Siirry pääsisältöön

Kotimaanmatkailua risteillen Maarianhaminaan


Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa.

Risteily Helsingistä Maarianhaminaan

Kesän odotetuin reissu

Toiset onnekkaat suuntaa mökeille, mä suuntaan laivalle. Huomenna olisi vihdoin lähtö Maarianhaminaan kiitos Tallinkin uuden risteilytuotteen, jota pääsen testaamaan kaupallisen yhteistyön ansiosta.

Tallinkin Baltic Queen on nimittäin siirtynyt liikennöimään täysin uudenlaiselle reitille heinäkuun ajaksi aina kesäperjantaisin. Näitä rajoitettuja lähtöjä on jäljellä enää kolme 10.7., 17.7. ja 24.7! 

Tarvitseeko passia?

Tämä reissu on siitä hyvä, ettei matkalle vaadita passia, sillä risteily tapahtuu Suomen sisällä. Suomalaiset henkilöt, jotka eivät syystä tai toisesta tällä hetkellä omista passia, mutta pystyvät todistamaan henkilöllisyytensä esim. ajokortilla, voivat siis myös lähteä reissuun.

Ahvenanmaalle matkustettaessa voi matkustaa myös ajokortilla, ja lapsille riittää esim. kelakortti.


Ristely Helsingistä


Lähtö perjantaina ja sunnuntaiksi kotiin

Otamme matkalle mukaan auton, jolloin ehdimme kierrellä kohteessa. Nyt vaan pitäisi keksiä, että missä kaikkialla pitikään käydä! Tänään mun on aivan pakko suunnitella reissua hieman, niin ei jää mikään must see -kohde näkemättä.

Makuelämyksiä

Menomatkalle laivalle teimme pöytävarauksen Russian à la carte -ravintolaan ja tulomatkalla syömme buffetissa. Palan oikeastaan halusta nähdä kuinka paljon matkakumppani mahaan mahtuu sapuskaa, sillä hän on jo pitkään uhonnut olevansa varsinainen buffet-hirviö. 

Onneksi mun nopeasti täyttyvä vatsa tasapainoittaa tilannetta. Mun lempiruokaa buffeteissa onkin paistetut perunat, kastikkeet, juustot ja ja jälkiruoat!


matkustaminen korona


Mietityttääkö matkustaminen?

On ihan tervettä pohtia matkustamisen riskejä tällä hetkellä. Totta on, että koronaan sairastumisen riskit ovat edelleen ihan yhtä relevantteja kuin aiemminkin, tosin kevään rajoitusten avulla tilanne saatiin hallintaan. 

Niinpä koen ainakin itse, että viranomaisten suosituksia ja ohjeita noudattamalla matkustaminen on ihan okei, koska elämä jatkuu. Riski sairastua on yhä olemassa ja sen takia rajoituksia alunperin tehtiinkin. Nyt tilanne on hallinnassa ja jos (vai pitäisikö sanoa kun) sairastuu, on mahdollista saada hoitoa.

Kannattaa tiedostaa, että taudin voi myös saada työmatkalta, omasta lähikaupasta tai vaikkapa mökkivieraalta. Muistakaa siis hyvä käsihygienia ja se, että reissuun ei lähdetä flunssaisena, vaan kipeänä pysytellään kotona. 

Mihin sinä suuntaat kesällä?

Hyvillä mielin siis matkalle. Odotan niin paljon kaikkia hyviä ruokia sekä pientä herkuttelua! Kuka muu on lähdössä samaiselle risteilylle Helsingistä Maarianhaminaan

Nähdäänkö tuolla?

T. Enni


Kaupallinen yhteistyö: Tallink Silja Oy

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my