VINTAGE CHANEL SHOULDER BAG

Leppoisaa joulua kaikille! Ainakin omasta puolestani on ihanaa vain olla. Olen paiskinut syksyllä ahkerasti töitä, joten menee varmaan hetki osata ottaa taas rennosti. Onneksi on viikko aikaa lomailla ja sen jälkeen opetustakin tiedossa aika paljon vähemmän kuin syyslukukaudella.

Näin joulun ja ahkeran työskentelyn kunniaksi hemmottelin itsenäni aika mukavalla lahjalla. Hankin Chanelin itseänikin vanhemman vintage-laukun Facebookin nettikirppikseltä. Kyseinen Chanelin laukku tulee olemaan täydellinen lisä Chanel-kokoelmaani, joka tällä hetkellä koostuu Diana-laukusta (Single Flap Bag) ja Chanelin lompakosta. 

Kyseinen Chanel Shoulder Bag on aitoutettu Camera Bag -nimellä, mutta todellisuudessa miellän laukun enemmän shoulder bagiksi (ks. tismalleen vastaava täältä). Minun laukustani puuttuu mm. auringonkukkalogo, joten harva varmaan edes huomaa laukun olevan Chanel, mikä on mielestäni ihan positiivinenkin juttu. 

ennin-kengissa-joulu

AITO VAI EI?

Laukusta on ilmeisesti ajan saatossa irronnut myös serial sticker, eikä mukaan tullut aitouskorttia, mutta luotan silti aitoustodistuksiin (ja onhan nämä huomioitu myös hinnassa). Mitään muuta mahdollisuutta vanhojen laukkujen aitouttamiseen ei oikein ole.

Laukku on vanha, se on valmistettu tietääkseni vuonna -85, joten on hyvin mahdollista, että tarra on irronnut, tai sitä ei laukussa koskaan ole ollutkaan (jos laukku onkin vanhempi). Tarrat tulivat laukkuihin vuonna -84.

ennin-kengissa-joulu-2017-1

Chanel on edelleen kaikista maailman brändeistä itselleni se ehdoton ykkönen, mutta tietysti älyttömät hinnat verottavat tätä harrastusta... Onneksi vintage-asusteita löytää välillä ihan siedettävilläkin hinnoilla, sillä uusia en varmaan koskaan viitsisi ostaakaan. 

Ainakin näkemäni perusteella joidenkin uusien (ja jopa käyttämättömien) laukkujen arvo romahtaa heti satasia, jos ne myydään muutaman vuoden jälkeen pois. Kalliita heräteostoksia! Esimerkiksi Chanelin Le Boy -laukkuja löytää myynnistä nyt paljon, ihan Suomestakin.

Ps. Jos joskus käytte Japanissa, niin esim. Tokiossa myytiin aitoja Chanelin laukkuja käytännössä joka paikassa. Harajukun RAGTAGista löysin lompakkonikin edullisesti vuonna 2015. Lompakko taisi olla vain muutaman vuoden vanhakin ja siihen nähden se irtosi todella edullisesti. Mukaan tuli aitouskortti, dustbag, laatikko ja lompakossa oli myös tarra oikealla paikallaan.

Japanissa on ilmeisesti tyypillistä ostaa sesonkituotteita ja myydä ne muutaman vuoden päästä eteenpäin.

ennin-kengissa-joulu-2017

VINTAGE CHANEL SHOULDER BAG 

Miettikää, tämä kuvissa näkyvä laukku on minuakin vähän vanhempi ja silti se näyttää ulospäin todella hyväkuntoiselta. Laukku on kuitenkin nähnyt myös elämää, siitä todisteena muutamat kulumat. 

Olen kuitenkin jo pitkään havitellut Chanelilta uutta laukkua, joka olisi caviar-nahkaa, sillä se on kestävämpää kuin lampaannahka, joka on toinen yleisesti käytetty materiaali varsinkin klassikkolaukuissa. Minulla jo ennestään olevan Diana-laukun nahka on herkkää lampaannahkaa, ja sen kanssa saa olla aina hieman varovaisempi. Vaikka olen kuitenkin käyttänyt laukkua paljon, ei siihen onneksi ole tullut vielä paljon käytön jälkiä.

Sikäli mielestäni ei ole edes mitään väliä tuleeko laukuille käytön jälkiä, sillä nämä ovat käyttöesineitä, enkä varmaan koskaan aio luopua niistä, ellei ole ihan pakko.

Chanelin Shoulder bag on kokoluokassaan ainakin tuplasti Dianaa isompi, joten sisään mahtuu kunnolla tavaraa. Ehkä kameraani en sinne saa mahdutettua ison objektiivin kanssa, mutta muutoin laukku vetää sisäänsä normaalit tavarat (ison lompakon, avaimet, kännykän, huulimeikit ja paljon muuta). Laukun sisus on nahkaa, joten se on helppo pitää puhtaana, eikä vuoreen jää tahroja juuri ollenkaan. 


ennin-kengissa-joulu-2017-2 ennin-kengissa-joulu-2017-3

Törmäsin muuten mukavaan artikkeliin koskien Chanelin Diana-laukkua, ilmeisesti sillä kuitenkin olisi kysyntää erittäin hyvin varsinkin tänä päivänä. Diana-laukusta minulla on olemassa aitouskortti, laukusta löytyy myös tietysti kortin numeroa vastaava tarra.

ennin-kengissa-joulu6

LAUKUN ARVO?

Viimeisimpään laukkuhankintaani liittyy vielä yksi tarina. Edellinen omistaja on hankkinut laukun muutama vuosi sitten Vestiairesta ja ennen laukun uudelleenmyyntiä aitoutti sen vielä Etincelerillä. Hänen harmikseen (minun onnekseni) kyseinen edellinen omistaja ei löytänyt laukusta pyydettyjä Chanelin leimoja (Chanel ja Made in France). 

Kun sain laukun kätösiini, löysin leimat aika nopeasti vetoketjun vieressä olevien läppien alta. Koska laukku aitoutettiin ilman näitä leimoja, Etincelerin arvioima jälleenmyyntihinta oli todennäköisesti hieman vähemmän kuin leimojen kanssa. Täytyy toki muistaa, että laukusta puuttuu muitakin aitouttamiseen tarpeellisia asioita, mutta Etincelerillä oltiin yksimielisiä aitoudesta pelkästään aiemmin lähetettyjen kuvien perusteella.

Nyt jatkan keskustelua Etincelerin työntekijöiden kanssa ja katson, nouseeko laukun arvo leimojen löydyttyä. Tietenkään setti ei ole muutoinkaan kokonainen (auringonkukkalogo puuttuu yms.), joten tuskin kovin suurta korotusta on tiedossa, ja toisaalta mitäpä väliä sillä on, jos en laukkua koskaan myy. 

Ainakin itse tiedän tehneeni hyvät kaupat ja pääasiahan on, että nyt mulla on jokapäiväiseen käyttöön soveltuva kaunis, musta nahkalaukku! 

Diana-laukkua pääsette kurkkimaan lisää täällä.

Mitä joululahjoja te hankitte itsellenne tänä jouluna?

t. Enni

Kommentit

  1. upean näköinen laukku <3 8) ois kyllä huippua omistaa noin vanha laukku eikä aina näitä perus henkkamaukan tms. ketjuliikelaukkuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Välillä on hyvä kierrättää. ;) Jotenkin sitä arvostaakin tällaista enemmän, kun sillä on historiaa. Eli suosittelen!

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös