Siirry pääsisältöön

VINTAGE CHANEL SHOULDER BAG

Leppoisaa joulua kaikille! Ainakin omasta puolestani on ihanaa vain olla. Olen paiskinut syksyllä ahkerasti töitä, joten menee varmaan hetki osata ottaa taas rennosti. Onneksi on viikko aikaa lomailla ja sen jälkeen opetustakin tiedossa aika paljon vähemmän kuin syyslukukaudella.

Näin joulun ja ahkeran työskentelyn kunniaksi hemmottelin itsenäni aika mukavalla lahjalla. Hankin Chanelin itseänikin vanhemman vintage-laukun Facebookin nettikirppikseltä. Kyseinen Chanelin laukku tulee olemaan täydellinen lisä Chanel-kokoelmaani, joka tällä hetkellä koostuu Diana-laukusta (Single Flap Bag) ja Chanelin lompakosta. 

Kyseinen Chanel Shoulder Bag on aitoutettu Camera Bag -nimellä, mutta todellisuudessa miellän laukun enemmän shoulder bagiksi (ks. tismalleen vastaava täältä). Minun laukustani puuttuu mm. auringonkukkalogo, joten harva varmaan edes huomaa laukun olevan Chanel, mikä on mielestäni ihan positiivinenkin juttu. 

ennin-kengissa-joulu

AITO VAI EI?

Laukusta on ilmeisesti ajan saatossa irronnut myös serial sticker, eikä mukaan tullut aitouskorttia, mutta luotan silti aitoustodistuksiin (ja onhan nämä huomioitu myös hinnassa). Mitään muuta mahdollisuutta vanhojen laukkujen aitouttamiseen ei oikein ole.

Laukku on vanha, se on valmistettu tietääkseni vuonna -85, joten on hyvin mahdollista, että tarra on irronnut, tai sitä ei laukussa koskaan ole ollutkaan (jos laukku onkin vanhempi). Tarrat tulivat laukkuihin vuonna -84.

ennin-kengissa-joulu-2017-1

Chanel on edelleen kaikista maailman brändeistä itselleni se ehdoton ykkönen, mutta tietysti älyttömät hinnat verottavat tätä harrastusta... Onneksi vintage-asusteita löytää välillä ihan siedettävilläkin hinnoilla, sillä uusia en varmaan koskaan viitsisi ostaakaan. 

Ainakin näkemäni perusteella joidenkin uusien (ja jopa käyttämättömien) laukkujen arvo romahtaa heti satasia, jos ne myydään muutaman vuoden jälkeen pois. Kalliita heräteostoksia! Esimerkiksi Chanelin Le Boy -laukkuja löytää myynnistä nyt paljon, ihan Suomestakin.

Ps. Jos joskus käytte Japanissa, niin esim. Tokiossa myytiin aitoja Chanelin laukkuja käytännössä joka paikassa. Harajukun RAGTAGista löysin lompakkonikin edullisesti vuonna 2015. Lompakko taisi olla vain muutaman vuoden vanhakin ja siihen nähden se irtosi todella edullisesti. Mukaan tuli aitouskortti, dustbag, laatikko ja lompakossa oli myös tarra oikealla paikallaan.

Japanissa on ilmeisesti tyypillistä ostaa sesonkituotteita ja myydä ne muutaman vuoden päästä eteenpäin.

ennin-kengissa-joulu-2017

VINTAGE CHANEL SHOULDER BAG 

Miettikää, tämä kuvissa näkyvä laukku on minuakin vähän vanhempi ja silti se näyttää ulospäin todella hyväkuntoiselta. Laukku on kuitenkin nähnyt myös elämää, siitä todisteena muutamat kulumat. 

Olen kuitenkin jo pitkään havitellut Chanelilta uutta laukkua, joka olisi caviar-nahkaa, sillä se on kestävämpää kuin lampaannahka, joka on toinen yleisesti käytetty materiaali varsinkin klassikkolaukuissa. Minulla jo ennestään olevan Diana-laukun nahka on herkkää lampaannahkaa, ja sen kanssa saa olla aina hieman varovaisempi. Vaikka olen kuitenkin käyttänyt laukkua paljon, ei siihen onneksi ole tullut vielä paljon käytön jälkiä.

Sikäli mielestäni ei ole edes mitään väliä tuleeko laukuille käytön jälkiä, sillä nämä ovat käyttöesineitä, enkä varmaan koskaan aio luopua niistä, ellei ole ihan pakko.

Chanelin Shoulder bag on kokoluokassaan ainakin tuplasti Dianaa isompi, joten sisään mahtuu kunnolla tavaraa. Ehkä kameraani en sinne saa mahdutettua ison objektiivin kanssa, mutta muutoin laukku vetää sisäänsä normaalit tavarat (ison lompakon, avaimet, kännykän, huulimeikit ja paljon muuta). Laukun sisus on nahkaa, joten se on helppo pitää puhtaana, eikä vuoreen jää tahroja juuri ollenkaan. 


ennin-kengissa-joulu-2017-2 ennin-kengissa-joulu-2017-3

Törmäsin muuten mukavaan artikkeliin koskien Chanelin Diana-laukkua, ilmeisesti sillä kuitenkin olisi kysyntää erittäin hyvin varsinkin tänä päivänä. Diana-laukusta minulla on olemassa aitouskortti, laukusta löytyy myös tietysti kortin numeroa vastaava tarra.

ennin-kengissa-joulu6

LAUKUN ARVO?

Viimeisimpään laukkuhankintaani liittyy vielä yksi tarina. Edellinen omistaja on hankkinut laukun muutama vuosi sitten Vestiairesta ja ennen laukun uudelleenmyyntiä aitoutti sen vielä Etincelerillä. Hänen harmikseen (minun onnekseni) kyseinen edellinen omistaja ei löytänyt laukusta pyydettyjä Chanelin leimoja (Chanel ja Made in France). 

Kun sain laukun kätösiini, löysin leimat aika nopeasti vetoketjun vieressä olevien läppien alta. Koska laukku aitoutettiin ilman näitä leimoja, Etincelerin arvioima jälleenmyyntihinta oli todennäköisesti hieman vähemmän kuin leimojen kanssa. Täytyy toki muistaa, että laukusta puuttuu muitakin aitouttamiseen tarpeellisia asioita, mutta Etincelerillä oltiin yksimielisiä aitoudesta pelkästään aiemmin lähetettyjen kuvien perusteella.

Nyt jatkan keskustelua Etincelerin työntekijöiden kanssa ja katson, nouseeko laukun arvo leimojen löydyttyä. Tietenkään setti ei ole muutoinkaan kokonainen (auringonkukkalogo puuttuu yms.), joten tuskin kovin suurta korotusta on tiedossa, ja toisaalta mitäpä väliä sillä on, jos en laukkua koskaan myy. 

Ainakin itse tiedän tehneeni hyvät kaupat ja pääasiahan on, että nyt mulla on jokapäiväiseen käyttöön soveltuva kaunis, musta nahkalaukku! 

Diana-laukkua pääsette kurkkimaan lisää täällä.

Mitä joululahjoja te hankitte itsellenne tänä jouluna?

t. Enni

Kommentit

  1. upean näköinen laukku <3 8) ois kyllä huippua omistaa noin vanha laukku eikä aina näitä perus henkkamaukan tms. ketjuliikelaukkuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Välillä on hyvä kierrättää. ;) Jotenkin sitä arvostaakin tällaista enemmän, kun sillä on historiaa. Eli suosittelen!

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my