näitä rajoitettuja lähtöjä on jäljellä enää kolme 10.7., 17.7. ja 24.7! 

Tarvitseeko passia?

Tämä reissu on siitä hyvä, ettei matkalle vaadita passia, sillä risteily tapahtuu Suomen sisällä. Suomalaiset henkilöt, jotka eivät syystä tai toisesta tällä hetkellä omista passia, mutta pystyvät todistamaan henkilöllisyytensä esim. ajokortilla, voivat siis myös lähteä reissuun.

Ahvenanmaalle matkustettaessa voi matkustaa myös ajokortilla, ja lapsille riittää esim. kelakortti.


Ristely Helsingistä


Lähtö perjantaina ja sunnuntaiksi kotiin

Otamme matkalle mukaan auton, jolloin ehdimme kierrellä kohteessa. Nyt vaan pitäisi keksiä, että missä kaikkialla pitikään käydä! Tänään mun on aivan pakko suunnitella reissua hieman, niin ei jää mikään must see -kohde näkemättä.

Makuelämyksiä

Menomatkalle laivalle teimme pöytävarauksen Russian à la carte -ravintolaan ja tulomatkalla syömme buffetissa. Palan oikeastaan halusta nähdä kuinka paljon matkakumppani mahaan mahtuu sapuskaa, sillä hän on jo pitkään uhonnut olevansa varsinainen buffet-hirviö. 

Onneksi mun nopeasti täyttyvä vatsa tasapainoittaa tilannetta. Mun lempiruokaa buffeteissa onkin paistetut perunat, kastikkeet, juustot ja ja jälkiruoat!


matkustaminen korona


Mietityttääkö matkustaminen?

On ihan tervettä pohtia matkustamisen riskejä tällä hetkellä. Totta on, että koronaan sairastumisen riskit ovat edelleen ihan yhtä relevantteja kuin aiemminkin, tosin kevään rajoitusten avulla tilanne saatiin hallintaan. 

Niinpä koen ainakin itse, että viranomaisten suosituksia ja ohjeita noudattamalla matkustaminen on ihan okei, koska elämä jatkuu. Riski sairastua on yhä olemassa ja sen takia rajoituksia alunperin tehtiinkin. Nyt tilanne on hallinnassa ja jos (vai pitäisikö sanoa kun) sairastuu, on mahdollista saada hoitoa.

Kannattaa tiedostaa, että taudin voi myös saada työmatkalta, omasta lähikaupasta tai vaikkapa mökkivieraalta. Muistakaa siis hyvä käsihygienia ja se, että reissuun ei lähdetä flunssaisena, vaan kipeänä pysytellään kotona. 

Mihin sinä suuntaat kesällä?

Hyvillä mielin siis matkalle. Odotan niin paljon kaikkia hyviä ruokia sekä pientä herkuttelua! Kuka muu on lähdössä samaiselle risteilylle Helsingistä Maarianhaminaan

Nähdäänkö tuolla?

T. Enni


Kaupallinen yhteistyö: Tallink Silja Oy

Kommentit

Lue myös