Siirry pääsisältöön

Kotimaanmatkailua risteillen Maarianhaminaan


Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa.

Risteily Helsingistä Maarianhaminaan

Kesän odotetuin reissu

Toiset onnekkaat suuntaa mökeille, mä suuntaan laivalle. Huomenna olisi vihdoin lähtö Maarianhaminaan kiitos Tallinkin uuden risteilytuotteen, jota pääsen testaamaan kaupallisen yhteistyön ansiosta.

Tallinkin Baltic Queen on nimittäin siirtynyt liikennöimään täysin uudenlaiselle reitille heinäkuun ajaksi aina kesäperjantaisin. Näitä rajoitettuja lähtöjä on jäljellä enää kolme 10.7., 17.7. ja 24.7! 

Tarvitseeko passia?

Tämä reissu on siitä hyvä, ettei matkalle vaadita passia, sillä risteily tapahtuu Suomen sisällä. Suomalaiset henkilöt, jotka eivät syystä tai toisesta tällä hetkellä omista passia, mutta pystyvät todistamaan henkilöllisyytensä esim. ajokortilla, voivat siis myös lähteä reissuun.

Ahvenanmaalle matkustettaessa voi matkustaa myös ajokortilla, ja lapsille riittää esim. kelakortti.


Ristely Helsingistä


Lähtö perjantaina ja sunnuntaiksi kotiin

Otamme matkalle mukaan auton, jolloin ehdimme kierrellä kohteessa. Nyt vaan pitäisi keksiä, että missä kaikkialla pitikään käydä! Tänään mun on aivan pakko suunnitella reissua hieman, niin ei jää mikään must see -kohde näkemättä.

Makuelämyksiä

Menomatkalle laivalle teimme pöytävarauksen Russian à la carte -ravintolaan ja tulomatkalla syömme buffetissa. Palan oikeastaan halusta nähdä kuinka paljon matkakumppani mahaan mahtuu sapuskaa, sillä hän on jo pitkään uhonnut olevansa varsinainen buffet-hirviö. 

Onneksi mun nopeasti täyttyvä vatsa tasapainoittaa tilannetta. Mun lempiruokaa buffeteissa onkin paistetut perunat, kastikkeet, juustot ja ja jälkiruoat!


matkustaminen korona


Mietityttääkö matkustaminen?

On ihan tervettä pohtia matkustamisen riskejä tällä hetkellä. Totta on, että koronaan sairastumisen riskit ovat edelleen ihan yhtä relevantteja kuin aiemminkin, tosin kevään rajoitusten avulla tilanne saatiin hallintaan. 

Niinpä koen ainakin itse, että viranomaisten suosituksia ja ohjeita noudattamalla matkustaminen on ihan okei, koska elämä jatkuu. Riski sairastua on yhä olemassa ja sen takia rajoituksia alunperin tehtiinkin. Nyt tilanne on hallinnassa ja jos (vai pitäisikö sanoa kun) sairastuu, on mahdollista saada hoitoa.

Kannattaa tiedostaa, että taudin voi myös saada työmatkalta, omasta lähikaupasta tai vaikkapa mökkivieraalta. Muistakaa siis hyvä käsihygienia ja se, että reissuun ei lähdetä flunssaisena, vaan kipeänä pysytellään kotona. 

Mihin sinä suuntaat kesällä?

Hyvillä mielin siis matkalle. Odotan niin paljon kaikkia hyviä ruokia sekä pientä herkuttelua! Kuka muu on lähdössä samaiselle risteilylle Helsingistä Maarianhaminaan

Nähdäänkö tuolla?

T. Enni


Kaupallinen yhteistyö: Tallink Silja Oy

Kommentit

Suositut tekstit

Huomenna Espanjaan lapsen kanssa

Matkustaminen kesällä 2022? Onko maailma auennut, uskaltaako matkustaa? Onko tosiaan totta, ettei Espanjaan vaadita enää qr-maahantuloilmoitusta, vaan maahan pääsee Suomesta yhdellä tulosteella ja passilla? Niin se on! Keväällä, kaiken kiireen ja sekamelskan keskellä sain omasta mielestäni tosi hyvän idean: varaanpa matkat itselleni ja tytölleni kahdestaan Espanjaan. Ei kauaa nokka tuhissut, kun Fisnkin lennot oli jo varattu ja sitten iski pienoinen paniikki. Miten hemmetissä selviän kahdestaan superaktiivisen lapsen kanssa viikon vailla mitään tukiverkostoa? Vähän vielä tiesinkään, mitä kaikkea matkan varrelle sattuisi kevään aikana. Lähdetään vaikka siitä, että olemme olleet vuoroviikoin kipeänä koko kevään ajan ja kaiken lisäksi mursin vielä varpaani kolmisen viikkoa sitten ihan typerällä tavalla kotona etätöissä.  En muista, koska olisin ollut näin väsynyt. Tuntuu, että talon rakentamiseen liittyvien päätösten tekeminen on helpompaa kuin suunnitella kenen luona lapsi on yötä viikon

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt