Saako äitiyspakkauksen tuotteita myydä?


Minä ja tyttäreni

Äitiyspakkaus

Tässäpä aihe, josta on varmasti pulistu jo pitkään ja johon jokaisella tuntuu olevan mielipide. Saako äitiyspakkauksen tuotteita myydä? 

Useimmat ovat sitä mieltä, että missään nimessähän äitiyspakkauksen tuotteita ei saisi myydä eteenpäin, sillä nehän ovat ilmaiseksi saatuja. Vai ovatko?  

Niin hyviä ilmaisia lounaita

Olen sanonut sen ennenkin ja sanon sen taas – ilmaisia lounaita ei ole. Toki äitiyspakkaus on ihan loistava ja sillä hetkellä ilmainen vaihtoehto äideille, mutta toki jokainen tuleva äiti voi myös valita itselleen 170 euroa äitiyspakkauksen sijaan. Tästäkin voitaisiin puhua ilmaisena rahana.

Ensinnäkin äitiyspakkauksen tuotteet ovat huippuunsa kilpailutettuja tuotteita, ja jos kyseisiä tuotteita haluaa itselleen muuta kautta hankkia, joutuu ehkä pulittamaan niistä enemmän rahaa. Sitten on myös se pieni juttu, että me ihmiset maksamme veroja, jotta valtio pystyy tarjoamaan esimerkiksi äitiyspakkauksen ilmaiseksi kaikille äideille. Olet siis hyvin mahdollisesti jo jossain kohdin osallistunut oman äitiyspakkauksesi kustannuksiin.

Joku viisaampi voi valaista mua lisää tästä prosessista, mutta näin kai se pähkinänkuoressa menee?

Eli saako myydä vai ei?

Tästä päästään omaan kantaani. Totta kai äitiyspakkauksen valinnut henkilö saa tuotteensa myydä, sillä miksi niitä pitäisi jemmata itsellään vuosia? Toki vaatteet saa myös lahjoittaa ilmaiseksi kierrätykseen, jos haluaa. Jos vaatteet ovat kuitenkin edelleen hyvässä kunnossa muutamien pesukertojen jäljiltä ja joku muu saattaisi niistä hyötyä, niin miksi ei? 

Tälläkin hetkellä Tori.fi-palvelussa on monta ostoilmoitusta äitiyspakkauksen tuotteista. Jos kaiken myyntirumban jälkeen tuotteistaan saa vielä jokusen euron itselleen, niin hyvä juttu. Ensinnäkin kierrättäminen kannattaa, eikä sekään ilmaiseksi tule. Tuotteiden myyminen vie aikaa ja aika on rahaa. 

Yhtä lailla kannattaa muistaa, että rahallisen avustuksen valinnut äiti on voinut käyttää saadun rahasumman sillä hetkellä johonkin muuhun hyödykkeeseen ja vasta myöhemmin hankkinut tuloillaan jotakin muuta tarpeellista lasta tai lapsiaan varten. 

Sekin on tietysti ihan ok, sillä eikö rahallisen avustuksen ideana ole juuri se, että jos sillä hetkellä äitiyspakkauksen tuotteille ei ole tarvetta, niin rahallisen avustuksen voi käyttää johonkin muuhun tarpeelliseen? Jos ja kun käytetyistä äitiyspakkauksen vaatteista saa itselleen rahaa, on mielestäni ihan samassa asemassa ihmisen kanssa, joka valitsi itselleen rahallisen korvauksen aiemmin.


Minä ja tyttäreni 2-vuotta

MUTTA. Sanoisin, että totta kai äitispakkauksen valinnut äiti saa tuotteet myydä käytettynä

En siis kannata sitä vaihtoehtoa, että valitaan äitiyspakkaus ja myydään se eteenpäin sellaisenaan keräilijöille tai muille halukkaille. Jokainen varmasti ymmärtää tämän eron, eli tässä selvästi huijattaisiin systeemiä. 

Mutta jos pakkaukseen jää tuotteita, joita ei syystä tai toisesta koskaan tullutkaan käytettyä, kannattaahan ne mieluummin kierrättää kuin heittää roskikseen. 


En myöskään tiedä kuinka järkevää on jemmata vaatteita vuosiksi kaappiin vain huomatakseen myöhemmin, että aika on tehnyt niille tepposet?

Aihe on itselleni ajankohtainen siksi, että olen muuton yhteydessä käynyt läpi tyttäreni vaatteita ja löysin paljon hyväkuntoisia vaatteita, jotka tulivat aikanaan äitiyspakkauksen mukana. Osa on myös käyttämättömiä. Niinpä tulen viemään äitiyspakkauksesta saatuja tuotteita myyntiin kirpputorille ja jos joku niistä hyötyy niin hyvä.

Tarkoituksenani ei ole tienata rahaa kierrättämisellä, vaan kierrätää tavaroita, jotta saan uuteen kotiin lisää tilaa. Toki minäkin aion jokusen tyttäreni ensituotteen säilyttää, kuten ainakin tumput, kengät ja ehkäpä jonkun hatun ja bodyn ihan vain muistojen vuoksi. 

Mitäs mieltä sä olet tästä aiheesta? Entä aiotko sinä säästää jotain lapsesi vaatteita tulevaisuuteen?

t. Enni

Kommentit

 1. Ei ole lapsia enkä ollut edes ajatellut koko asiaa, mutta onhan se outoa, jos niitä ei saisi myydä. Silloinhan samalla logiikalla ei saisi myydä niitä vauvan/lapsen vaatteita, jotka mummit, kummit, ystävät ovat antaneet lahjaksi...

  VastaaPoista
 2. Jokainen perhe on erilainen ja perhe tekee itse päätökset jos haluaa myydä tai lahjoittaa eteenpäin. Itse annoin siskolleni kaikki aikoinaan kun tiesin, etten en tee vauvaa. Yksi lapsi riitti ja olimme siihen tyytyväisiä, synnytys oli niin raaka ja verinen kovan kivun vielä jatkuessa ilman mitään puudutetta ompelemalla alapäätäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh! Ollut varmasti rankkaa. Minullakin oli niin vaikea raskaus, etten usko, että enää pystyisin hankkimaan toista. Olen enemmän kuin onnellinen yhdestä <3

   Poista
  2. Itse sitä mieltä kanssa että joo saa myydä. Mutta sitten vähän ehkä alkaa ärsyttää kun tuolla kirppareilla nähnyt niitä äitiyspakkauksen kuteita myynnissä käytettynä melkeinpä sillä hinnalla kun sen tuotteen ostaisit käyttämättömänä liikkeestä, sitä en jotenki hyväksy mutta en toki hyväksy muistakaan käytetyistä vaatteista.

   Poista
  3. No se on mun mielestä kans älytöntä! Siis järkytyn niin usein kirppishinnoista. Ei niillä ehkä tarvitse voittoa tai omiaankaan yrittää saada pois, vaan mun mielestä normaali olis joku vähintään 50 % hinnasta pois, mielellään toki enemmänkin. Myyn yleensä kaikkia omia vaatteita 3-5 eurolla kappale...

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös