Kaupallinen yhteistyö: Risenta
Blogger's Inspiration Day -päivästä mieleen jäi hyvin järjestetyn tapahtuman ohella erityisesti ruoka. Jonkinasteisena ruokafanina olen aina ollut kiinnostunut ruoasta ja uusista mauista. Telkkaristakin tuttu kokki Teemu Laurell oli kehittänyt tapahtumaa varten muutaman erilaisen reseptin, joista mieleeni jäi erityisesti herkullinen kookosmaitoon tehty vaniljainen tuorepuuro. Tuorepuurosta innostuneena pääsin testaamaan Risentan ja Santa Marian tuotteita kotona. Tuotteiden avulla pystyin luomaa oman versioni tuosta herkullisesta tuorepuurosta osana terveellistä New York -tyylistä brunssia.
Blogger's Inspiration Day -päivästä mieleen jäi hyvin järjestetyn tapahtuman ohella erityisesti ruoka. Jonkinasteisena ruokafanina olen aina ollut kiinnostunut ruoasta ja uusista mauista. Telkkaristakin tuttu kokki Teemu Laurell oli kehittänyt tapahtumaa varten muutaman erilaisen reseptin, joista mieleeni jäi erityisesti herkullinen kookosmaitoon tehty vaniljainen tuorepuuro. Tuorepuurosta innostuneena pääsin testaamaan Risentan ja Santa Marian tuotteita kotona. Tuotteiden avulla pystyin luomaa oman versioni tuosta herkullisesta tuorepuurosta osana terveellistä New York -tyylistä brunssia.
Ohjeen mukaan tehtynä annoksesta riittää kahdelle henkilölle. Kuvissa näkyy puolikkaana tehty annos, josta siis jäi tuorepuuroa kolmasosa vielä aamupalaksikin. Kookosmaitoon tehty tuorepuuro on täyttävää ja yllättävän tuhtiakin, siksi sitä riittää hyvin pienikin annos.
Pitäkää tämä annos mielessänne suunnitellessanne viikonloppuaamujen brunssia!
RISENTAN VANILJA-KOOKOS TUOREPUURO (mukailtu Teemu Laurelin reseptistä)
1,5 dl kaurahiutaleita
3 rkl Risenta valkoisia chia-siemeniä
1 tl vaniljajauhetta tai 1/2 Santa Maria vaniljatanko
4 dl kookosmaitoa
(3 rkl kookosjogurttia)
Sekoita edellisenä iltana kaurahiutaleet chia-siemenet ja vaniljajauhe sekaisin. Lisää joukkoon kookosmaito sekä kookosjogurtti. Sekoita huolellisesti tasaiseksi. Anna puuron turvota jääkaapissa yön yli. Koristele Risentan Granolalla ja kuivatuilla karpaloilla.
Tietenkään en muistanut tehdä puuroa valmiiksi illalla, vaan valmistin puuroni aamun hämärässä. Annoin puuron tekeytyä jääkaapissa parin tunnin ajan ja sen jälkeen popsin puuron parempiin suihin. Ainekset olivat mielestäni turvonneet jo aika hyvin tuossa ajassa. Chian kanssa kannattaa kuitenkin olla tietoinen siitä, ettei chiaa tule syödä raakana!
Ainekset: Vaniljatanko, Santa Maria -kookosmaito, Risenta valkoisia chia-siemeniä,
kaurahiutaleita, Risenta Granola Vadelma & Kookos
kaurahiutaleita, Risenta Granola Vadelma & Kookos
Valmistin ohjeen mukaisen tuorepuuron ilman kookosjogurttia ja annoksesta tuli silti oikein hyvää. Annoksen kruunasi Risentan herkullinen Granola Vadelma & Kookos, joka ei sisällä lisättyä sokeria. Kyseinen granola on valmistettu paahdetuista hiutaleista ja runsaskuituisista siemenistä.
"Pakastekuivattujen vadelmien raikas makeus, rapea kookos ja aito vanilja antavat granolalle runsaasti makua ilman lisättyä sokeria." Risenta.
Kyseisestä granolasta on muodostunut parissa viikossa yksi lemppareistani, ja sitä syö myös kodin toinen asukki maidon tai jogurtin kera. Minä olen lisännyt sitä myös soijajogurtin päälle ja välillä popsinut sellaisenaankin. Granolapakkaus alkaakin olla jo lopuillaan, mikä taitaa olla riittävä todiste siitä, että tuote valloittanut allekirjoittaneen sydämen.
Haastan kaikki kokeilemaan tuorepuuroa, sillä sen tekeminen on tosi helppoa ja kermainen maku vie kielen mennessään.
Kookosmaidon ainutlaatuinen maku, chian ja kaurahiutaleiden muodostama purutuntuma sekä granolan rapeus muodostavat jonkinlaisen pyhän kolminaisuuden, jota meikäläinen ainakin kunnioittaa suuresti (menipä syvälliseksi).
Kookosmaidon ainutlaatuinen maku, chian ja kaurahiutaleiden muodostama purutuntuma sekä granolan rapeus muodostavat jonkinlaisen pyhän kolminaisuuden, jota meikäläinen ainakin kunnioittaa suuresti (menipä syvälliseksi).
t. Enni
Reseptissä käytetyt tuotteet on saatu Santa Marialta ja Risentalta.
Kommentit
Lähetä kommentti
Totta turiset kuomaseni.