Siirry pääsisältöön

Sponsored Video: P&G Thank You, Mom

Kaupallisessa yhteistyössä P&G.

Tämä yhteistyöpostaus on omistettu maailman kauneimmalle naiselle, äidilleni. Ihminen tarvitsee jonkun vahvan tullakseen itse vahvaksi, voisi kuulua suomennos seuraavalle: "It takes someone strong to make someone strong". Tänä kesänä juhlitaan vuoden 2016 Olympialaisia. Kannattaa kurkata postauksen lopusta aiheen ympärille toteutettu ihana video, jonka teema on: "Let’s not forget the person whose strength inspired them along the way: Mom. Thank you, Mom".

Olen tullut äitiini paljon ja yksi selkeä samankaltaisuus näkyy eräässä hassussa luonteenpiirteessä. Olemme molemmat tietyllä tavalla hösöjä. Tästä syystä oli ehkä hyvä, että viime vuonna välillämme oli noin 4000 kilometriä, sillä kaksi hösöä suunnittelemassa häitä olisi saattanut olla kohtalokas kombo (tai ainakin pari viimeistä viikkoa todisti tämän aika hyvin). Vaikka olinkin vastuussa tärkeän päivän suunnittelusta, en kuitenkaan koskaan työskennellyt täysin yksin. Äitini mielipiteillä oli minulle merkitystä, ja halusin saada hänen mielipiteensä suunnitelmiin.

ennin_kengissa2

Minulla on aina ollut äitini kanssa läheiset välit, vaikka toisinaan olemmekin nähneet vain pari kertaa vuodessa. En kuitenkaan usko, että pitkäkään välimatka vaikuttaisi väleihimme. Äiti on äiti, kaukanakin.

Muutama viikko sitten suuntasimme koko perheen voimin viettämään isoäitini 99-vuotisjuhlia Rovaniemelle. En edes muista milloin aiemmin olisimme kaikki käyneet Rovaniemellä yhtä aikaa. Perheeni osaa kuitenkin olla äänekäs ja täynnä mielipiteitä, mutta onneksi yksi henkilö erottuu aina joukosta. Ihailen äitini rauhallisuutta. Äiti ei koskaan huuda, suutu tai osoita mieltään, vaikka joskus hänellä saattaisi olla moiseen aihettakin. Tästä ominaisuudesta yritän ottaa tulevaisuudessa enemmän mallia.

Tuntuu kuitenkin uskomattomalta, että isoäitini on päässyt jo niin kunnioitettavaan ikään. Tuntuu samalla ihanalta oman äitini puolesta, sillä he ovat saaneet viettää aikaa yhdessä jo useiden vuosikymmenien ajan. Toivon, että myös minulla käy yhtä hyvä tuuri elämän suhteen.

ennin_kengissa_thank_you_mom

Vähän aikaa sitten katselin huvittuneena äidin lapsuusfilmejä. Äitini oli linssilude, pomppi kameran edessä, teki piruetteja ja irvisteli. Katsoessani videoita kysyin äidiltäni lisää siitä, millainen hän oli lapsena, ja hän kuvaili itseään villikoksi, joka seurasi aina isoveljeään.

Olin aina kuvitellut äitini rauhalliseksi ja hiljaiseksi lapseksi, mutta nyt huomaan, että olen perinyt äidiltäni paljon samoja luonteenpiirteitä, ulkonäöstä nyt puhumattakaan.

ennin_kengissa_thank_you_mom2
rovaniemi_ounasjoki
ennin_kengissa_thank_you_mom3

Ennen kuin äitini lähti takaisin Espanjaan viime syksynä, ehdimme käydä kahdestaan pikaisesti Rovaniemellä. Viikonlopun aikana kävimme kävelyllä äitini vanhoissa lapsuusmaisemissa ja saunoimme isoäitini taloyhtiön uunituoreessa saunassa. Saunan jälkeen otin maisemakuvia kerrostalon katolla ja äitini pelkäsi kuollakseen minun tipahtavan... Äiti on hösö, sanonpa vain!

Kun palasin Japanista syksyllä, äiti oli jo ehtinyt lentää takaisin Espanjaan. Seuraavan kerran tapasimme vasta seuraavan vuoden talviloman aikoihin helmikuussa ja sitä seuraavan kerran kesällä. Pari viikkoa ennen häitä sain äitini onneksi takaisin Suomeen.

ennin_kengissa_thank_you_mom4

Kiitos äiti, että olet sellainen kuin olet. Sinun ansiostasi minusta tuli minä. <3
Yllä oleva video on omistettu kaikille äideille!

t. Enni

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä P&G:n kanssa 

Kommentit

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my