Siirry pääsisältöön

PÄÄSIN OPISKELEMAAN

ennin-kengissa-paasin-opiskelemaan

Sain kivoja uutisia pari viikkoa sitten, sillä minulle avautui opiskelupaikka. Olen aika innoissani!

Haastattelut pidettiin kesäkuun alussa. Olin aika epävarmoilla fiiliksillä ennen haastattelua, sillä tiesin, että taso on kova. Olin varautunut siihen, että joudun hakemaan opiskelemaan vielä uudestaan.

On kuitenkin ihan huippua, että pääsin mukaan 20 valitun joukkoon. Kuulin, että hakijoita olisi ollut jopa yli 70. Mitään huippupisteitä en kuitenkaan saanut, mutta eikös pääasia ole, että sisällä ollaan. Olen ihan varma, että tulen tekemään tutkinnon loppuun.

HAASTATTELU

Olin siis ihan varma, etten pääse sisään, sillä haastatteluvuoroakin odottaessani tuli lievästi sanottuna pieni alemmuudentunne, kun odottamassa oli muutama muu minua vanhempi henkilö. Tein myös ennakkotehtävät aika pikaisella aikataululla, sillä löysin ilmoituksen opiskelupaikasta vain 3 päivää ennen ennakkotehtävien umpeutumispäivää.

Onneksi itse haastattelu meni hyvin ja minua haastatelleet henkilöt tuntuivat pitävän opinnäytetyöideastani, jonka liittäisin verkkokursseihin. Täytyy nyt vielä vähän pohtia, miten aihe käytännössä onnistuu, sillä minulla loppuu työsopimus tämän kuun lopussa.

Koulutus toteutetaan monimuotoisena. Kerran viikossa on luvassa lähitunteja iltapäivisin. Aion aloittaa opinnot ensi kuussa ja katsoa, miten niitä pystyy tekemään vauva-arjen ohessa. Jos tuntuu liian raskaalta, on minulla mahdollisuus pitää välivuosi äitiysloman takia. Olen kuitenkin optimistinen.

medianomi-opiskelu-red-cup

Pääsin siis opiskelemaan digitaalisten mediapalvelujen ylempään ammattikorkeakoulututkintoon. Opinnot jatkuvat tällä kertaa Metropoliassa. Virallinen tutkintonimike opinnoille on medianomi (ylempi AMK).

En tiedä vielä mikä minusta tulee, sillä olen aikaisemmalta tutkinnoltani insinööri (AMK). Lisäksi saan käyttää titteliä AmO, sillä olen myös pätevöitynyt ammatilliseksi opettajaksi. Tuleeko minusta sitten medianomi (ylempi AMK) vai Master of Engineering? Joku asiasta tietävä voisi minua valaista.

Nyt onkin jo pian muutamasta korkeakoulusta kokemusta, HAMK ja Haaga-Helia. Kiva nähdä vaihteeksi, millaista Metropoliassa on. Aiemmista kouluista on vain ihania muistoja, joten eiköhän tästäkin sellaisia synny.

Ps. Eikö sovikin loistavasti red cup käteeni, kun näin opiskelijoita taas ollaan? ;)

t. Enni


Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Pikainen googletus tuotti tulokseksi Medianomi (ylempi AMK). http://www.e-julkaisu.fi/metropolia/masters-2018/mobile.html#pid=6.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tiedän kyllä tutkinnon nimikkeen... Et ehkä ihan ymmärtänyt kysymystäni oikein, mutta olet oikeassa toki ja varmaan muotoilin sanani huonosti.

   Minun pohjatutkinnolle ei ilmeisesti ole ylempää insinööri (amk) mediatekniikan koulutusohjelmassa tutkintoa ja jäin pohtimaan, onko minusta mitenkään mahdollista tulla insinööri (ylempi amk). :D Ilmeisesti ei, vaan tässä tapauksessa tutkintonimike muuttuu medianomiin.

   Tokihan tulevaisuudessa voi sitten käyttää molempia. Tekniikan koulu kuitenkin käytynä pohjalla, jota lähden korottamaan. :)

   Kiitos sinulle kommentistasi!

   Poista
  2. Kyllä minä taisin ymmärtää :) On kuitenkin loogista, että ylempi amk-tutkintosi titteli on medianomi, jos ei sisällä mitään syventäviä insinöörin tutkintoon liittyviä kursseja. CV:ssä on varmaan järkevintä käyttää/näyttää inssin ja yamk medianomin tutkinnot erillisinä jos niillä on haettavan paikan kannalta merkitystä

   Poista
  3. Joo, näin varmasti kannattaa tehdä! Moneen alan paikkaan vaadittava taso on ylempi korkeakoulututkinto ja taas joihinkin tehtäviin tekniikan alan koulutuksesta on hyötyä. :) Kiitos kommentistasi!

   Poista
 2. Hurjan suuret onnittelut paikasta! Kilpailu etenkin tuonne yamkiin on nykyään ihan hurjan kova joten tasosi täytyy olla kyllä ihan ultimaattinen ;)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, hurja kuulla! En edes ajatellut, että kilpailu on niin kovaa. Ja kiitos ultimaattisen kauniista sanoista, valaa lisää itseluottamusta tähän päähän, tällä hetkellä se tuntuu olevan vähän kateissa. :S D

   Poista
 3. Moi, ehtisitkö kertoa hieman enemmän haastattelutilanteesta? Mitä siellä kyseltiin/juteltiin? Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! aika paljon kyseltiin mistä tekisin lopputyöni ja koska minulla oli siihen aihe valmiina ja työpaikkakin jossa sen olin toteuttamassa, uskon, että se helpotti sisäänpääsyä. Lopulta kuitenkin vaihdoin aihetta, koska lykkärin opintoja pari vuotta ja kiinnostuin vähän toisenlaisesta aiheesta.

   Poista
  2. Enkä siis muista siitä tilanteesta yhtään muuta :D

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my