Mulberry – Fake

Viime viikon torstaina kävin Tuusulan Femmatorilla (tämä oli itse asiassa sama reissu, kun löysin toiset Perttini). Satuin näkemään siellä yhdessä pöydässä kaksi Mulberryn laukkua. Ajattelin, että myyjän täytyy olla fani, koska myi useampaa laukkua samalta merkiltä. Hinta oli suhteellisen halpa Mulberryksi, mutta koska en tiennyt yleisesti käytettyjen hintoja, oletin sen olevan halpa, mutta muuten ok. Hinta oli noin 60 euroa. Kirpputorilaukuksi se on mielestäni melko paljon.

Harmi, että minun piti tehdä päätös aika nopeasti, enkä ollut sen suuremmin Mulberryjen hintoihin ikinä perehtynyt. En ehtinyt tutkia laukkua muuten, kuin suurimmilta osin sisältä ja hieman ulkopuolelta. Sisus oli vuoreton, kuten monet versiot Mulberryistä ovatkin. Mulberry-teksti oli paikallaan ja näytti todella hyvältä. Laukku oli aitoa nahkaa, huomasihan sen nyt jo hajustakin. Sarjanumero luki metallilaatan takana (sarjanumeroahan ei kaikissa Mulberryissä tosin edes ole). Kaikissa metallinapeissa oli logo ja ompeleet olivat suoria ja siistejä.

 


Päädyin siis ostamaan laukun ja voi että olinkin ylpeä siitä! :D Pieni aavistus minulla kuitenkin oli, mutta olin jo päättänyt alusta asti, että otan Googlettamalla selville laukun aitouden.

Laukun ulkonäkö ei vastaa (tietääkseni) mitään suosituimpia malleja. Oletinkin, että tällainen vuoreton laukku saattaisi olla melko vanha malli. ”Fake mulberry” hakusanoilla sain kuitenkin kaivettua esille tiedot, että laukut joiden sarjanumerot ovat mm. 273288, voivat hyvinkin olla feikkejä. Lisäksi Ebayn sivulta löysin ohjeet, jonka perusteella jouduin toteamaan, että laukun magneettilaatta ei ollut kupera, kuten aidoissa kuuluisi olla. 
 
Tämän tekstin perusteella aloin tutkia magneettia hieman tarkemmin ja huomasin, että laukun lukitushihna (johon magneetti on kiinnitetty) oli vähän hajonnut. Kurkkasin tarkemmin liimattujen palojen väliin ja näin siellä punaisella pohjalla kiinankielistä tekstiä. Tämän perusteella mysteeri oli siis ratkennut. Laukku oli selvä kopio, tai kuten itse sitä kutsuin, Kiinansisko.

Tässä vaiheessa tunsin oloni tietysti hieman petetyksi, laukku alkoi ärsyttää minua. Jo sen nahan hajukin kertoi petturuudesta! :D Otin saman tien Femmatoriin yhteyttä.Tänään sain viestin, jonka perusteella sain palauttaa laukkuni siksi, että se ei vastannut tuotekuvausta. Ajatelkaa, sain viedä tuotteen palautettavaksi kirpputorille!

Joten kävin juuri äsken kirpparilla ja sain palautettua laukun. Myyjät olivat selvästi pahoillaan siitä, että joku myi feikkilaukkua aitona. He sanoivat, että heidän kirpputorillaan ei tällainen saisi toistua. Samaten eräs myyjä oli jo ottanut yhteyttä laukun alkuperäiseen myyjään. Tämä henkilö oli sanonut: ”Ja millä perusteilla laukku muka ei ole aito?” Tainnut luulla itsekin laukkua aidoksi…

Huomasin silti, että sain laukun halvalla, sillä sen kunto oli hyvä ja mitä olen katsonut netistä noiden muiden Mulberryn kiinansiskojen hintoja, niin ne lähtevät sadasta eurosta.

Olen kuitenkin tyytyväinen, että sain laukun palautettua. Vaikka se olikin hieno kopio ja aitoa nahkaa, ei se silti enää tuntunut hyvältä. Ja vinkiksi, jos jollain on kiinnostusta hankkia tällainen mysteerilaukku, niin Tuusulan Femmatorilla oli ainakin muutama tunti sitten kaksi ”Mulberryä” myynnissä eri pöydissä alta neljänkympin. ;) 

t. Enni

Kommentit

 1. huono tuuri, onneksi sai palauttaa. olis ollut kyllä todella nätti laukku! :-)

  VastaaPoista
 2. Niin olis:/ Mut en olis kyllä uskonu, että kirppikselle saa palauttaa! Mut ehkä sit joskus löytyy parempi... :)

  VastaaPoista
 3. Todella reilua, että sait palauttaa sen.:)

  Toisaalta, jos laukku oli nahkaa ja noin nätti, niin... Näh, ei feikkejä.;)

  VastaaPoista
 4. Niin oli! Kyllä mietin itsekin muutamaan otteeseen, että olisin laukun pitänyt. Mutta varsinkin kun kiinnitysmagneetti levähti auki, tajusin, että reilu 50 euroa tuollaisesta laukusta oli kyllä ihan liikaa.

  Eikä sitä muutenkaan voinut enää käyttää, kuten sanoin: "Jo sen nahan hajukin kertoi petturuudesta!" :DD

  VastaaPoista
 5. Lain mukaan piraattituotteita ei saa myydä, joten tottakai sulla oli palautusoikeus. Ihmeellistä, että omistajat antoivat luvan pitää nämä "Mulberryt" myynnissä.

  VastaaPoista
 6. Niin, mutta kyseessä olisi voinut olla myös tilanne, jossa kukaan ei ole sanonut myyvänsä Mulberryn laukkua, vaan esim. myydään nimellä "laukku". Tällöinhän kaikki tuotteet, joissa lukee eri nimi, kuin mikä tuote todellisuudessa on, ovat silloin piraatteja?

  He sanoivat siellä, että he eivät myy kuin aitoja ja jos käy ilmi, ettei se sellainen ole, he eivät myy.

  Tämä oli siis oma näkemykseni, ties vaikka olisivatkin olleet aitoja Mulberryn laukkuja. Paha niistä oli tietenkään kaikista mennä sanomaan, kun ei ollut yhtä helppoja tuntomerkkejä havaittavissa.

  Ja laukut olivat siellä jo aiemmin myynnissä. Voihan olla, että lopullisessa myyntitilanteessa he huomaavat asian.

  VastaaPoista
 7. Ymmärtääkseni on aivan sama, myykö tuotteen nimellä laukku, Mulberry-laukku vai "Mulberry"-laukku. Kyseessä kun kuitenkin on jäljitelmä. Laukkuhan on yritetty kopioida laattoja myöten. :)

  Ei piraatti-CD:täkään saa myydä, vaikka hintalapussa lukisi CD-levy eikä Jenni Vartiainen - Ihmisten edessä.

  On tietty varmaan hankala kaikista tuotteista arvioida, onko kyseessä piraattikopio vai oma tuotteensa. Kyllähän Gina tricotkin myy Chanelin tikkilaukun näköisiä veskoja. Mutta luulisi tuon laukun kohdalla olevan aika selvä juttu, että se on hyvännäköinen kopio. :)

  VastaaPoista
 8. Voi harmi, että kyseessä oli feikki. Hieno tai ei, en ainakaan itse halua enää kannattaa feikkibisnestä.

  VastaaPoista
 9. Satuimpa tutkimaan samaista laukkua ja en todellakaan uskonut sen olevan
  aito ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Se on hyvä juttu! Olit varmaan tutustunut Mulberryn tarjontaan paremmin kuin minä silloin pari vuotta sitten.

   Poista
 10. heips kaikki.kyllä juttu,on niin että oli tuote mikä tahansa,mutta kun kuulet sanan feikki,niin kummasti mielenkiinto sammuu sitä tuotetta kohtaan.en tiedä muista,mutta itse en ainakaan osta koskaan feikki tuotteita,vaan sen takia et saisin kantaa tietyn merkkistä laukkua olallani,tai kädessä.t.sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri tuo on se, mitä siinä tapahtuu! Niin ihan sama vaikka olisi sitten hyvälaatuinen nahkalaukku, mutta kun se on feikki niin se on feikki.

   Samaa kaavaa noudatan. Mulla on yksi pikkulompakko, joka on ostettu markkinoilta. Se saattaa kuosiltaan muistuttaa guessia tai guccia (en edes tiedä) mutta koska se on ollut niin kätevä kukkaro, eikä vastaavaa ole löytynyt, on se jäänyt käyttöön. Eikä se kopioi edes mitään muuta kuin värejä ja logon yhdistelmiä.

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös