Siirry pääsisältöön

Photoshop tutorial - Meikkikoulu osa 2. Huuli- ja poskipunan lisäys

Seuraavassa tutoriaalissa näytän, miten saa melko helposti muokattua itselleen punaposket ja punaiset huulet. Näyttämäni tapa on vain yksi monista muista vaihtoehdoista, miten kyseisen muokkauksen voi tehdä. Seuraavassa tutoriaalissan ehkä tärkein asia on opetella käyttämään tasoja.

Huomaamattoman ja siististi tehdyn huulipunan voi tehdä Photoshopilla vaikka näin:

1. Valitse Magic Wand Tool (Taikasauva), tai vaihtoehtoisesti Lasso Tool. Voit aloittaa valitsemisen Taikasauvalla, vaihdella Tolerance-kohdan arvoa riippuen haluttujen värisävyjen määrästä ja korjailla ylimeneviä kohtia lassolla valitsemalla yläriviltä lasson asetukseksi Add to- tai Substract from Selection-kohta aktiiviseksi. (Ohjeet tähän löydät edellisestä tutoriaalista.) 
2. Pidä lasso- tai taikasauvatyökalu aktiivisena ja paina katkoviivoilla valitusta alueesta oikealla näppäimellä. Valitse Feather, eli reunojen häivytys ja säädä häivytysalue, eli Radius. Häivytyksen arvo kannattaa säättää kuvan kokoon nähden, mutta itselläni kuva on aika iso (noin 3000 x 2000 px) ja häivytys 4 px. Häivytyksen tulisi olla luonnollinen, ei liian sumea, muttei myöskään liian terävä.3. Paina edelleen katkoviivalla merkitystä alueesta oikealla näppäimellä ja valitse Layer Via Copy. Huomaat, että uusi taso ilmestyy Layers-valikkoon oikealle.


4. Tämä seuraava toimenpide löytyy uusimmista Photoshop-versioista muistaakseni Image-> Adjustments -kohdan alta, valikon alaosasta. Tässä versiossa se löytyy Enchance-kohdan alta valitsemalla Adjust Color. Valitse Color Variations.

 
5. Valitse halutut asetukset ja paina ok.6. Mene Layers-valikkoon ja valitse taso, jolla huulet ovat (tässä vaiheessa taso olisi hyvä nimetä). Valitse tason yllä näkyvästä pikkuvalikosta (Set the blending mode for the layer) esim. color-vaihtoehto. Nyt huulten pitäisi näyttää jo melko hyviltä.


7. Muokkasin huuliin näön vuoksi todella pinkin sävyn. Mutta jos haluat tehdä saman, mene takaisin valikkoon Enchance -> Adjust Color ja valitse Hue/saturation. Tämäkin löytyy uusimmissa Photoshop-versioissa helpommin Image-> Adjustments -valikoista. Säädä arvot halutunlaisiksi.
 

8. Valitse Pyyhekumi-työkalu, eli Eraser Tool ja pyyhi ylimenneet alueet huulten ympäriltä.Tadaa, punahuulet ovat valmiit!


Poskipuna:

1. Mene Layers-valikkoon ja luo uusi tyhjä taso (Create a New Layer) ikkunan alareunassa olevasta pienestä kuvakkeesta. (Tässä vaiheessa nimesin uudelleen tasot kaksoisklikkaamalla niiden nimiä.)


2. Valitse Brush Tool ja käytä jotain pyöreää, reunoista häivyttävää brushia, esim. Soft Round -brush. 

3. Valitse brushin koko suunnilleen samankokoiseksi, kuin mikä olisi oikea poskipunasuti kuvan kasvoihin suhteutettuna.

4. Valitse haluttu väri poskipunalle painamalla ylempänä olevaa värineliötä (Select foreground color).


5. Piirrä posket-nimiselle tasolle poskipäille punaiset viivat/läikät. Ei haittaa, mikäli punaista väriä menee hieman hiusten päälle. Tässä vaiheessa kuva näyttää muutenkin vielä hurjalta, mutta älä pelästy.


 6. Valitse Blending Mode, eli klikkaa Layers-valikon sisällä olevaa pikkuvalikkoa (Set the blending mode for the layer), valitse Color Dodge ja laita Opacity-arvoksi maksimissaan 40 %. (Jätin tähän kuvaan melko punaiset posket, jotta eron huomaa selvemmin.) Yleensä ihan hento punainen sävykin riittää.


7. Valitse taas Pyyhekumi-työkalu, eli Eraser Tool ja pyyhi ylimenevät osat pois. Varmista, että olet edelleen posket-nimisellä tasolla!

8. Mikäli poskipuna ei näytä hyvältä, vaihtele Opacityn arvoa eli läpinäkyvyyttä, tai valitse Layers-valikon Blending Modeksi pikkuvalikosta jokin muu vaihtoehto.


9. Yhdistä tasot valitsemalla Layers-valikosta More-kohdan alta Flatten Image.Viimeistely:

1.  Valitse Ylärivin Filter-valikosta Sharpen -> Unsharp Mask. Arvot voivat olla vaikka tällaiset isossa kuvassa: Amount: 50–100 %, Radius: 1,5–2,0 px ja Threshold: 0-3 levels. 

2. Toista Sharpen -> Unsharp Mask -kohta uudestaan, mikäli tarkkuus ei mielestäsi ole riittävä.Mutta kuten huomaatte, tätä poskipunaohjetta voisi soveltaa myös huulipunan laittoon. Halusinkin tässä näyttää teille kaksi eri vaihtoehtoa, miten kuvaa voi työstää. Joko valitulla alueella, tai sitten vapaalla kädellä piirrettynä, kuten poskipuna tehtiin. Kuitenkin molemmat tehtiin omilla tasoillaan, jotta koko kuva ei kärsi muokkauksesta ja muokatun alueen voi helposti poistaa myöhemmin!

Tässä lopputulos: Huh tulipas pitkä tutoriaali, olisi voinut melkein jakaa jopa kahteen osaan! Mutta tässä teille vähän kotiläksyjä. Valmiissa kuvassa olen tehnyt edellisen viikon tutoriaalin ohjeiden mukaisen ihonpuhdistuksen ja silmienrajauksen. Mitäs pidätte?

t. Enni

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my