Beautyblender & Bodyblender - Tarina ihmesienien taustalla

Muistatteko Beautyblenderin, josta kirjoittelin jokunen aika sitten? Kävin reilu viikko sitten Beautyblenderin uuden tuotteen Bodyblenderin lanseeraustilaisuudessa Helsingissä. Nyt olisi BB:n ystäville herkkua tiedossa, sillä siinä missä Beautyblender levittää meikkivoiteen kasvoille saumattomasti ja ilman näkyviä rajoja, voi nyt uudella Bodyblenderillä levittää itseruskettavan yhtä vaivattomasti iholle.

Bodyblender on kehitetty esim. meikin tai itseruskettavien tuotteiden levittämiseen. En ole vielä testannut kyseistä tuotetta, vaikka sellainen goodiebagin mukana tulikin, mutta ensi kerralla, kun luon keinotekoisen rusketuksen iholleni, levitän sen Bodyblenderillä.


Tilaisuudessa oli puhumassa ihmesienien äiti Rea Ann Silva, joka esitteli tuoteperheen hyvin perusteellisesti. Opin mm. sen, että päivittäisellä käytöllä Beautyblender säilyy hyvänä jopa kolmen kuukauden ajan. Toki tämä riippuu käyttäjästä, sillä joku käyttää sientä useasti päivässä, toinen vain kerran kuukaudessa.

Itse käytän BB:täni ehkä pari kertaa viikossa, joten veikkaan sen säilyvän mulla hyvänä varmaan puoli vuotta. Sikäli meikkisieni on ihan kannattava ostos, sillä sen haluaa pestä jokaisen käytön jälkeen! Tietääpähän ainakin, ettei iholle päädy yhtä pahoja pöpöjä kuin sillä meikkipussiin jäänellä vaahtomuovipalalla...

En nyt muista, mikä sienen materiaalin taustalla oli, mutta sen muistan, että tavallinen meikkisieni ei käyttäydy samalla tavalla kosteutettuna ja saattaa jäädä jopa hieman limaisen tuntuiseksi. Beautyblender on suunniteltu siten, että se kastellaan ja puristetaan kuivaksi ennen käyttöä. Jos joku siis miettii, miksei tavallinen meikkisieni sitten ole sama asia, niin Beautyblenderin erikoisuus on muodon lisäksi myös sen materiaalissa.


Idea Beautyblenderiin syntyi kuulemma siitä, kun hänellä ja hänen kollegoillaan kului aamuisin huomattava tovi kolmiomaisten meikkisienten pyöristämiseen käsin saksilla. Niinpä hän ajatteli, että miksei kukaan kehitä jo valmiiksi pyöristettyä meikkisientä? Kaunis meikki on sellainen, jossa ei näy rajoja ja sieni, jossa ei ole kulmia, levittää meikin ilman rajoja. Jos vielä kuulin oikein, jokainen Beautyblender leikataan käsin, joten niissä saattaa olla pieniä eroja toisiinsa verrattuna (mm. tämä kasvattaa tuotteen myyntihintaa hieman).

Beautyblender siis kastellaan ennen käyttöä, jolloin sen ei enää tarvitse imeä muuta kosteutta (kuten meikkivoidetta) sisuksiinsa. Tavalliset meikkisienet imevät kosteutta, jolloin meikkiä kuluu enemmän. Kuulin myös, että meikkitaiteilijat käyttävät tavallisia sieniä aika runsaasti, eli periaatteessa meikkaaja heittää useita sieniä roskiin päivittäin. Rea Ann Silvalla olikin mielessä myös ekologisuus, sillä sieni pestään joka käytön jälkeen, jolloin sitä voi käyttää uudestaan ja uudestaan jopa muutaman kuukauden ajan. 


Pakko myöntää, että merkin luoja on osannut brändätä tuotteensa erinomaisesti, mutta niinhän se pitääkin! Sieniä on monenlaisia, värisiä ja kokoisia, mutta kaikki toimivat samalla periaatteella wet, squeeze & bounce. Sen lisäksi löytyy myös blingbling-pidikkeitä, matkapussukka ja erilaisia saippuoita.

Väreistä sen verran, että pinkin värinen original-Beautyblender oli ensimmäisen prototyypin väri, josta sittemmin tulikin ensimmäisten Beautyblendereiden tunnusväri. Sen jälkeen kehitettiin valkoinen pure-Beautyblender niille, jotka eivät halunneet meikkisieneensä mitään keinotekoista väriä. Pro-niminen musta Beautyblender on kehitetty meikkitaiteilijoita varten, sillä he taas eivät halunneet käyttää huomiota herättävää meikkisientä (he pukeutuvat yleensä mustaan ja käyttävät mustaa).

Jos merkkiin kuitenkin haluaa päästä kiinni, riittää, että hankkii yhden Beautyblenderin värissä kuin värissä ja mahdollisesti merkin saippuan (nestemäisen tai palan), jolla sienen voi helposti puhdistaa. Saippuaa voi toki käyttää myös muiden meikkivälineiden pesemiseen.


Vaan edes saippua ei ole pakollinen, vaan tuotteiden puhdistamiseen käy hyvin muutaman euron arvoinen Marseille-saippuakin. Palasaippuan etuna on tietysti se, että sen saa ottaa mukaan lentokoneen matkustamoon. Sain testiin myös nestemäisen puhdistusaineen, mutten ole ehtinyt testata sitäkään vielä. Ainakin Elena kehui tuota hyväksi. 

Löytyykö teiltä jotain kysymyksiä Beautyblendereistä? Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiinne, sillä paljon jäi vielä kirjoittamatta. 

t. Enni

Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Oon jo kauan halunnut BBn, joten tän postauksen jälkeen pakko todeta; että pakko ostaa! :-D :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Se kun on melko arvokas, niin sitä ainakin haluaa vaalia ja pestä joka käytön jälkeen. :)

   Poista
 2. En ole vielä testannut beautyblenderiä, mutta varmasti pitää hankkia jossain vaiheessa. Tuo uutuus kiinnostaa myös varsinkin näin kesän kynnyksellä. :)

  www.ellit.fi/beautybox

  VastaaPoista
 3. Feikkimunaa käytin pitkät tovit, sitten sain BB:n. Mikä ero! Olen tästä tekemässä postausta piakkoin. Mutta mä olen ainakin ihan myyty tuolle aidolle munalle ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kuulin, että ilmeisesti siinä tosiaan on eroa! Kiva, haluan lukea! :D

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös