Visuaalisen alan ammattilaisen parhaat työkalut - Microsoft Surface

Microsoft Surface -tuoteperheen eilisessä tilaisuudessa teemoja olivat uudet innovaatiot, muodin ja tekniikan yhdistäminen sekä tulevaisuuden teknologia, joka itse asiassa on jo täällä juuri nyt. Muotisuunnittelijat mm. tulostavat asujen osia 3D-tulostimilla ja visuaalisen alan ammattilaiset kirjaimellisesti piirtävät tai maalaavat työnsä suoraan digitaaliseen muotoon. 

On hienoa huomata, miten paljon tekniikka ja erilaiset teknologiat ovat kehittyneet vaikkapa kymmenessä vuodessa. Tästä opetuksena se, että tekniikka kehittyy, eikä uutta kannata pelätä. Se, minkä joskus ajattelimme olevan teknologiaa tuolla jossakin kaukana tulevaisuudessa, on itse asiassa jo nyt täällä.

Parasta on tutustua asioihin ja selvittää, miten asiat hyödyttävät omaa elämää tai uraa. Mert Otsamo kertoi tilaisuuden alussa, miksi hän on yhdistänyt 3D-tulostamisen ja muodin: "Teknologia mahdollistaa asioita, joita ei voi tehdä käsin".

Yksi Microsoft Surface -tuoteperheen uutuuksista on kevyt, kaunis ja tehokas kannettava tietokone "Surface Pro", joka toimii samalla myös tablettina. Surface Pron akun luvataan kestävän koko päivän ja suorituskyvyn vastaavan pöytäkoneen tasoa.

Microsoftin ja Marimekon maailmanlaajuisen yhteistyön tuloksena Surface Pro:ta on myös mahdollista personoida Marimekko for Microsoft -malliston Marimekko-kuvioisin suojakalvoin ja koteloin.

microsoft_surface_studio_äni_ways

mert_otsamo
Surface-Studio-Lifestyle-1

Tilaisuudessa oli myös esillä upea Microsoft Surface Studio, joka yhdistää piirtopöydän, korketusnäytöllisen tabletin ja pöytäkoneen parhaat puolet. Tämä laite on must have -työkalu luovan alan ammattilaisille, kuten graafikoille ja valokuvaajille. Sen veitsenterävän ja suuren 28" PixelSense™-kosketusnäytön ansiosta töitä voi valmistaa ja hienosäätää tehokkaasti.

Ylemmässä kuvassa kuvataiteilija ja graafikko Äni Ways näyttää, miten tilaisuuden kuvittaminen tapahtui Microsoft Surface Studion ja Adoben ohelmien (Photoshop ja Illustrator) avulla helposti ja nopeasti. Kuulemma paluuta entiseen työskentelytapaan ei hänen kohdallaan enää ole.

Surface Studion erikoisuus on se, että näyttöä voi käyttää pystynäyttönä, tai sille voi piirtää kuten piirtopöydälle. Laitteen ulkoasu on tyylikäs, moderni ja minimalistinen. Ulkoasu tuo kieltämättä hieman mieleen kilpasisaren. Tietokone on myös erittäin tehokas ja suorituskykyinen.

microsoft_surface_laptop

Microsoft Surface Studio on kiinnostava laite, sillä se elää tätä päivää ja mahdollistaa tekniikan, jota ammattilaiset haluavat käyttää. Tietokone, joka on samaan aikaan myös piirtoalusta, tukee mm. jokaisen suunnittelutyön alkua, eli luonnostelua ja hahmottelua. 

Toki kosketusnäyttöjä on ollut jo pitkän aikaa, mutta nämä ovat yleensä aina liittyneet jollakin lailla mobiililaitteisiin ja tuotteita on suunnattu myös paljon kuluttajille. Surface-sarja vastaa ammattilaisten tarpeisiin olemalla aikaansa edellä ja eroamalla toisesta markkinajätistä juuri tietokoneiden kosketusnäyttöominaisuuksillaan. 

microsoft_surface_mert_otsamo

Helpoin tapa ymmärtää Studion parhaat puolet selviävät ehkä paremmin esimerkkien kautta. Piirtopöydällä piiretään aina erilliselle alustalle, jolloin kynän ja grafiikan kohdistaminen voi olla vaikeaa. Jos taas piirtää vanhemmille tableteille, voi piirtäminen joskus tuntua siltä kuin piirtäisi paksun lasin läpi. Tabletilla piirrettäessä taas joutuu siirtämään materiaalia eri laitteiden välillä, jotta työn voi viimeistellä tietokoneella. 

Surface Studiolla voit piirtää suoraan esimerkiksi Photoshopiin tai Illustratoriin. Samalla laitteella voi myös viimeistellä kuvia kuvankäsittelyohjelmalla ja tuoda kuvat aiemmin luotujen grafiikoiden taustalle. 

Mikäli laitteen koko tuntuu haastavalta, kannattaa katseet suunnata samat ominaisuudet omaavaan Surface Pro -kannettavaan tietokoneeseen, josta saa myös irroitettua tarvittaessa näppäimistön.

microsoft_surface_studio

Muilla valmistajilla ei tietääkseni ole tällä hetkellä vastaavaa laitetta myynnissä kuin Microsoft Surface Studio, joka siis toimii sekä pöytäkoneena, että piirtoalustana ja tukee samalla myös kosketusominaisuuksia. Kurkin hieman Surface Studio ennakkotilaus-sivua ja toki uutuudella on myös hintaa. Ammattilaisen kannattaa kuitenkin pitää nämä laitteet mielessä. 

Kurkkaa tarkemma tiedot Microsoft Surface -tuoteperheestä täältä.

t. Enni

Kommentit

Lue myös