Siirry pääsisältöön

Visuaalisen alan ammattilaisen parhaat työkalut - Microsoft Surface

Microsoft Surface -tuoteperheen eilisessä tilaisuudessa teemoja olivat uudet innovaatiot, muodin ja tekniikan yhdistäminen sekä tulevaisuuden teknologia, joka itse asiassa on jo täällä juuri nyt. Muotisuunnittelijat mm. tulostavat asujen osia 3D-tulostimilla ja visuaalisen alan ammattilaiset kirjaimellisesti piirtävät tai maalaavat työnsä suoraan digitaaliseen muotoon. 

On hienoa huomata, miten paljon tekniikka ja erilaiset teknologiat ovat kehittyneet vaikkapa kymmenessä vuodessa. Tästä opetuksena se, että tekniikka kehittyy, eikä uutta kannata pelätä. Se, minkä joskus ajattelimme olevan teknologiaa tuolla jossakin kaukana tulevaisuudessa, on itse asiassa jo nyt täällä.

Parasta on tutustua asioihin ja selvittää, miten asiat hyödyttävät omaa elämää tai uraa. Mert Otsamo kertoi tilaisuuden alussa, miksi hän on yhdistänyt 3D-tulostamisen ja muodin: "Teknologia mahdollistaa asioita, joita ei voi tehdä käsin".

Yksi Microsoft Surface -tuoteperheen uutuuksista on kevyt, kaunis ja tehokas kannettava tietokone "Surface Pro", joka toimii samalla myös tablettina. Surface Pron akun luvataan kestävän koko päivän ja suorituskyvyn vastaavan pöytäkoneen tasoa.

Microsoftin ja Marimekon maailmanlaajuisen yhteistyön tuloksena Surface Pro:ta on myös mahdollista personoida Marimekko for Microsoft -malliston Marimekko-kuvioisin suojakalvoin ja koteloin.

microsoft_surface_studio_äni_ways

mert_otsamo
Surface-Studio-Lifestyle-1

Tilaisuudessa oli myös esillä upea Microsoft Surface Studio, joka yhdistää piirtopöydän, korketusnäytöllisen tabletin ja pöytäkoneen parhaat puolet. Tämä laite on must have -työkalu luovan alan ammattilaisille, kuten graafikoille ja valokuvaajille. Sen veitsenterävän ja suuren 28" PixelSense™-kosketusnäytön ansiosta töitä voi valmistaa ja hienosäätää tehokkaasti.

Ylemmässä kuvassa kuvataiteilija ja graafikko Äni Ways näyttää, miten tilaisuuden kuvittaminen tapahtui Microsoft Surface Studion ja Adoben ohelmien (Photoshop ja Illustrator) avulla helposti ja nopeasti. Kuulemma paluuta entiseen työskentelytapaan ei hänen kohdallaan enää ole.

Surface Studion erikoisuus on se, että näyttöä voi käyttää pystynäyttönä, tai sille voi piirtää kuten piirtopöydälle. Laitteen ulkoasu on tyylikäs, moderni ja minimalistinen. Ulkoasu tuo kieltämättä hieman mieleen kilpasisaren. Tietokone on myös erittäin tehokas ja suorituskykyinen.

microsoft_surface_laptop

Microsoft Surface Studio on kiinnostava laite, sillä se elää tätä päivää ja mahdollistaa tekniikan, jota ammattilaiset haluavat käyttää. Tietokone, joka on samaan aikaan myös piirtoalusta, tukee mm. jokaisen suunnittelutyön alkua, eli luonnostelua ja hahmottelua. 

Toki kosketusnäyttöjä on ollut jo pitkän aikaa, mutta nämä ovat yleensä aina liittyneet jollakin lailla mobiililaitteisiin ja tuotteita on suunnattu myös paljon kuluttajille. Surface-sarja vastaa ammattilaisten tarpeisiin olemalla aikaansa edellä ja eroamalla toisesta markkinajätistä juuri tietokoneiden kosketusnäyttöominaisuuksillaan. 

microsoft_surface_mert_otsamo

Helpoin tapa ymmärtää Studion parhaat puolet selviävät ehkä paremmin esimerkkien kautta. Piirtopöydällä piiretään aina erilliselle alustalle, jolloin kynän ja grafiikan kohdistaminen voi olla vaikeaa. Jos taas piirtää vanhemmille tableteille, voi piirtäminen joskus tuntua siltä kuin piirtäisi paksun lasin läpi. Tabletilla piirrettäessä taas joutuu siirtämään materiaalia eri laitteiden välillä, jotta työn voi viimeistellä tietokoneella. 

Surface Studiolla voit piirtää suoraan esimerkiksi Photoshopiin tai Illustratoriin. Samalla laitteella voi myös viimeistellä kuvia kuvankäsittelyohjelmalla ja tuoda kuvat aiemmin luotujen grafiikoiden taustalle. 

Mikäli laitteen koko tuntuu haastavalta, kannattaa katseet suunnata samat ominaisuudet omaavaan Surface Pro -kannettavaan tietokoneeseen, josta saa myös irroitettua tarvittaessa näppäimistön.

microsoft_surface_studio

Muilla valmistajilla ei tietääkseni ole tällä hetkellä vastaavaa laitetta myynnissä kuin Microsoft Surface Studio, joka siis toimii sekä pöytäkoneena, että piirtoalustana ja tukee samalla myös kosketusominaisuuksia. Kurkin hieman Surface Studio ennakkotilaus-sivua ja toki uutuudella on myös hintaa. Ammattilaisen kannattaa kuitenkin pitää nämä laitteet mielessä. 

Kurkkaa tarkemma tiedot Microsoft Surface -tuoteperheestä täältä.

t. Enni

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt