Siirry pääsisältöön

Photoshop tutorial - Kuvan sävytys ja meikki

Tässä uusi tutoriaali, vaikka se onkin aika paljolti vanhan kertaamista. Lopussa on uusi neuvo, miten muuttaa koko kuvan sävytystä. Tein kaikki muokkaukset eri tasoille, jotka ovat nyt alussa piilotettuna.

Ihon puhdistus ja silmät:

Tasolla Background on alkuperäinen muokkaamaton kuva. Heti aluksi otin tasosta kopion painamalla tasoa oikealla näppäimellä ja valitsemalla Duplicate Layer.


Tein kaikki muutokset, koskien ihonpuhdistusta ja silmien tummentamista, Background copy-tasolle:

Työkaluina olivat:
 
1.       Clone Tool ihonpuhdistukseen
2.       Burn Tool silmien tummentamiseen
3.       Dodge Tool silmän valkuaisen valkaisemiseen. Se tuo silmät aivan uudella tavalla esiin (kikka, jota näkee melkein aina esim. Amerikan Huippumalli Haussa -kilpailun kuvissa).Taso 1 (Layer 1):

Tein poskipunan vetämällä viivan poskelle siveltimellä (Brush Tool), johon valitsin punaisen värin. Blending Modeksi valitsin Vivid Light, Opacity: 9 %. Tasolla olevaa väriä voi vielä liikutella ja katsoa, milloin poskipuna näyttää hyvältä.Taso 2 (Layer 2):

Kuvan sävyn muuttaminen:

Lähes kaikki hienot blogikuvat, tai muotikuvat ovat yleensä sävytetty erikoisella tavalla. Hyvin usein ne ovat esim. hieman sinertäviä tai oransseja (eli tummat alueet eivät ole ihan mustia, vaan tummansiniä, tai punertavia).

Tässä siis yksinkertainen neuvo, miten voi sävyttää koko kuvaa:

1.       Tee uusi tyhjä taso, eli Create a new layer
2.       Valitse Paint Pucket Tool (Maalikannu) ja värjää taso esim. oranssiksi.
3.       Aseta Blending mode: Pin Light, ja Opacity noin 5-15 %, tässä kuvassa käytin 8 %.
4.      Jos kuva jää liian vaaleaksi, niin mene tasolle, jolla ihonmuokkaustoiminnot tehtiin (Background copy). Säädä tason kontrastia esim. käyttämällä Levelsejä. Paina pikanäppäimillä Ctrl L, niin saat valikon auki. 
5.      Lopuksi yhdistä taso Layer-valikon More-kohdasta. 
6.      Tee kuvan terävöitys (Filter -> Sharpen -> Unsharp Mask) edellisen tutoriaalin mukaisesti.


Tässä siis lopputulos:  

 

Noniin nyt vaan kaikki harjoittelemaan! :)

t. Enni

Kommentit

  1. Hemmetti mä oikeesti kumarran sua! Luulin etten ikinä tajuais Photoshopista yhtään mitään, ja nää sun tutoriaalit.. Ai vitsit! Ihanaa, kiitos!!!

    VastaaPoista
  2. Nora: Haha kiitos ja ole hyvä! :DDD Siitä vaan harjoittelemaan, perusjutut ovat yllättävän yksinkertaisia, mutta niillä saa jo aika hyvää jälkeä! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my