SKAM loppuu - Vinkit Ylen Uuteen Ohjelmatarjontaan

Me kaikki tiedämme, että valitettavasti parhaillaan esitettävä Skam-sarjan 4. tuotantokausi tulee olemaan viimeinen. Kokeeko joku muukin jo eroahdistusta? Tässä teille hieman helpotusta tulevaan koitokseen.

Tänä päivänä olen ihan iloinen, että maksan Yle-veroa, sillä kuten Yleisradio vähän lupaili, ohjelmatarjonta on uudistunut ja parantunut huomattavasti verrattuna menneisiin vuosiin. Ihan ensimmäisenä on pakko mainita True Blood, joka oli ensimmäisiä sarjoja, joita Ylen kanavilta aloin seuraamaan. En oikeasti koskaan aikaisemmin katsellut Ylen ohjelmia!

Olin myös todella iloinen siitä, että Game Of Thronesia alettiin näyttää Ylen kanavilla. Muistelen, että olin kuullut sarjasta paljon kehuja, mutta aidosti koukutuin sarjaan vasta kun Yle näytti sarjan 1. tuotantokauden vuonna 2012. Sittemmin katsottavaksi tulivat myös HBO:n laadukkaat sarjat Mildred Pierce ja Girls.


Skam tittel.png

Valitettavasti Ylen ja HBO:n yhteistyö loppui pari vuotta sitten, joten taitaa olla niin, että uusinta GoT:in kautta ei Ylen ohjelmistossa edes nähdä...

Mutta ei hätää, onneksi Ylen tarjonta on pysynyt laadukkaana! Nyt jo vuoden sisällä olen huomanut, että nuorille tarkoitettuja hyviä tai erinomaisia sarjoja putkahtelee Yle Areenaan kuin sieniä sateella.

Jos (ja kun) Skamin loppuminen alkaa tuntua sietämättömältä, kannattaa suunnata seuraavien sarjojen pariin. Areenassa on nykyisin myös ihan oma kategoriansa "Ahmi koko kausi", josta nämä eroahdistukseen sopivat ohjelmat löytyvät. 

Näistä nyt muutaman mainitakseni: 
  1. Ovikoodi
  2. Nofilter
  3. 10 tapaa tulla dumpatuksi
  4. Nuoret ja lupaavat
  5. Comedy Central: Inside Amy Schumer

idennin_kengissa_spain233
ennin_kengissa_spain234


Ovikoodi on suosittu nuortensarja Ruotsissa. Ovikoodia (Portkod 1321) ei tosin ole tehty kuin kaksi kautta, eli sarjan katsoo läpi nopeasti.

Minulta sarjan katsominen kesti kuitenkin hetken, sillä meinasin jo luovuttaa 1. tuotantokauden puolessa välissä. Alkupuolen jaksoja katsoessa teki mieli välillä lyödä päätä seinään (johtui varmaan siitä, etten ole enää samaa ikäluokkaa kuin päähenkilöt), mutta loppua kohden kuitenkin koukutuin sarjaan. 

Tykkäsin kuitenkin vielä enemmän 2. tuotantokauden juonesta, mutta etten vahingossa paljasta sen enempää, jätetään tämä tähän.

Nofilter

Nofilter on ehdoton sarja kaikille bloggaajille tai somevaikuttajille. Sarja on tehty jo muutama vuosi sitten, mutta koukutuin siihenkin totaalisesti.

Sarja kertoo neljästä Norjan luetuimmasta bloggaajasta. Sarjaa kuvataan Yle Areenassa näin: "Norjalainen menestysreality naisbloggaajista, jotka haluavat jakaa elämänsä muiden kanssa. Tässä he tulevat: "humor blogger" Marna, "pink blogger" Sophie Elise, "angry blogger" Suzanne ja "celebrity blogger" Emilie." Lue lisää täältä.

Katsoin kyseisen sarjan läpi muutamassa päivässä. Vaikka blogini suosio ei todellakaan vedä vertoja näiden naisten blogeille, huomaan silti paljon yhtäläisyyksiä sarjan ja elämäni välillä. Hauskinta oli seurata Sophie Elisen glamour meets real life -arkea, Suzannen hauskaa ja sarkastista otetta elämään sekä Marnan arkista elämää yhdessä koomikkomiehensä kanssa. Sarjan avulla saa hyvän käsityksen, siitä, miltä suositun bloggaajan arki voi näyttää. Niin hyvässä kuin pahassakin.

Sophie Elise
Tekijä: Kulturhuu, CC BY-SA 4.0Wikimedia


Viime päivät taas olen nauranut Amyn jutuille. Yritin saada aviomiehenkin katsomaan näitä, mutta ilmeisesti naisen hulvattomat, pääosin kuitenkin alapäähuumorista koostuvat vitsit sopivat paremmin naisten korville. Amy käyttää kohtalaisen karskia kieltä, ja tästä syystä jaksoissa onkin vähän väliä sisältösymbolivaroituksia nuorille katsojille.

Toisinaan jutut jo hieman toistavat itseään, mutta mitä pidemmälle sarjaa katsoo, sen paremmaksi se muuttuu. Varsinkin parodiat ja syvähaastattelut ovat loistavia!

Parhaan jakson katsoin eilen ja se oli 3. tuotantokauden 5. jakso "Kasarimimmit". Kyseiseltä neidiltä on myös lähtöisin hulvaton Milk Milk Lemonade -parodia, jonka moni teistäkin on jo saattanut nähdä. Videolla esiintyy myös ihana Jemina Kirke (Girls).

Jos kaipaatte hieman huumoria elämäänne, katsokaa tämä. Nyt. Heti!

Amy Schumer
Maryanne Ventrice, CC BY 2.0Wikimedia

Tiedoksi: Huomenna ainakin etelässä sataa vettä, eli tästäpä hieman katsottavaa huomiseksi!

t. Sohvaperuna-Enni

Ps. Postauksessa pari kuvaa Espanjasta ihan vain siksi, että lähtöön on enää alle kaksi viikkoa! 

Kommentit

  1. Ainakin syksyllä Areenasta löytyi GoT:n kutoskauden jaksot, joten voi olla että uusikin kausi nähdään jossain vaiheessa. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös