Siirry pääsisältöön

3 x Ajankohtaiset sängynpäädyt ja valinnanvaikeus


Kolme parasta sängynpäätyä

Sängynpääty on hankinta, josta olen haaveillut jo pari vuotta. En ole tähän mennessä vielä ostanut sopivaa, sillä en vaan ole osannut valita sopivaa sängynpäätyä kaikista vaihtoehdoista. Kuitenkin haaveilen edelleen vaaleanpunaisesta valtakunnasta (makuuhuoneesta) ja toisaalta voisi olla ihan kiva, jos tyttäreni ei joka aamu kolauttaisi päätään seinään sängyssä hyppiessään. 

Ja eikö fengshuin mukaankin sängynpääty varmista myös paremmat yöunet?

Nyt mulla on valinnanvaikeus, sillä olen jo pitkään haaveillut eräästä sängynpäädystä, mutta jäänyt pohtimaan sitä kovan hinnan takia. Ellos.fi-verkkokaupassa olisi muutama edullisempikin vaihtoehtoja, mutta kaikki tuntuvat olevan vähän väärää kokoa.

Samettinen, rottinkinen vai messinkinen sängynpääty?    

Rakastan samettia, rottinkia ja messinkiä. Siitäpä siis syntyi valinnanvaikeus, jota en näytä osaavan ratkaista. Alla näkyvät omat suosikkini, joista varmaan jonkun lopulta valitsen. 

Mielestäni nämä kaikki ainakin näyttäisivät sopivan uuden sänkyni pariksi. Jokaisessa kuitenkin on omat plussansa ja miinuksensa, jotka listasin alle.

1. NORDFORM Rio -sängynpääty 180 cm

Nordform Rio -sängynpäätyä olen katsellut jo reilun vuoden ajan. Se olisikin muuten täydellinen, mutta hinnaltaan toimituskulujen kanssa se maksaa n. 330 euroa...

Se myös on ehkä aavistuksen liian leveä omaan sängynrunkooni, sillä Rion oikea leveys on jopa 192 cm. Rioa ei myöskään ole myynnissä 160 cm leveänä tällä hetkellä ollenkaan, paitsi jos jostakin sellaisen löydätte, niin vinkatkaa. 

Oma sänkyni on myös sen verran korkea, että sängynpäädylläkin tulisi olla reilusti korkeutta. Kyseinen sängynpääty kiinnitetään ohjeiden mukaan seinään, mutta jonkinlaiset jalat tässä näytti kuitenkin myös olevan. Saattaisi siis toimia myös seinän ja sängyn välissä.

Plussat

- Samettia
- Pehmeä
- Korkea
- Oma suosikkini
- Lapsiturvallinen

Miinukset

- Kallis!
- Leveys

Hinta: 279 €


samettinen sängynpääty

2. ELLOS HOME Fammy -sängynpääty 180 cm

No rottinki on luonnonmateriaalia ja te tiedätte, että rakastan luonnonmateriaaleja. Ellos Homen Fammy -sängynpäädyn hintakin on hieman maltillisempi kuin samettisella sängynpäädyllä, mutta silti ehkä aavistuksen liian korkea budjettiini. 

Tämä kuitenkin kävisi leveydeltä (181 cm) ja korkeudelta hyvin sängynrungon pariksi. Ainoa miinus hinnan lisäksi on se, että tähän ei hirveästi nojailla, eikä tämä suojaa neidin päätä kolhuilta.

Plussat

- Kaunis ja siro
- Sopiva leveys

Miinukset

- Ei mahdollisuutta nojata, koska ei ole pehmeä
- Kallis

 Hinta 199 €


rottinkinen sängynpääty

3. ELLOS HOME Industriell -sängynpääty 180 cm

Ellos Homen Industriell -sängynpääty on lähes täydellinen. Se löytyisi nyt alennuksestakin 110 eurolla, jolloin se sopisi budjettiini todella hyvin. Edelleen myös koen, että messinki näyttää omaan silmääni täydelliseltä vaaleanpunaisen vieressä. 

Mutta tässäkin on pari miinusta, nimittäin sängynpääty on aika leveä (189 cm), kun taas sängynrunkoni on vain 166 cm leveä. Eikä tähänkään hirveästi iltaisin nojailla kirjaa lukiessa. Samaten jäin pohtimaan, riittääkö tässä korkeus ja kuinkakohan monta simpukanmuotoista mustelmaa neidin otsassa on, jos tämän hankin...

Plussat

- Kaunis, sopisi hyvin sisustukseen
- Edullinen

Miinukset

- Leveys
- Ei ole pehmeä

Hinta: 110 €


Messinkinen sängynpääty

Minkä valitsen?

Olen käynyt valehtelematta kaikki edulliset verkkokaupat ja kivijalkamyymälät läpi ja nämä kolme ovat lähimpänä sitä mitä etsin. Oikeasti en haluaisi pulittaa sängynpäädystä hirveästi yli 200 euroa, joten näistä vain yksi osuu tällä hetkellä budjettiini.

Nyt pitäisi päättää, valitsenko mieluummin tyylikkään vai käytännöllisen? Entä onko hinta tällä kertaa ratkaiseva tekijä? 

Vai menenkö intuitiolla ja valitsen Rio-sängynpäädyn, joka on oma suosikkini, mutta maksan siitä hyvästä itseni kipeäksi?  Tämä hieman sotii "en tarvitse materiaa -ajattelutapaanivastaan, mutta säästäisi ehkä tyttäreni otsan muutamalta kuhmulta.

Minkä sängynpäädyn sinä valitsisit?

Ps. Myös tästä Ellos Homen Gabriella -yöpöydästä olen haaveillut jo pitkään

t. Enni


Kuvat: Ikean suunnitteluohjelma ja kuvankäsittely

Kommentit

 1. Mä en laittais sängynpäätyä ollenkaan, vaan jotkut muhkeat tyynyt, mutta jos noista pitäis valita, niin tuo Industriell.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii.. ainoa vaan, että mä ehkä jotenkin saisin ne tyynyt siinä pidettyä, mutta tyttö heittää ne lattialle.. :D

   Poista
 2. Samettinen roosa sängynpääty on eniten sinun näköinen ❤️ Ja kerranhan se vaan kirpaisee 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Kiitos <3. Täähän tuli tänää alennukseen... Arvaa tilasinko? ;)

   Poista
 3. Näistä ottaisin alimmaisen, vaikka meidän pääty on tyyliltään enemmän ensimmäisen kaltainen... https://jysk.fi/makuuhuone/paadyt/paaty-160-plus-h60-silea-musta/family

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my