3 x Ajankohtaiset sängynpäädyt ja valinnanvaikeus


Kolme parasta sängynpäätyä

Sängynpääty on hankinta, josta olen haaveillut jo pari vuotta. En ole tähän mennessä vielä ostanut sopivaa, sillä en vaan ole osannut valita sopivaa sängynpäätyä kaikista vaihtoehdoista. Kuitenkin haaveilen edelleen vaaleanpunaisesta valtakunnasta (makuuhuoneesta) ja toisaalta voisi olla ihan kiva, jos tyttäreni ei joka aamu kolauttaisi päätään seinään sängyssä hyppiessään. 

Ja eikö fengshuin mukaankin sängynpääty varmista myös paremmat yöunet?

Nyt mulla on valinnanvaikeus, sillä olen jo pitkään haaveillut eräästä sängynpäädystä, mutta jäänyt pohtimaan sitä kovan hinnan takia. Ellos.fi-verkkokaupassa olisi muutama edullisempikin vaihtoehtoja, mutta kaikki tuntuvat olevan vähän väärää kokoa.

Samettinen, rottinkinen vai messinkinen sängynpääty?    

Rakastan samettia, rottinkia ja messinkiä. Siitäpä siis syntyi valinnanvaikeus, jota en näytä osaavan ratkaista. Alla näkyvät omat suosikkini, joista varmaan jonkun lopulta valitsen. 

Mielestäni nämä kaikki ainakin näyttäisivät sopivan uuden sänkyni pariksi. Jokaisessa kuitenkin on omat plussansa ja miinuksensa, jotka listasin alle.

1. NORDFORM Rio -sängynpääty 180 cm

Nordform Rio -sängynpäätyä olen katsellut jo reilun vuoden ajan. Se olisikin muuten täydellinen, mutta hinnaltaan toimituskulujen kanssa se maksaa n. 330 euroa...

Se myös on ehkä aavistuksen liian leveä omaan sängynrunkooni, sillä Rion oikea leveys on jopa 192 cm. Rioa ei myöskään ole myynnissä 160 cm leveänä tällä hetkellä ollenkaan, paitsi jos jostakin sellaisen löydätte, niin vinkatkaa. 

Oma sänkyni on myös sen verran korkea, että sängynpäädylläkin tulisi olla reilusti korkeutta. Kyseinen sängynpääty kiinnitetään ohjeiden mukaan seinään, mutta jonkinlaiset jalat tässä näytti kuitenkin myös olevan. Saattaisi siis toimia myös seinän ja sängyn välissä.

Plussat

- Samettia
- Pehmeä
- Korkea
- Oma suosikkini
- Lapsiturvallinen

Miinukset

- Kallis!
- Leveys

Hinta: 279 €


samettinen sängynpääty

2. ELLOS HOME Fammy -sängynpääty 180 cm

No rottinki on luonnonmateriaalia ja te tiedätte, että rakastan luonnonmateriaaleja. Ellos Homen Fammy -sängynpäädyn hintakin on hieman maltillisempi kuin samettisella sängynpäädyllä, mutta silti ehkä aavistuksen liian korkea budjettiini. 

Tämä kuitenkin kävisi leveydeltä (181 cm) ja korkeudelta hyvin sängynrungon pariksi. Ainoa miinus hinnan lisäksi on se, että tähän ei hirveästi nojailla, eikä tämä suojaa neidin päätä kolhuilta.

Plussat

- Kaunis ja siro
- Sopiva leveys

Miinukset

- Ei mahdollisuutta nojata, koska ei ole pehmeä
- Kallis

 Hinta 199 €


rottinkinen sängynpääty

3. ELLOS HOME Industriell -sängynpääty 180 cm

Ellos Homen Industriell -sängynpääty on lähes täydellinen. Se löytyisi nyt alennuksestakin 110 eurolla, jolloin se sopisi budjettiini todella hyvin. Edelleen myös koen, että messinki näyttää omaan silmääni täydelliseltä vaaleanpunaisen vieressä. 

Mutta tässäkin on pari miinusta, nimittäin sängynpääty on aika leveä (189 cm), kun taas sängynrunkoni on vain 166 cm leveä. Eikä tähänkään hirveästi iltaisin nojailla kirjaa lukiessa. Samaten jäin pohtimaan, riittääkö tässä korkeus ja kuinkakohan monta simpukanmuotoista mustelmaa neidin otsassa on, jos tämän hankin...

Plussat

- Kaunis, sopisi hyvin sisustukseen
- Edullinen

Miinukset

- Leveys
- Ei ole pehmeä

Hinta: 110 €


Messinkinen sängynpääty

Minkä valitsen?

Olen käynyt valehtelematta kaikki edulliset verkkokaupat ja kivijalkamyymälät läpi ja nämä kolme ovat lähimpänä sitä mitä etsin. Oikeasti en haluaisi pulittaa sängynpäädystä hirveästi yli 200 euroa, joten näistä vain yksi osuu tällä hetkellä budjettiini.

Nyt pitäisi päättää, valitsenko mieluummin tyylikkään vai käytännöllisen? Entä onko hinta tällä kertaa ratkaiseva tekijä? 

Vai menenkö intuitiolla ja valitsen Rio-sängynpäädyn, joka on oma suosikkini, mutta maksan siitä hyvästä itseni kipeäksi?  Tämä hieman sotii "en tarvitse materiaa -ajattelutapaanivastaan, mutta säästäisi ehkä tyttäreni otsan muutamalta kuhmulta.

Minkä sängynpäädyn sinä valitsisit?

Ps. Myös tästä Ellos Homen Gabriella -yöpöydästä olen haaveillut jo pitkään

t. Enni


Kuvat: Ikean suunnitteluohjelma ja kuvankäsittely

Kommentit

 1. Mä en laittais sängynpäätyä ollenkaan, vaan jotkut muhkeat tyynyt, mutta jos noista pitäis valita, niin tuo Industriell.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii.. ainoa vaan, että mä ehkä jotenkin saisin ne tyynyt siinä pidettyä, mutta tyttö heittää ne lattialle.. :D

   Poista
 2. Samettinen roosa sängynpääty on eniten sinun näköinen ❤️ Ja kerranhan se vaan kirpaisee 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Kiitos <3. Täähän tuli tänää alennukseen... Arvaa tilasinko? ;)

   Poista
 3. Näistä ottaisin alimmaisen, vaikka meidän pääty on tyyliltään enemmän ensimmäisen kaltainen... https://jysk.fi/makuuhuone/paadyt/paaty-160-plus-h60-silea-musta/family

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös