MILLAINEN KOKEMUS LONTOON MADAME TUSSAUDS OLI?

Syysloman viimeistä päivää viedään. Tänään alkoivat I love me -messutkin, mutta sinne suuntaan vasta huomenna. Tänään vietän tyypillisen lomapäivän tekemättä yhtään mitään kummempaa. Tulin juuri yöllä Lontoosta, joten totuttelen vielä parin tunnin aikaeroon, väsyttää nimittäin aika paljon. 

Lontoossa oli ihanaa, sää suosi ja oli jopa lämmintä! Neljän päivän aikana ehdittiin käydä myös Brightonissa, missä oli oikeastaan vielä paremmat säät kuin Lontoossa. 

Nämä kuvat ovat kuitenkin Lontoon Madame Tussauds -vahakabinetista, jossa kävin eilen.

beyonce-madame-tussauds-london madame-tussauds-london2 madame-tussauds-london3 madame-tussauds-london5 madame-tussauds-london6 madame-tussauds-london7 madame-tussauds-london8


MADAME TUSSAUDS

Viimeisen päivän piipahdus Madame Tussauds -vahakabinettiin osoittautui myös erittäin mukavaksi ajanvietteeksi. Emme olleet ostaneet lippuja etukäteen, mutta sisään pääsikin yllättäen ilman jonotusta, vaikka ulkopuolella pitkä jono kiertelikin. Etukäteen lippunsa ostaneet menivät sisään eri ovesta. Peruslippu kustansi muistaakseni £35 ja kyseisellä lipulla pääsi kaikkiin muihin osiin, paitsi Sherlock Holmes -näyttelyyn.

Paikan päällä jotkut nuket näyttivät todella oudoilta, esimerkiksi Madonnaa en meinannut tunnistaa. Mietin, onkohan Madonna sanellut kovia ehtoja nukkensa ulkonäköön... 

Sen sijaan selvästi uudemmat vahanuket, kuten Daisy Riley (Star Warsin Rey), Jennifer Lawrence (Katniss Everneen Nälkäpelistä) ja Zoe Sugg näyttivät yllättävän aidoilta ja varsinkin nyt jälkeenpäin valokuvia katsoessa voisi luulla välillä, että kyseessä olivat oikeat henkilöt. Myös Britannian kuninkaallinen perhe vakuutti.

Mun lemppariosasto oli Party, josta löytyikin Hollywoodin A-listan julkimoita. Ehkä kuvista arvaatte lempparit, heh. Se myös yllätti, miten pieneltä tai lyhyeltä moni julkisuuden henkilö todellisuudessa näytti.

madame-tussauds-london9 madame-tussauds-london10 madame-tussauds-london11 madame-tussauds-london12 madame-tussauds-london13 madame-tussauds-london-diana madame-tussauds-london-beatles amy_madame-tussauds madame-tussauds-london-royal

Olin alkuun kuullut, ettei paikka ehkä olisi ollut käymisen arvoinen, mutta nyt jälkeenpäin olen erittäin tyytyväinen, että päätettiin käydä tuolla. Vahakabinetti koostui pitkälti nykypäivän julkisuuden henkilöistä, lukuun ottamatta muutamia tunnettuja ja historiallisesti merkittäviä henkilöitä, joten sikäli paikka tarjoili nuorille lapsille ja nuorille aikuisille eniten viihdykettä.

Oli hauska huomata, miten sekaisin lapset olivat suositun videobloggaajan Zoellan ja hänen poikaystävänsä Alfien vahanukeista. Koululaiset silittelivät Zoen ja Alfien hiuksia ja olivat silminnähden suut pyöreinä siitä, että olivat ylipäätään päässeet näin lähelle idoleitaan. Aika hurjaa! 

Zoe ja Alfie ovat siis ensimmäiset vahanuken saaneet videobloggaajat.

zoella-madame-tussauds zoella-madame-tussauds2 madame-tussauds-london-benedict
Oon erityisen iloinen tästä kohtaamisesta! :D

NEW LINDEN 

Lontoon loma meni muutenkin todella hyvin. Notting Hillin kaupunginosassa sijainnut pieni ja kompakti hotelli New Linden osoittautui loistavaksi valinnaksi. Kaikki toimi kunnolla verrattuna viime kerran kokemukseen. Suihkustakin esimerkiksi tuli nyt vettä hyvällä paineella, vaikka oltiinkin 4. kerroksessa. Hotelli sijaitsi lähellä Notting Hillin ja Bayswaterin metropysäkkejä. 

Erityiskiitoksen ansaitsee huoneen mukana käytettäväksi tullut Handy-älypuhelin 4G-mobiilinetteineen. Arvatkaa vaan, kuinka paljon se nopeutti ja helpotti navigointia! 

Vaikka metron käytön oppiikin nopeasti, oli älypuhelimesta suunnaton apu. Sen kautta sai kuitenkin reaaliajassa tiedon parhaista reittivalinnoista ja mahdollisista muutoksista julkisissa. Handya sai siis kuljettaa mukana kaupungilla. Ihan älyttömän kätevä systeemi.

Palaan pian reissutunnelmiin! 

t. Enni


Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Onpas kivan näköinen hotelli ja on samoilla nurkilla missä majoituttiin aikanaan lukion leirikoulussa! Madame Tussaud's vaikuttaa samanlaiselta kuin Amsterdamin vastaava; jotkut nuket oli hieman kökköjä, toiset taas ihan aidon näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla! Joo oli tosi sympaattinen hotelli, ja kaikki toimi niin hyvin. Annoin 5/5 arvosteluihin. :D Katselin eilen YouTubesta videoita, missä tehtiin näitä vahanukkeja. Jotkut tehtiin ihan niin, että henkilö kävi paikan päällä mitattavana ja kuvattavana, toisissa videoissa oli tehty sillä tavalla, ettei julkimo ollut ollenkaan käynyt paikan päällä. Mietin, että tuleekohan ne erot näistä, vai onko siellä vaan eritasoisia muovaajia! :D

   Poista
 2. Joskus kauan sitten tuli myös Madame Tussauds tsekattua. Osa nukeista tosiaan näytti todella aidoilta, osa vähemmän. Chamber of horror (toivottavasti kirjoitin oikein..) tosi näyttävä! Reissusta on siis useampi vuosi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Joo jännä homma! Mutta tuollaista horror-osaa ei tainnut nyt ollakaan, ellei ihan ohi menty. Alienin nimittäin ainakin skippasimme :D

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös