Siirry pääsisältöön

Tuotteiden palauttaminen Asokselle - Miten säästää rahaa?

Satuin googlailemaan ohjeita, kuinka palauttaa Asoksen tilaus, mutta yllätyksekseni kunnollisia ohjeita ei löytynyt! Niinpä ajattelin tehdä helpot ohjeet siihen, miten Asoksen tilauksen voi palauttaa säästämällä rahaa mahdollisimman paljon.

Moni jättää tuotteensa palauttamatta kokonaan sen takia, että itse palautus maksaa nykypäivänä minimissään noin 25 euroa (itse asiassa maksikirjeenä hinta on vielä suht edullinen, mutta riippuu painosta!). Tämä johtuu siitä, että halvin postipaketti ulkomaille on suunnilleen tuon hintainen. Asoksella on kuitenkin käytössään SkyNet Worldwide Express / LEMAN -kuriiripalvelu (Vantaalla LEMAN), jonka avulla mm. suomalaiset asiakkaat voivat säästää palautuksissaan. Jos siis tilaat kalliita tuotteita, jotka eivät miellytä sinua, niin alkaen 10 euron palautus on mielestäni vielä aika kohtuullinen hinta maksettavaksi tästä (riippuu tietysti tuotteen hinnasta).

Aika monella nettikaupalla on nykyään vastaavanlaisia palautusmahdollisuuksia, eli kannattaa tutustua verkkokauppojen palautuskäytäntöihin huolella.


Itken ensimmäisen mekon takia, mutta tilaisin sitten kolme kokoa liian ison mekon... / Keskimmäinen mekko jätti alleen glitterlammikon - imuroin hileitä kämpästä vieläkin / Kolmas mekko olikin trikoota, eikä mitään imartelevampaa materiaalia.

Tämän kesämekon pidin.
EDIT: Miten asiakas voi siis säästää palautuksissaan? 

LEMANin (SkyNetin) lähin toimisto löytyy Vantaalta, jolloin postipakettia ei tarvitsekaan lähettää ulkomaille. SkyNet ottaa tässä välissä osansa (10 €), mutta säästöä se on pienikin säästö.

EDIT HUOM! POSTILLA ON ASIAKKAALLE ILMAINEN PALVELUSOPIMUS LEMAN International System Transport Oy -yrityksen kanssa, minne Asosin paketit tulee viedä / postittaa joka tapauksessa, jos teet palautuksen Skynet-verkkosivuston kautta.

Postipakettini lähettäminen LEMANille ei maksanut erikseen mitään, kun kävin viemässä viimeisimmän ASOS-pakettini Postiin 18.3.2016. Toki olin tätä ennen tehnyt palautusilmoituksen Asosin Skynet-palautuksen kautta (maksoi tällä kertaa noin 20 euroa).

Postissa minulle sanottiin, ettei sopimusta SkyNetin kanssa löytynyt, mutta LEMANin kanssa löytyi. Niipä annoin paketin kuljetettavaksi ja tositteeksi sain tositteeksi kuitin, joka minun piti säilyttää. Sain eilen (6.4.2016) Asosilta vahvistuksen, että he olivat vastaanottaneet palautukseni onnistuneesti!


Sivustolta asos.skynetworldwide.com pääsee siis tekemään palautukset, mutta tämä vaatii hieman paneutumista omaan postipakettiinsa. Paketti pitää mm. punnita ja mitata. Muistakaa, että palautuksia ei tarvitse tehdä alkuperäisessä pakkauksessa (esim. pahvipakkaus), vaan tuotteet voi palauttaa myös nettikauppojen ohuissa muovipusseissa. Lisätiedot saa Asoksen nettisivuilta.

Eli lähettämällä yllä näkyvän kaltaisen, yli 500 grammaa painavan Asoksen palautuksen SkyNetin toimistolle Vantaalle, asiakkaan kustannukseksi syntyy 10 € + 7,5 € (Posti)* = 17,50 €. Halvin ulkomaanpaketti oli siis noin 25 euroa. Edit: Maksikirje tuolle painolle olisi vain 16,50 €! Tosin SkyNet myös tarjoaa palvelua, jolla paketti haetaan kotoasi 24 eurolla.

*TAI VIE PAKETTI POSTIIN JA MAINITSE PALVELUSOPIMUS LEMANIN KANSSA. EI MAKSA MITÄÄN! TÄLLÖIN  PALAUTUKSENI HINTA OLISIKIN OLLUT VAIN 10 EUROA!


Jos asut lähellä Helsinki-Vantaan lentoasemaa, voit myös viedä Asos-pakettisi LEMAN- yrityksen toimistolle (ei kannata etsiä SkyNetin toimistoa, sillä toimisto on LEMAN-nimellä). Toimisto sijaitsee Vantaalla lähellä Kehä III:sta ja lentokenttää, osoitteessa Hakamaenkuja 11 A 01510 Vantaa. Tällöin maksat ainoastaan verkkosivujen kautta 10 euron summan ja palautuksesi lähtee pikapikaa maailmalle, kunhan vain viet paketin ensin Vantaalle. Tällä tavalla säästää kaikista eniten.Minulla paketin punnitseminen, mittaaminen ja kaavakkeen täyttäminen veivät jokusen tovin, mutta ensi kerralla palautus onnistuisi jo varmasti paljon nopeammin. Täyttämällä yllä näkyvän kaavakkeen ja maksamalla 10 euron summan esim. PayPalilla (suosittelen kaikille PayPalia, tekee elämän helpoksi) saat tulostettavan paperin, jonka laitat mukaan pakettiisi. Sitten joko viet pakettisi postiin ja kirjoitat osoitteeksi Vantaan yhteystiedot, tai kiikutat paketin itse Vantaalle!Oma pakettini sisälsi kolme mekkoa ja kuvan mukaiset tiedot. Paino oli vähän yli 600 grammaa ja palautuksen hinnaksi tuli 17,50 euroa. Ensi kerralla vien paketin suoraan Postiin, jos palautus tulee kyseeseen. Postin palvelusopimuksen ansiosta tarvitsee maksaa ainoastaan Asoksen palautus ja that's it.

t. Enni

Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Hyvä tietää, että paketin voi lähettää SkyNetille. Luin Asoksen sivuilta SkyNetistä, mutta luulin että paketti piti itse käydä jättämässä Vantaalle, mikä tietenkin muualla Suomessa asuvalle on mahdotonta.

  Jos on vain pientä palautettavaa, sen saa edullisesti lähetettyä kirjeenä tai maksikirjeenä. Koon ja painon kasvaessa hinta alkaa lähennellä paketin hintaa, jolloin ei enää kannata ottaa riskiä lähetyksen katoamisesta. Kalliiden tuotteiden kohdalla ei tietenkään kannata riskeerata alkuunkaan. Kotimaassahan maksikirje poistui valikoimasta, mutta ulkomaille voi edelleen lähettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok! Joo pystyy lähettämään.

   Mä luin tuosta maksikirjeen poistumisesta ja muistelin, että se vaikutti jotenkin ulkomaan posteihinkin. Mutta nuo hinnat Googlailin eilen postin sivuilta. Halvimmillaan maksikirjeen lähetys -> 500 grammaa näyttäisi kuitenkin maksavan enemmän kuin alle 2kg:n postipaketti. Eli siis 9,50. Eli siis postipakettina silti halvempi jos yli 500 gramman paino?

   Aah ärsyttää, kun on niin monimutkaiset hinnastot. :D

   Poista
  2. Nojoo eli periaatteessa kiloon asti tulee about samanhintaiseksi kuin paketin lähettäminen Skynetille. Mutta kilo ei taida mahtua maksikirjeeseen? Vai millainen se käytännössä on?

   Poista
  3. Tässä on maksikirjeen kokorajoitukset. http://posti.fi/henkiloasiakkaat/kortitjakirjeet/kansainvalisetpalvelut/maksikirje.html. Älä vaan kysy miten tuo on tulkittava. Olisikohan niin, että maksikirje voi suurimmillaan olla 30 cm + 30 cm+ 30 cm kuutio.

   Poista
  4. :D Kiitos. Joo mene ja tiedä :D

   Poista
 2. Just sain sähköpostiini vahvistuksen elämäni ensimmäisen Asos-palautuksen tulleen perille. Selvisin tolla 17 eurolla ja kahdella puhelinsoitolla ja muutamalla harmaalla hiuksella. Oli hyvä muistutus siitä, miksen ollut tilannut Asokselta mitään vuosiin.... Miksi se onkaan tehty niin vaikeaksi ja kalliiksi?!! Sain muuten Miialta haasteen ja haastan nyt sinutkin siihen! :)
  http://bagsbootsandbeyond.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No hyvä, että kuitenkin onnistui. Mä en soitellut mitään, pistin vaan paketin postiin :D Katsotaan, milloin tulee oma ilmoitus, että paketti on päässyt perille... :D

   Poista
 3. Helpompaa vaatteita tilatessa on ottaa mielummin se isompi, sen voi ompelijalla käydä fiksaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin mä yleensä teenkin. Mutta sitten tuntuu välillä hassulta laittaa 20 euroa rahaa siihen, että korjaa 20 euron mekon! :D

   Poista
 4. Kuinka nopeesti sait rahat takaisin palautuksen jälkeen?:)

  VastaaPoista
 5. Moikka! Luin kirjoituksesi Asoksen palautuksesta. Kiitos infosta! Itselläni on samanmoinen edessä :D. Asun itse Tampereella joten maksaisin siis postimaksun skynetin toimistoon hesaan, rapiat 7e, ja sit maksan 10e skynetille ja täytän paperin netissä ja tulostan sen ja se lähtee matkaan? Tulisi siis vähän kalliimmaksi kuin lähettäisin postista suoraan. Osaatko sanoa, jos lähetän sen suoraan postin kautta, katsoin että economy maksikirje 16,50e, saanko siitä seurantakoodin mukaani? Terv Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmh en tiedä yhtään Postin seurantakoodeista, olen myös ihan hukassa maksikirjeiden sun muiden kanssa. :D mutta luulisin että saa! Mulla ei ole koskaan mahtuneet palautukset maksikirjeeseen, jos se koko oli sen 30x30x30, viimeksikään ei millään mahtunut!

   Poista
  2. Varmaan tuolloin paras postin kautta. Olin ihan ihmeissäni parikin päivää sitten kun sain lähetettyä suomen paketin vitosella? Ei se ennen vitosta ole maksanut, vai onko?? :D

   Poista
 6. Moi.
  Kävin äsken Postissa ja selvisi että Postilla on palvelusopimus Skynetin kanssa.
  Eli toimitus Skynetille Vantaalle on Postin avulla ilmaisata. Skynetin palvelut kyllä maksaa edelleen normaalisti.
  Muistakaa mainita asiasta Postissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ONKO?? Olen juuri tänään tekemässä Asospalautusta. Kiitos tästä tiedosta!!

   Poista
 7. Kotkan postitoimiston mukaan Postilla ei ole mitään palvelusopimusta Skynetin kanssa. Samaa mieltä oli myös Postin nettiasiakaspalvelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, mutta se on eri nimellä! Kävin testaamassa heti, kun edellinen kommentti tuli. Tässä juju: Skynetin nimellä palvelusopimusta ei ole, mutta Asosin palautus on nimellä Skynet. Suomen päässä saman asian ajaa yritys nimeltä LEMAN International System Transport Oy! Kysyitkö tätä? Testaappa palautussivulta Finland ja Vantaa -> https://asos.skynetworldwide.com/

   Kävin nimittäin postissa ja sanoin, että katsokaa LEMAN-nimellä, ei Skynet. Ja sieltä löytyi. Annoin paketin postin työntekijälle, eikä lähetys Lemanille maksanut mitään. ELI TOIMII!

   Poista
 8. En ole sitten kevään. En voi myöskään testata sitä, koska minulla ei ole tilausnumeroa. Jos ei näy Suomea, sitten en tiedä. Eikö paketin mukana tullut palautusohjeita?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my