Sinkkuelämää oli oikeassa

Käsi ylös, jos katsotte edelleen Sex and the City -sarjaa telkkarista? Täällä on yksi käsi ylhäällä, tosin Iholla-sarjasta johtuneet ohjelmamuutokset ovat hieman tuottaneet sopeutumisongelmia uuteen aikaan.

Tässä viimeisen kolmen vuoden aikana olen kuitenkin tehnyt havaintoja sarjasta ja alan hiljalleen huomata, että tällä hetkellä asiat ovat aika lailla samalla tavalla kuin ne olivat lähes 20 vuotta sitten. On oikeastaan hauskaa seurata sarjaa nyt ja huomata, että erityisesti sarjan alkupuolella kuvatut asiat näyttävät yhä enemmän tänä päivänä kuvatuilta. Tarkastellaan tilannetta esimerkkien kautta.

sling_back

1. Liikunta

Käsi ylös kuka joogaa? Sinkkuelämää tiesi taas parhaiten. Jo 90-luvun loppupuolella Manhattanilla liikuttiin juosten, kävellen ja joogaten. Vaikka Zumba villitsi Suomessakin joitakin vuosia sitten, huomaan ainakin omasta lähipiiristäni, että nyt eletään joogan ja juoksulenkkien aikakautta. Vaikka uusia tuulahduksia yrittää ilmaantua, Sinkkuelämää oli oikeassa (ja Suomi 20 vuotta myöhässä), eli perinteiset liikuntamuodot ja jooga vetävät ihmisiä puoleensa juuri nyt.

2. Ruoka

Kun 2000-luvun alkupuolen Manhattanilla tutustuttiin uuteen trendikkääseen raakaruokaan, me Suomessa haudutettiin ruokaamme vielä aromipesässä. Jaksossa "Great Sexpectations" tyttöporukka käy tutustumassa Raw-ravintolaan, jossa hottis "Jerry Jerrod" aka Smith Jerrod tarjoilee tutun kuuloisia raakaruokia. Kuinka eksoottista! Joko minulta on mennyt jotain todella pahasti ohi, tai sitten tästä tosiaan tuli trendi Suomessa vasta vuonna 2014. Aika hyvin, vain reilut kymmenen vuotta myöhässä.


3. Muoti 

Muoti kiertää aina kehää, mutta on silti hauskaa katsoa sarjaa ja huomata, että ne hirveimmänkin näköiset kengät alkavat näyttää silmiin nyt ihan hienoilta. 90-luvun kenkämuoti tekee tuloaan ja mikäs siinä. Tervetuloa! Olet tehnyt hiljalleen tuloa jo muutamia vuosia, mutta kyllä tämän vuoden kevät on tehnyt sinulle hyvää. Mule-malliset kengät, palkkikorot, sandaalit you name it, yes please!

Ps. Nyt saa ja pitää kirjoittaa englanniksi. 

Entäpä mekot? Sinkkuelämää-sarjan alkupuolen jaksojen muoti vilisi satiinisia naruolkainmekkoja ja sandaaleja. Katsokaa nyt vaikka tätä promokuvaa! Mekot ja kengät tänne vaan, kiitos. Me likey

Herääkö ajatuksia, tai muita yhtäläisyyksiä?

 t. Enni

Kommentit

 1. Hämmästyttävän paljon yhteneväisyyttä nykyhetkeen! :D

  VastaaPoista
 2. Täälläkin nousi käsi ylös ja nopeaa nousikin. Mieheni aina tuhahtelee, että kuinka mones miljoonas kerta tuo on kun katsot tuota Sinkkuelämää. No ihan sama kun se on vaan niin paras ohjelma.
  Muoti todellakin kiertää ympyrää ja pian ollaan taas samoissa vaatteissa kuin silloin nuorena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! En tiedä kuinka iloisesti vielä odottelen paksupohjaisia kenkiä ja verkkareita, mutta kai se silmä tottuu aina uudestaan... :D Ja ihan sama, musta tuntuu, että olen katsonut sarjaa putkeen ainakin vuodesta 2002 lähtien. Ja vielä jatkuu :D

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös