Siirry pääsisältöön

Mikä tulee muuttumaan ensi syksynä?


elämänmuutos

Uusi koti, uudet kujeet

Innolla odotan mitä syksy tuo tullessaan. Kuvittelen jo elämää uudessa, isommassa kodissa ja sitä, kuinka saan laittaa asuntoa hiljalleen minun ja tyttäreni näköiseksi... 

Muutamia asioita olen kuitenkin jo ehtinyt pyöritellä päässäni, sillä arjesta on varmasti tulossa hieman erilaista kuin nyt. Toki jos koronavirus alkaa jyllätä syksyllä uudestaan ja pakottaa kaikki koteihinsa, tulee työkuvioiden suunnitteluista taas varmasti vaikeampaa. 

Mikä mahdollisesti muuttuu?

Olen kuitenkin päättänyt palata työelämään syksyllä, sillä minut on myös hyväksytty opiskelemaan Digitaalisia mediapalveluita Metropoliaan medianomin ylempään amk-tutkintoon. Olen jo lykännyt aloitusta kaksi kertaa, joten tällä kertaa minun on otettava paikka vastaan. 

Syy, miksen aloittanut opintoja aiemmin ollessani tytön kanssa kotona (joka olisi kaiken järjen kannalta ollut kaikista helpointa) löytyy täältä. Ehdin jo suunnitella asiat niin, että aloitan monimuotoiset opinnot, kunnes sain päätöksen, että minut katsottiin päätoimiseksi opiskelijaksi ja sitä kautta olin menettämässä ansiosidonnaiseni. 

En tiedä, miten olisin ikinä selviytynyt pelkällä opintotuella viime vuotta. Jo koulutukseen hakeutuessa minulle oli selvää, että opinnot oli tarkoitettu työn ohessa tehtäviksi ja niin joka paikassa myös ohjeistettiin. Työttömälle asia ei kuitenkaan ollut niin simppeli. Tästä syystä olen siis lykännyt opintoja, mutta nyt kutkuttaisi mahdollisuus oppia taas paljon uutta, sillä myös ansiosidonnaiseni tulee pienentymään syksyllä huomattavasti.

Sitä paitsi koulutukseen valituksi tuleminen ei ollut maailman helpointa hommaa vain, sillä aloituspaikkoja oli vain 20. Ehkä ymmärrättekin, että palan halusta nähdä millaisista huipputyypeistä opiskelijaporukka koostuu.


kirsikkapuiden kukkia

kirsikkapuut

Seuraava askel on löytää sellainen työ, jonka ohessa minun on mahdollista suorittaa ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Toiveissani on sosiaaliseen mediaan, viestintään sekä toisen asteen koulutukseen liittyvä työ, jossa pääsisin tekemään sitä mistä eniten pidän ja samalla kehittämään osaamistani taas uudelle tasolle. 

Eikö kuulostakin suunnitelmalta?

Toivottavasti syksyllä Suomi on jo elpynyt sen verran kevään myllerryksestä, että avoimia paikkoja tulee hakuun enemmän kuin nyt.

Onko sulla tulossa jokin elämänmuutos elämääsi lähiaikoina?

t. Enni

Kommentit

 1. Kuulostaa kivalta ja sopivan jännittävältä muutokselta arkeen! Sulla on ollut kortit kohdillaan, kun olet päässyt noiden 20 aloittajan joukkoon.
  Meillä muutoksena on, että mies avasi kahden työkaverinsa kanssa ravintolan huhtikuussa. Tai siis "avasi"... Mä olen autellut suomenkielen taitoisena vaikeimmissa byrokratiahommissa ja mainostanut omalta osaltani tyyppien ravintolaa niin paljon kuin ehdin!
  Uusi ravintola tarkoittaa myös (toivottavasti) kiireistä kesää ja ukkeli jo muistutteli, että kesäksi ei ehkä ole tulossa lomareissuja edes kotimaassa. No, täytyy keksiä jotain päiväretkiä äidin ja koirien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä oikeasti! Siis niin siistiä! 😍 Nyt saat hengailla omassa ravintolassa!

   Nojoo kävi säkä, että pääsi sisään. Oli kyllä hyvät (silloin vielä ajankohtaiset suunnitelmat) päättötyöhön, joten uskon, että ainakin se vakuutti! :D

   Poista
  2. No joo... "Onneksi" ravintola on eri paikkakunnalla kuin missä asutaan ja ollaan molemmat kanarialaisen ajattelutavan kannattajia, missä sekä ravintolan työntekijöiltä että heidän lähiperheeltään on kiellettyä olla vapaa-aikana ravintolassa.
   Mutta sanotaanko, että olen syönyt ihan hyvin viime aikoina, kun lounaalta on jäänyt välillä jämiä ihan kotiin asti tuotavaksi! ;)

   Poista
  3. Haha ai siellä on tällainen mentaliteetti, enpä tiennytkään! :D Onko ravintolalla jotain sometiliä tai muuta, voit mulle käydä linkkaamassa jonnekin jos haluat! Tutustuisin mielelläni! :D

   Poista
  4. Aktiivisin kanava on tällä hetkellä face. Ravintola Fuego - nimellä löytyy. :)

   Poista
 2. Pidän peukkuja että syksyn suunnitelmat onnistuvat ❤️

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Huomenna Espanjaan lapsen kanssa

Matkustaminen kesällä 2022? Onko maailma auennut, uskaltaako matkustaa? Onko tosiaan totta, ettei Espanjaan vaadita enää qr-maahantuloilmoitusta, vaan maahan pääsee Suomesta yhdellä tulosteella ja passilla? Niin se on! Keväällä, kaiken kiireen ja sekamelskan keskellä sain omasta mielestäni tosi hyvän idean: varaanpa matkat itselleni ja tytölleni kahdestaan Espanjaan. Ei kauaa nokka tuhissut, kun Fisnkin lennot oli jo varattu ja sitten iski pienoinen paniikki. Miten hemmetissä selviän kahdestaan superaktiivisen lapsen kanssa viikon vailla mitään tukiverkostoa? Vähän vielä tiesinkään, mitä kaikkea matkan varrelle sattuisi kevään aikana. Lähdetään vaikka siitä, että olemme olleet vuoroviikoin kipeänä koko kevään ajan ja kaiken lisäksi mursin vielä varpaani kolmisen viikkoa sitten ihan typerällä tavalla kotona etätöissä.  En muista, koska olisin ollut näin väsynyt. Tuntuu, että talon rakentamiseen liittyvien päätösten tekeminen on helpompaa kuin suunnitella kenen luona lapsi on yötä viikon

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt