Photoshop tutorial - Kuvan sävytys ja meikki

Tässä uusi tutoriaali, vaikka se onkin aika paljolti vanhan kertaamista. Lopussa on uusi neuvo, miten muuttaa koko kuvan sävytystä. Tein kaikki muokkaukset eri tasoille, jotka ovat nyt alussa piilotettuna.

Ihon puhdistus ja silmät:

Tasolla Background on alkuperäinen muokkaamaton kuva. Heti aluksi otin tasosta kopion painamalla tasoa oikealla näppäimellä ja valitsemalla Duplicate Layer.


Tein kaikki muutokset, koskien ihonpuhdistusta ja silmien tummentamista, Background copy-tasolle:

Työkaluina olivat:
 
1.       Clone Tool ihonpuhdistukseen
2.       Burn Tool silmien tummentamiseen
3.       Dodge Tool silmän valkuaisen valkaisemiseen. Se tuo silmät aivan uudella tavalla esiin (kikka, jota näkee melkein aina esim. Amerikan Huippumalli Haussa -kilpailun kuvissa).Taso 1 (Layer 1):

Tein poskipunan vetämällä viivan poskelle siveltimellä (Brush Tool), johon valitsin punaisen värin. Blending Modeksi valitsin Vivid Light, Opacity: 9 %. Tasolla olevaa väriä voi vielä liikutella ja katsoa, milloin poskipuna näyttää hyvältä.Taso 2 (Layer 2):

Kuvan sävyn muuttaminen:

Lähes kaikki hienot blogikuvat, tai muotikuvat ovat yleensä sävytetty erikoisella tavalla. Hyvin usein ne ovat esim. hieman sinertäviä tai oransseja (eli tummat alueet eivät ole ihan mustia, vaan tummansiniä, tai punertavia).

Tässä siis yksinkertainen neuvo, miten voi sävyttää koko kuvaa:

1.       Tee uusi tyhjä taso, eli Create a new layer
2.       Valitse Paint Pucket Tool (Maalikannu) ja värjää taso esim. oranssiksi.
3.       Aseta Blending mode: Pin Light, ja Opacity noin 5-15 %, tässä kuvassa käytin 8 %.
4.      Jos kuva jää liian vaaleaksi, niin mene tasolle, jolla ihonmuokkaustoiminnot tehtiin (Background copy). Säädä tason kontrastia esim. käyttämällä Levelsejä. Paina pikanäppäimillä Ctrl L, niin saat valikon auki. 
5.      Lopuksi yhdistä taso Layer-valikon More-kohdasta. 
6.      Tee kuvan terävöitys (Filter -> Sharpen -> Unsharp Mask) edellisen tutoriaalin mukaisesti.


Tässä siis lopputulos:  

 

Noniin nyt vaan kaikki harjoittelemaan! :)

t. Enni

Kommentit

  1. Hemmetti mä oikeesti kumarran sua! Luulin etten ikinä tajuais Photoshopista yhtään mitään, ja nää sun tutoriaalit.. Ai vitsit! Ihanaa, kiitos!!!

    VastaaPoista
  2. Nora: Haha kiitos ja ole hyvä! :DDD Siitä vaan harjoittelemaan, perusjutut ovat yllättävän yksinkertaisia, mutta niillä saa jo aika hyvää jälkeä! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös