Siirry pääsisältöön

SKAM loppuu - Vinkit Ylen Uuteen Ohjelmatarjontaan

Me kaikki tiedämme, että valitettavasti parhaillaan esitettävä Skam-sarjan 4. tuotantokausi tulee olemaan viimeinen. Kokeeko joku muukin jo eroahdistusta? Tässä teille hieman helpotusta tulevaan koitokseen.

Tänä päivänä olen ihan iloinen, että maksan Yle-veroa, sillä kuten Yleisradio vähän lupaili, ohjelmatarjonta on uudistunut ja parantunut huomattavasti verrattuna menneisiin vuosiin. Ihan ensimmäisenä on pakko mainita True Blood, joka oli ensimmäisiä sarjoja, joita Ylen kanavilta aloin seuraamaan. En oikeasti koskaan aikaisemmin katsellut Ylen ohjelmia!

Olin myös todella iloinen siitä, että Game Of Thronesia alettiin näyttää Ylen kanavilla. Muistelen, että olin kuullut sarjasta paljon kehuja, mutta aidosti koukutuin sarjaan vasta kun Yle näytti sarjan 1. tuotantokauden vuonna 2012. Sittemmin katsottavaksi tulivat myös HBO:n laadukkaat sarjat Mildred Pierce ja Girls.


Skam tittel.png

Valitettavasti Ylen ja HBO:n yhteistyö loppui pari vuotta sitten, joten taitaa olla niin, että uusinta GoT:in kautta ei Ylen ohjelmistossa edes nähdä...

Mutta ei hätää, onneksi Ylen tarjonta on pysynyt laadukkaana! Nyt jo vuoden sisällä olen huomanut, että nuorille tarkoitettuja hyviä tai erinomaisia sarjoja putkahtelee Yle Areenaan kuin sieniä sateella.

Jos (ja kun) Skamin loppuminen alkaa tuntua sietämättömältä, kannattaa suunnata seuraavien sarjojen pariin. Areenassa on nykyisin myös ihan oma kategoriansa "Ahmi koko kausi", josta nämä eroahdistukseen sopivat ohjelmat löytyvät. 

Näistä nyt muutaman mainitakseni: 
  1. Ovikoodi
  2. Nofilter
  3. 10 tapaa tulla dumpatuksi
  4. Nuoret ja lupaavat
  5. Comedy Central: Inside Amy Schumer

idennin_kengissa_spain233
ennin_kengissa_spain234


Ovikoodi on suosittu nuortensarja Ruotsissa. Ovikoodia (Portkod 1321) ei tosin ole tehty kuin kaksi kautta, eli sarjan katsoo läpi nopeasti.

Minulta sarjan katsominen kesti kuitenkin hetken, sillä meinasin jo luovuttaa 1. tuotantokauden puolessa välissä. Alkupuolen jaksoja katsoessa teki mieli välillä lyödä päätä seinään (johtui varmaan siitä, etten ole enää samaa ikäluokkaa kuin päähenkilöt), mutta loppua kohden kuitenkin koukutuin sarjaan. 

Tykkäsin kuitenkin vielä enemmän 2. tuotantokauden juonesta, mutta etten vahingossa paljasta sen enempää, jätetään tämä tähän.

Nofilter

Nofilter on ehdoton sarja kaikille bloggaajille tai somevaikuttajille. Sarja on tehty jo muutama vuosi sitten, mutta koukutuin siihenkin totaalisesti.

Sarja kertoo neljästä Norjan luetuimmasta bloggaajasta. Sarjaa kuvataan Yle Areenassa näin: "Norjalainen menestysreality naisbloggaajista, jotka haluavat jakaa elämänsä muiden kanssa. Tässä he tulevat: "humor blogger" Marna, "pink blogger" Sophie Elise, "angry blogger" Suzanne ja "celebrity blogger" Emilie." Lue lisää täältä.

Katsoin kyseisen sarjan läpi muutamassa päivässä. Vaikka blogini suosio ei todellakaan vedä vertoja näiden naisten blogeille, huomaan silti paljon yhtäläisyyksiä sarjan ja elämäni välillä. Hauskinta oli seurata Sophie Elisen glamour meets real life -arkea, Suzannen hauskaa ja sarkastista otetta elämään sekä Marnan arkista elämää yhdessä koomikkomiehensä kanssa. Sarjan avulla saa hyvän käsityksen, siitä, miltä suositun bloggaajan arki voi näyttää. Niin hyvässä kuin pahassakin.

Sophie Elise
Tekijä: Kulturhuu, CC BY-SA 4.0Wikimedia


Viime päivät taas olen nauranut Amyn jutuille. Yritin saada aviomiehenkin katsomaan näitä, mutta ilmeisesti naisen hulvattomat, pääosin kuitenkin alapäähuumorista koostuvat vitsit sopivat paremmin naisten korville. Amy käyttää kohtalaisen karskia kieltä, ja tästä syystä jaksoissa onkin vähän väliä sisältösymbolivaroituksia nuorille katsojille.

Toisinaan jutut jo hieman toistavat itseään, mutta mitä pidemmälle sarjaa katsoo, sen paremmaksi se muuttuu. Varsinkin parodiat ja syvähaastattelut ovat loistavia!

Parhaan jakson katsoin eilen ja se oli 3. tuotantokauden 5. jakso "Kasarimimmit". Kyseiseltä neidiltä on myös lähtöisin hulvaton Milk Milk Lemonade -parodia, jonka moni teistäkin on jo saattanut nähdä. Videolla esiintyy myös ihana Jemina Kirke (Girls).

Jos kaipaatte hieman huumoria elämäänne, katsokaa tämä. Nyt. Heti!

Amy Schumer
Maryanne Ventrice, CC BY 2.0Wikimedia

Tiedoksi: Huomenna ainakin etelässä sataa vettä, eli tästäpä hieman katsottavaa huomiseksi!

t. Sohvaperuna-Enni

Ps. Postauksessa pari kuvaa Espanjasta ihan vain siksi, että lähtöön on enää alle kaksi viikkoa! 

Kommentit

  1. Ainakin syksyllä Areenasta löytyi GoT:n kutoskauden jaksot, joten voi olla että uusikin kausi nähdään jossain vaiheessa. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my