Photoshop-tutoriaalit ja kuvanmuokkaus

Laitan tämän tekstin tänne erikseen, koska muuten postauksesta olisi tullut todella pitkä.

Muokkaan kuviani lähes aina. Tämä johtuu yleensä siitä, että joko en saa kameralla haluttua lopputulosta, tai sitten joku asia pistää silmään. Muokkaus omissa kuvissani on kuitenkin hyvin vähäistä, ainoastaan sävyjen säätämistä ja terävöitystä. Osaan kuitenkin muokata kuvia paljon, mutta yritän pitää siinä selvän rajan. Olisihan se aika naurettavaa tehdä itsestään aivan erinäköinen, kun mitä oikeasti on.


Tällä ohjeella en siis kehota tai kannusta ihmisiä manipuloimaan kuviaan siten, että henkilö näyttäisi joltain kosmetiikkamainoksen mallilta. Tarkoituksena on näyttää, miten helposti tämä kaikki tapahtuu. Ja kaiken lisäksi vielä se, miten yleistä se on. Ei siis kannata huolestua, tai tuntea pahaa oloa siitä, jos ei itse tunne näyttävänsä yhtä hyvältä, kuin mainoskuvien mallit. Haloo, niitä kuvia kyllä muokataan!

Mutta tällaisista vinkeistä voi olla joskus jotain ihan oikeaakin hyötyä. Kukapa ei haluaisi ehostaa itseään valokuvaan, tai välttää huonon valon aiheuttamat silmäpussit? Jo meikilläkin saadaan kuvaan illuusioita ja nimenomaan valaistuksella hoidetaan loput. Yhtälailla näitä asioita voidaan korjata jälkikäsittelyssä, jos omat resurssit eivät riitä siihen, että kuva olisi kuvausvaiheessa jo 100 % valmis.

Olen manipuloinut monia monia kuvia. Suurin osa niistä on ollut omia tai kavereiden kuvia, mutta myös vanhemmat ihmiset ovat joskus pyytäneet poistamaan muutaman rypyn kuvistaan. Mitä pahaa siinä on? Ensivaikutelmia luodaan ulkonäön perusteella, joten kyllähän sen ymmärtää jos esim. CV:hen valitaan edustava kuva itsestään.

Minun ongelmani kuvissa ovat silmäpussit. Ne taitavat kulkea suvussa… Mutta joka tapauksessa ne ovat siinä ja tulevat aina olemaan. Syömiseni, juomiseni, ulkoiluni tai mikään muukaan ei niitä poista. Niiden kanssa on siis opittava elämään. Minulla on yleensä muutama vaihtoehto kuvissani: 1. Meikkaa ne piiloon. 2. Asettele kasvosi suoraan kohti kameraa. 3. Muokkaa ne piiloon jälkikäsittelyssä.

Lähes kaikissa kuvissani ennen tätä blogia olen muokannut ne pois. Nyt olen ajatellut, että so what, tuskin ne ketään muuta häiritsevät. En siis koske niihin (kuvankäsittelyohjelmalla), ellei kyseessä ole ihan kaamea katastrofi.

Toivonkin siis, ettei kukaan ota tätä liian tosissaan tai luule, että kannustaisin muokkaamaan itsestään luonnottoman siloposken. Ajattelin vaan näyttää teille, mitä kaikkea muokkaamalla pystyy tekemään. Ei, mitä täytyy tehdä.


t. Enni

Kommentit

Lue myös