Siirry pääsisältöön

Surya yoga & Bodhi Asana -joogamatto

Olen käynyt vuodesta 2014 asti Piloxing®- ja Piloxing Barre® -tunneilla Surya yogan Leenan ohjaamana. Kesällä koukutuin kuitenkin äkkiä joogaan, sillä polttaripäivänä minut vietiin kokeilemaan rauhallista yin-yogaa Padma-joogastudiolle. Minulle on kuitenkin aina ollut tärkeää, että liikunta rasittaa kehoa, joten tästä syystä Piloxing® on ollut hyvä valinta kuormittavaksi liikuntamuodoksi. Nyt kesän myötä olen kuitenkin havainnut tarvitsevani rauhallisemman liikuntamuodon, joten aloin ystäväni suosituksesta käydä yoga flow -tunneilla hänen mukanaan.

Flow-jooga on yllättävän raskas liikuntamuoto ja liikkeiden oppiminen vie aikaa, ainakin näin aloittelijan näkökulmasta. Tuntien teemat vaihtuvat, joten minullakaan ei ole vielä paljoa kokemusta monipuolisista harjoituksista. Onneksi kerta kerralta tuntuu, että opin hallitsemaan asentoja paremmin ja kehityn paremmaksi. Joogaa seuraavana päivänä huomaan usein, että lihakset ovat kipeytyneet edellispäivän rasituksesta.

Parasta asiassa on kuitenkin se, että voin jatkaa Piloxing®-tunteja ja joogaa saman ohjaajan kanssa, sillä Leena ohjaa myös yin-joogaa ja flow-joogaa. Mulla onkin syksylle jo odottelemassa kymmenen kerran kortti, josta tulen uhraamaan monta tuntia joogalle.

polttari_ennin_kengissa2

Surya yogan verkkosivuilla on kattava tietopaketti joogaa koskien, tässä kuitenkin lainaus sivuilta:

Jooga on sekä kehoa, että mieltä eheyttävä harjoitus, jossa pyrimme lisäämään kehotietoisuutta, ymmärrystä kehon ja mielen yhteydestä sekä hakemaan tasapainoisen elämän ja hyvinvoinnin välineitä. Joogaharjoituksessa pyritään kerryttämään kehoon energiaa asanan, pranayaman ja meditaation avulla. 

Turvallisen joogaharjoituksen edellytyksenä on riittävä voima ja järkevät, anatomisesti mietityt linjaukset. Hyvä joogaharjoitus sekä lisää voimaa, pitää yllä nivelten terveitä liikeratoja, että rauhoittaa mieltä. Joogaopetukseen kuuluu aina myös joogafilosofiaa, pranayama- ja meditaatioharjoituksia. 

Alkeisjooga sopii vasta-alkajille ja niille, jotka haluavat tehdä kevyen harjoituksen. Flowjoogatunnit sopivat jo jonkin verran jooganneille, mutta myös aloittelijat voivat osallistua, kunhan pidetään sopiva maltti harjoituksessa. Vaikka harjoitus on voimaa kasvattava, joogahengitys ja omaan kehoon keskittyminen rauhoittavat mieltä ja kerryttävät energiaa. Otamme huomioon sen, että asennot tehdään anatomisesti järkevällä tavalla puskematta kehoa yli turvallisten liikeratojen. Teemme tunnilla voimaa lisääviä harjoituksia, hengitysharjoituksia sekä kehoa avaavia harjoituksia.

haikon_kartano_bodhi_asana-yoga-mat

Mieleeni tuli kirjoittaa postaus joogasta siksi, että itse postauksen aihe tulee tässä: Mulla on uusi joogamato! Omistin ennestään joogamaton virkaa jotakuinkin ajaneen jumppamaton, mutta muutamien joogatuntien jälkeen huomasin, että vanhassa matossani oli odella huono pito. Niinpä mieleeni ponnahti kysymys, että mistä hankkia hyvä joogamatto? Onneksi apu löytyi läheltä.

bodhi_asana-jooga-mat-4-mm
bodhi_asana-yoga-mat-4-mm

Siinä missä Leena ohjaa tunteja, hänen kauttaan voi myös hankkia urheiluvälineitä- ja vaatteita. Bodhin joogamaton hankin viime kerran flow-jooga tunnin jälkeen. Kun postipaketteja saa aina odotella päiviä, maton sai heti mukaansa. Tosin kuten näkyy, en ole vielä raaskinut avata pakettia, mutta onneksi pääsen heti tänään testaamaan uutukaista in action.

Hankkimani joogamatto on Bodhi Asana Mat 4 mm:in paksuudella. Olen kerran kokeillut joogata vastaavalla matolla ja muistaakseni maton pito oli aivan omaa luokkaansa vanhaan mattooni verrattuna. Toivotaan siis, että myös tämä tuote on hintansa arvoinen. Onko teillä kokemuksia Bodhin tuotteista?

t. Enni

Ps. Aloitin muuten myös hääpäivän aamun lyhyellä joogalla!

Kommentit

 1. Tosi kiva postaus! Mä olen ihan pihalla mikä jooga on mikäkin.. Englannissa asuessani tuli käytyä ihan tavallisessa (?) joogassa ja Suomessa oon uskaltautunut vasta saunajoogaan ja yoogaian kautta tekemään olohuoneessa. Haluaisin niin uskaltautua ihan oikeille tunneille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ai oho! En mäkään oikeastaan tiedä, olisko flow sitä melko perusjoogaa? :D yin on ainakin pitkiin venyyyksiin pohjautuvaa. Mä menin vaan tunnille suorilta ilman alkeisjooga, hengitys on se mitä kannattaa ainakin tosissaan treenata ja tietysti että tekee liikkeet alkuun maltillisesti. Hyvä ohjaaja myös onneksi auttaa! Kannattaa mennä!

   Poista
 2. Katsoppa näitä :)
  http://brandstore.fi/Ballop-Jam+Sock-12101106.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmh olen vielä toistaiseksi välttynyt piloxing-sukiltakin, joten katsotaan... :D Kiito vinkistä!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Huomenna Espanjaan lapsen kanssa

Matkustaminen kesällä 2022? Onko maailma auennut, uskaltaako matkustaa? Onko tosiaan totta, ettei Espanjaan vaadita enää qr-maahantuloilmoitusta, vaan maahan pääsee Suomesta yhdellä tulosteella ja passilla? Niin se on! Keväällä, kaiken kiireen ja sekamelskan keskellä sain omasta mielestäni tosi hyvän idean: varaanpa matkat itselleni ja tytölleni kahdestaan Espanjaan. Ei kauaa nokka tuhissut, kun Fisnkin lennot oli jo varattu ja sitten iski pienoinen paniikki. Miten hemmetissä selviän kahdestaan superaktiivisen lapsen kanssa viikon vailla mitään tukiverkostoa? Vähän vielä tiesinkään, mitä kaikkea matkan varrelle sattuisi kevään aikana. Lähdetään vaikka siitä, että olemme olleet vuoroviikoin kipeänä koko kevään ajan ja kaiken lisäksi mursin vielä varpaani kolmisen viikkoa sitten ihan typerällä tavalla kotona etätöissä.  En muista, koska olisin ollut näin väsynyt. Tuntuu, että talon rakentamiseen liittyvien päätösten tekeminen on helpompaa kuin suunnitella kenen luona lapsi on yötä viikon

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt