PÄÄSIN OPISKELEMAAN

ennin-kengissa-paasin-opiskelemaan

Sain kivoja uutisia pari viikkoa sitten, sillä minulle avautui opiskelupaikka. Olen aika innoissani!

Haastattelut pidettiin kesäkuun alussa. Olin aika epävarmoilla fiiliksillä ennen haastattelua, sillä tiesin, että taso on kova. Olin varautunut siihen, että joudun hakemaan opiskelemaan vielä uudestaan.

On kuitenkin ihan huippua, että pääsin mukaan 20 valitun joukkoon. Kuulin, että hakijoita olisi ollut jopa yli 70. Mitään huippupisteitä en kuitenkaan saanut, mutta eikös pääasia ole, että sisällä ollaan. Olen ihan varma, että tulen tekemään tutkinnon loppuun.

HAASTATTELU

Olin siis ihan varma, etten pääse sisään, sillä haastatteluvuoroakin odottaessani tuli lievästi sanottuna pieni alemmuudentunne, kun odottamassa oli muutama muu minua vanhempi henkilö. Tein myös ennakkotehtävät aika pikaisella aikataululla, sillä löysin ilmoituksen opiskelupaikasta vain 3 päivää ennen ennakkotehtävien umpeutumispäivää.

Onneksi itse haastattelu meni hyvin ja minua haastatelleet henkilöt tuntuivat pitävän opinnäytetyöideastani, jonka liittäisin verkkokursseihin. Täytyy nyt vielä vähän pohtia, miten aihe käytännössä onnistuu, sillä minulla loppuu työsopimus tämän kuun lopussa.

Koulutus toteutetaan monimuotoisena. Kerran viikossa on luvassa lähitunteja iltapäivisin. Aion aloittaa opinnot ensi kuussa ja katsoa, miten niitä pystyy tekemään vauva-arjen ohessa. Jos tuntuu liian raskaalta, on minulla mahdollisuus pitää välivuosi äitiysloman takia. Olen kuitenkin optimistinen.

medianomi-opiskelu-red-cup

Pääsin siis opiskelemaan digitaalisten mediapalvelujen ylempään ammattikorkeakoulututkintoon. Opinnot jatkuvat tällä kertaa Metropoliassa. Virallinen tutkintonimike opinnoille on medianomi (ylempi AMK).

En tiedä vielä mikä minusta tulee, sillä olen aikaisemmalta tutkinnoltani insinööri (AMK). Lisäksi saan käyttää titteliä AmO, sillä olen myös pätevöitynyt ammatilliseksi opettajaksi. Tuleeko minusta sitten medianomi (ylempi AMK) vai Master of Engineering? Joku asiasta tietävä voisi minua valaista.

Nyt onkin jo pian muutamasta korkeakoulusta kokemusta, HAMK ja Haaga-Helia. Kiva nähdä vaihteeksi, millaista Metropoliassa on. Aiemmista kouluista on vain ihania muistoja, joten eiköhän tästäkin sellaisia synny.

Ps. Eikö sovikin loistavasti red cup käteeni, kun näin opiskelijoita taas ollaan? ;)

t. Enni


Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Pikainen googletus tuotti tulokseksi Medianomi (ylempi AMK). http://www.e-julkaisu.fi/metropolia/masters-2018/mobile.html#pid=6.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tiedän kyllä tutkinnon nimikkeen... Et ehkä ihan ymmärtänyt kysymystäni oikein, mutta olet oikeassa toki ja varmaan muotoilin sanani huonosti.

   Minun pohjatutkinnolle ei ilmeisesti ole ylempää insinööri (amk) mediatekniikan koulutusohjelmassa tutkintoa ja jäin pohtimaan, onko minusta mitenkään mahdollista tulla insinööri (ylempi amk). :D Ilmeisesti ei, vaan tässä tapauksessa tutkintonimike muuttuu medianomiin.

   Tokihan tulevaisuudessa voi sitten käyttää molempia. Tekniikan koulu kuitenkin käytynä pohjalla, jota lähden korottamaan. :)

   Kiitos sinulle kommentistasi!

   Poista
  2. Kyllä minä taisin ymmärtää :) On kuitenkin loogista, että ylempi amk-tutkintosi titteli on medianomi, jos ei sisällä mitään syventäviä insinöörin tutkintoon liittyviä kursseja. CV:ssä on varmaan järkevintä käyttää/näyttää inssin ja yamk medianomin tutkinnot erillisinä jos niillä on haettavan paikan kannalta merkitystä

   Poista
  3. Joo, näin varmasti kannattaa tehdä! Moneen alan paikkaan vaadittava taso on ylempi korkeakoulututkinto ja taas joihinkin tehtäviin tekniikan alan koulutuksesta on hyötyä. :) Kiitos kommentistasi!

   Poista
 2. Hurjan suuret onnittelut paikasta! Kilpailu etenkin tuonne yamkiin on nykyään ihan hurjan kova joten tasosi täytyy olla kyllä ihan ultimaattinen ;)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, hurja kuulla! En edes ajatellut, että kilpailu on niin kovaa. Ja kiitos ultimaattisen kauniista sanoista, valaa lisää itseluottamusta tähän päähän, tällä hetkellä se tuntuu olevan vähän kateissa. :S D

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös