Mikä tulee muuttumaan ensi syksynä?


elämänmuutos

Uusi koti, uudet kujeet

Innolla odotan mitä syksy tuo tullessaan. Kuvittelen jo elämää uudessa, isommassa kodissa ja sitä, kuinka saan laittaa asuntoa hiljalleen minun ja tyttäreni näköiseksi... 

Muutamia asioita olen kuitenkin jo ehtinyt pyöritellä päässäni, sillä arjesta on varmasti tulossa hieman erilaista kuin nyt. Toki jos koronavirus alkaa jyllätä syksyllä uudestaan ja pakottaa kaikki koteihinsa, tulee työkuvioiden suunnitteluista taas varmasti vaikeampaa. 

Mikä mahdollisesti muuttuu?

Olen kuitenkin päättänyt palata työelämään syksyllä, sillä minut on myös hyväksytty opiskelemaan Digitaalisia mediapalveluita Metropoliaan medianomin ylempään amk-tutkintoon. Olen jo lykännyt aloitusta kaksi kertaa, joten tällä kertaa minun on otettava paikka vastaan. 

Syy, miksen aloittanut opintoja aiemmin ollessani tytön kanssa kotona (joka olisi kaiken järjen kannalta ollut kaikista helpointa) löytyy täältä. Ehdin jo suunnitella asiat niin, että aloitan monimuotoiset opinnot, kunnes sain päätöksen, että minut katsottiin päätoimiseksi opiskelijaksi ja sitä kautta olin menettämässä ansiosidonnaiseni. 

En tiedä, miten olisin ikinä selviytynyt pelkällä opintotuella viime vuotta. Jo koulutukseen hakeutuessa minulle oli selvää, että opinnot oli tarkoitettu työn ohessa tehtäviksi ja niin joka paikassa myös ohjeistettiin. Työttömälle asia ei kuitenkaan ollut niin simppeli. Tästä syystä olen siis lykännyt opintoja, mutta nyt kutkuttaisi mahdollisuus oppia taas paljon uutta, sillä myös ansiosidonnaiseni tulee pienentymään syksyllä huomattavasti.

Sitä paitsi koulutukseen valituksi tuleminen ei ollut maailman helpointa hommaa vain, sillä aloituspaikkoja oli vain 20. Ehkä ymmärrättekin, että palan halusta nähdä millaisista huipputyypeistä opiskelijaporukka koostuu.


kirsikkapuiden kukkia

kirsikkapuut

Seuraava askel on löytää sellainen työ, jonka ohessa minun on mahdollista suorittaa ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Toiveissani on sosiaaliseen mediaan, viestintään sekä toisen asteen koulutukseen liittyvä työ, jossa pääsisin tekemään sitä mistä eniten pidän ja samalla kehittämään osaamistani taas uudelle tasolle. 

Eikö kuulostakin suunnitelmalta?

Toivottavasti syksyllä Suomi on jo elpynyt sen verran kevään myllerryksestä, että avoimia paikkoja tulee hakuun enemmän kuin nyt.

Onko sulla tulossa jokin elämänmuutos elämääsi lähiaikoina?

t. Enni

Kommentit

 1. Kuulostaa kivalta ja sopivan jännittävältä muutokselta arkeen! Sulla on ollut kortit kohdillaan, kun olet päässyt noiden 20 aloittajan joukkoon.
  Meillä muutoksena on, että mies avasi kahden työkaverinsa kanssa ravintolan huhtikuussa. Tai siis "avasi"... Mä olen autellut suomenkielen taitoisena vaikeimmissa byrokratiahommissa ja mainostanut omalta osaltani tyyppien ravintolaa niin paljon kuin ehdin!
  Uusi ravintola tarkoittaa myös (toivottavasti) kiireistä kesää ja ukkeli jo muistutteli, että kesäksi ei ehkä ole tulossa lomareissuja edes kotimaassa. No, täytyy keksiä jotain päiväretkiä äidin ja koirien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä oikeasti! Siis niin siistiä! 😍 Nyt saat hengailla omassa ravintolassa!

   Nojoo kävi säkä, että pääsi sisään. Oli kyllä hyvät (silloin vielä ajankohtaiset suunnitelmat) päättötyöhön, joten uskon, että ainakin se vakuutti! :D

   Poista
  2. No joo... "Onneksi" ravintola on eri paikkakunnalla kuin missä asutaan ja ollaan molemmat kanarialaisen ajattelutavan kannattajia, missä sekä ravintolan työntekijöiltä että heidän lähiperheeltään on kiellettyä olla vapaa-aikana ravintolassa.
   Mutta sanotaanko, että olen syönyt ihan hyvin viime aikoina, kun lounaalta on jäänyt välillä jämiä ihan kotiin asti tuotavaksi! ;)

   Poista
  3. Haha ai siellä on tällainen mentaliteetti, enpä tiennytkään! :D Onko ravintolalla jotain sometiliä tai muuta, voit mulle käydä linkkaamassa jonnekin jos haluat! Tutustuisin mielelläni! :D

   Poista
  4. Aktiivisin kanava on tällä hetkellä face. Ravintola Fuego - nimellä löytyy. :)

   Poista
 2. Pidän peukkuja että syksyn suunnitelmat onnistuvat ❤️

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös