Photoshop tutorial - Meikkikoulu osa 2. Huuli- ja poskipunan lisäys

Seuraavassa tutoriaalissa näytän, miten saa melko helposti muokattua itselleen punaposket ja punaiset huulet. Näyttämäni tapa on vain yksi monista muista vaihtoehdoista, miten kyseisen muokkauksen voi tehdä. Seuraavassa tutoriaalissan ehkä tärkein asia on opetella käyttämään tasoja.

Huomaamattoman ja siististi tehdyn huulipunan voi tehdä Photoshopilla vaikka näin:

1. Valitse Magic Wand Tool (Taikasauva), tai vaihtoehtoisesti Lasso Tool. Voit aloittaa valitsemisen Taikasauvalla, vaihdella Tolerance-kohdan arvoa riippuen haluttujen värisävyjen määrästä ja korjailla ylimeneviä kohtia lassolla valitsemalla yläriviltä lasson asetukseksi Add to- tai Substract from Selection-kohta aktiiviseksi. (Ohjeet tähän löydät edellisestä tutoriaalista.) 
2. Pidä lasso- tai taikasauvatyökalu aktiivisena ja paina katkoviivoilla valitusta alueesta oikealla näppäimellä. Valitse Feather, eli reunojen häivytys ja säädä häivytysalue, eli Radius. Häivytyksen arvo kannattaa säättää kuvan kokoon nähden, mutta itselläni kuva on aika iso (noin 3000 x 2000 px) ja häivytys 4 px. Häivytyksen tulisi olla luonnollinen, ei liian sumea, muttei myöskään liian terävä.3. Paina edelleen katkoviivalla merkitystä alueesta oikealla näppäimellä ja valitse Layer Via Copy. Huomaat, että uusi taso ilmestyy Layers-valikkoon oikealle.


4. Tämä seuraava toimenpide löytyy uusimmista Photoshop-versioista muistaakseni Image-> Adjustments -kohdan alta, valikon alaosasta. Tässä versiossa se löytyy Enchance-kohdan alta valitsemalla Adjust Color. Valitse Color Variations.

 
5. Valitse halutut asetukset ja paina ok.6. Mene Layers-valikkoon ja valitse taso, jolla huulet ovat (tässä vaiheessa taso olisi hyvä nimetä). Valitse tason yllä näkyvästä pikkuvalikosta (Set the blending mode for the layer) esim. color-vaihtoehto. Nyt huulten pitäisi näyttää jo melko hyviltä.


7. Muokkasin huuliin näön vuoksi todella pinkin sävyn. Mutta jos haluat tehdä saman, mene takaisin valikkoon Enchance -> Adjust Color ja valitse Hue/saturation. Tämäkin löytyy uusimmissa Photoshop-versioissa helpommin Image-> Adjustments -valikoista. Säädä arvot halutunlaisiksi.
 

8. Valitse Pyyhekumi-työkalu, eli Eraser Tool ja pyyhi ylimenneet alueet huulten ympäriltä.Tadaa, punahuulet ovat valmiit!


Poskipuna:

1. Mene Layers-valikkoon ja luo uusi tyhjä taso (Create a New Layer) ikkunan alareunassa olevasta pienestä kuvakkeesta. (Tässä vaiheessa nimesin uudelleen tasot kaksoisklikkaamalla niiden nimiä.)


2. Valitse Brush Tool ja käytä jotain pyöreää, reunoista häivyttävää brushia, esim. Soft Round -brush. 

3. Valitse brushin koko suunnilleen samankokoiseksi, kuin mikä olisi oikea poskipunasuti kuvan kasvoihin suhteutettuna.

4. Valitse haluttu väri poskipunalle painamalla ylempänä olevaa värineliötä (Select foreground color).


5. Piirrä posket-nimiselle tasolle poskipäille punaiset viivat/läikät. Ei haittaa, mikäli punaista väriä menee hieman hiusten päälle. Tässä vaiheessa kuva näyttää muutenkin vielä hurjalta, mutta älä pelästy.


 6. Valitse Blending Mode, eli klikkaa Layers-valikon sisällä olevaa pikkuvalikkoa (Set the blending mode for the layer), valitse Color Dodge ja laita Opacity-arvoksi maksimissaan 40 %. (Jätin tähän kuvaan melko punaiset posket, jotta eron huomaa selvemmin.) Yleensä ihan hento punainen sävykin riittää.


7. Valitse taas Pyyhekumi-työkalu, eli Eraser Tool ja pyyhi ylimenevät osat pois. Varmista, että olet edelleen posket-nimisellä tasolla!

8. Mikäli poskipuna ei näytä hyvältä, vaihtele Opacityn arvoa eli läpinäkyvyyttä, tai valitse Layers-valikon Blending Modeksi pikkuvalikosta jokin muu vaihtoehto.


9. Yhdistä tasot valitsemalla Layers-valikosta More-kohdan alta Flatten Image.Viimeistely:

1.  Valitse Ylärivin Filter-valikosta Sharpen -> Unsharp Mask. Arvot voivat olla vaikka tällaiset isossa kuvassa: Amount: 50–100 %, Radius: 1,5–2,0 px ja Threshold: 0-3 levels. 

2. Toista Sharpen -> Unsharp Mask -kohta uudestaan, mikäli tarkkuus ei mielestäsi ole riittävä.Mutta kuten huomaatte, tätä poskipunaohjetta voisi soveltaa myös huulipunan laittoon. Halusinkin tässä näyttää teille kaksi eri vaihtoehtoa, miten kuvaa voi työstää. Joko valitulla alueella, tai sitten vapaalla kädellä piirrettynä, kuten poskipuna tehtiin. Kuitenkin molemmat tehtiin omilla tasoillaan, jotta koko kuva ei kärsi muokkauksesta ja muokatun alueen voi helposti poistaa myöhemmin!

Tässä lopputulos: Huh tulipas pitkä tutoriaali, olisi voinut melkein jakaa jopa kahteen osaan! Mutta tässä teille vähän kotiläksyjä. Valmiissa kuvassa olen tehnyt edellisen viikon tutoriaalin ohjeiden mukaisen ihonpuhdistuksen ja silmienrajauksen. Mitäs pidätte?

t. Enni

Kommentit

Lue myös