Siirry pääsisältöön

Saako äitiyspakkauksen tuotteita myydä?


Minä ja tyttäreni

Äitiyspakkaus

Tässäpä aihe, josta on varmasti pulistu jo pitkään ja johon jokaisella tuntuu olevan mielipide. Saako äitiyspakkauksen tuotteita myydä? 

Useimmat ovat sitä mieltä, että missään nimessähän äitiyspakkauksen tuotteita ei saisi myydä eteenpäin, sillä nehän ovat ilmaiseksi saatuja. Vai ovatko?  

Niin hyviä ilmaisia lounaita

Olen sanonut sen ennenkin ja sanon sen taas – ilmaisia lounaita ei ole. Toki äitiyspakkaus on ihan loistava ja sillä hetkellä ilmainen vaihtoehto äideille, mutta toki jokainen tuleva äiti voi myös valita itselleen 170 euroa äitiyspakkauksen sijaan. Tästäkin voitaisiin puhua ilmaisena rahana.

Ensinnäkin äitiyspakkauksen tuotteet ovat huippuunsa kilpailutettuja tuotteita, ja jos kyseisiä tuotteita haluaa itselleen muuta kautta hankkia, joutuu ehkä pulittamaan niistä enemmän rahaa. Sitten on myös se pieni juttu, että me ihmiset maksamme veroja, jotta valtio pystyy tarjoamaan esimerkiksi äitiyspakkauksen ilmaiseksi kaikille äideille. Olet siis hyvin mahdollisesti jo jossain kohdin osallistunut oman äitiyspakkauksesi kustannuksiin.

Joku viisaampi voi valaista mua lisää tästä prosessista, mutta näin kai se pähkinänkuoressa menee?

Eli saako myydä vai ei?

Tästä päästään omaan kantaani. Totta kai äitiyspakkauksen valinnut henkilö saa tuotteensa myydä, sillä miksi niitä pitäisi jemmata itsellään vuosia? Toki vaatteet saa myös lahjoittaa ilmaiseksi kierrätykseen, jos haluaa. Jos vaatteet ovat kuitenkin edelleen hyvässä kunnossa muutamien pesukertojen jäljiltä ja joku muu saattaisi niistä hyötyä, niin miksi ei? 

Tälläkin hetkellä Tori.fi-palvelussa on monta ostoilmoitusta äitiyspakkauksen tuotteista. Jos kaiken myyntirumban jälkeen tuotteistaan saa vielä jokusen euron itselleen, niin hyvä juttu. Ensinnäkin kierrättäminen kannattaa, eikä sekään ilmaiseksi tule. Tuotteiden myyminen vie aikaa ja aika on rahaa. 

Yhtä lailla kannattaa muistaa, että rahallisen avustuksen valinnut äiti on voinut käyttää saadun rahasumman sillä hetkellä johonkin muuhun hyödykkeeseen ja vasta myöhemmin hankkinut tuloillaan jotakin muuta tarpeellista lasta tai lapsiaan varten. 

Sekin on tietysti ihan ok, sillä eikö rahallisen avustuksen ideana ole juuri se, että jos sillä hetkellä äitiyspakkauksen tuotteille ei ole tarvetta, niin rahallisen avustuksen voi käyttää johonkin muuhun tarpeelliseen? Jos ja kun käytetyistä äitiyspakkauksen vaatteista saa itselleen rahaa, on mielestäni ihan samassa asemassa ihmisen kanssa, joka valitsi itselleen rahallisen korvauksen aiemmin.


Minä ja tyttäreni 2-vuotta

MUTTA. Sanoisin, että totta kai äitispakkauksen valinnut äiti saa tuotteet myydä käytettynä

En siis kannata sitä vaihtoehtoa, että valitaan äitiyspakkaus ja myydään se eteenpäin sellaisenaan keräilijöille tai muille halukkaille. Jokainen varmasti ymmärtää tämän eron, eli tässä selvästi huijattaisiin systeemiä. 

Mutta jos pakkaukseen jää tuotteita, joita ei syystä tai toisesta koskaan tullutkaan käytettyä, kannattaahan ne mieluummin kierrättää kuin heittää roskikseen. 


En myöskään tiedä kuinka järkevää on jemmata vaatteita vuosiksi kaappiin vain huomatakseen myöhemmin, että aika on tehnyt niille tepposet?

Aihe on itselleni ajankohtainen siksi, että olen muuton yhteydessä käynyt läpi tyttäreni vaatteita ja löysin paljon hyväkuntoisia vaatteita, jotka tulivat aikanaan äitiyspakkauksen mukana. Osa on myös käyttämättömiä. Niinpä tulen viemään äitiyspakkauksesta saatuja tuotteita myyntiin kirpputorille ja jos joku niistä hyötyy niin hyvä.

Tarkoituksenani ei ole tienata rahaa kierrättämisellä, vaan kierrätää tavaroita, jotta saan uuteen kotiin lisää tilaa. Toki minäkin aion jokusen tyttäreni ensituotteen säilyttää, kuten ainakin tumput, kengät ja ehkäpä jonkun hatun ja bodyn ihan vain muistojen vuoksi. 

Mitäs mieltä sä olet tästä aiheesta? Entä aiotko sinä säästää jotain lapsesi vaatteita tulevaisuuteen?

t. Enni

Kommentit

 1. Ei ole lapsia enkä ollut edes ajatellut koko asiaa, mutta onhan se outoa, jos niitä ei saisi myydä. Silloinhan samalla logiikalla ei saisi myydä niitä vauvan/lapsen vaatteita, jotka mummit, kummit, ystävät ovat antaneet lahjaksi...

  VastaaPoista
 2. Jokainen perhe on erilainen ja perhe tekee itse päätökset jos haluaa myydä tai lahjoittaa eteenpäin. Itse annoin siskolleni kaikki aikoinaan kun tiesin, etten en tee vauvaa. Yksi lapsi riitti ja olimme siihen tyytyväisiä, synnytys oli niin raaka ja verinen kovan kivun vielä jatkuessa ilman mitään puudutetta ompelemalla alapäätäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh! Ollut varmasti rankkaa. Minullakin oli niin vaikea raskaus, etten usko, että enää pystyisin hankkimaan toista. Olen enemmän kuin onnellinen yhdestä <3

   Poista
  2. Itse sitä mieltä kanssa että joo saa myydä. Mutta sitten vähän ehkä alkaa ärsyttää kun tuolla kirppareilla nähnyt niitä äitiyspakkauksen kuteita myynnissä käytettynä melkeinpä sillä hinnalla kun sen tuotteen ostaisit käyttämättömänä liikkeestä, sitä en jotenki hyväksy mutta en toki hyväksy muistakaan käytetyistä vaatteista.

   Poista
  3. No se on mun mielestä kans älytöntä! Siis järkytyn niin usein kirppishinnoista. Ei niillä ehkä tarvitse voittoa tai omiaankaan yrittää saada pois, vaan mun mielestä normaali olis joku vähintään 50 % hinnasta pois, mielellään toki enemmänkin. Myyn yleensä kaikkia omia vaatteita 3-5 eurolla kappale...

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt