Siirry pääsisältöön

Photoshop tutorial - Meikkikoulu osa 1. Ihonpuhdistus ja silmät.

Tämä seuraava tutoriaali olisi ehkä parempi tehdä jollain uudemmalla Photoshop-versiolla, sillä tähän tarkoitukseen on tehty omassa käytössä olevan Elements 2.0 version jälkeen muutama muukin työkalu, joka helpottaa ja nopeuttaa muokkaamista. Kaikki kuitenkin lähtee Clone Stamp-työkalusta:

Osa 1. Ihon epäpuhtauksien poisto ja silmien tummentaminen.

1.       Valitse Clone Stamp Tool. Ylhäälle ilmestyy valintarivi, josta saa säädettyä siveltimen muodon, koon ja tehokkuuden. Siveltimen koko kannattaa olla hieman suurempi, kuin muokattava kohde (esim. näppy). Se miten paljon kloonaus peittää, saadaan valittua Opacity-toiminnolla. Pieniin näppyihin ja ihon epätasaiseen väriin Opacity-arvo voi olla vaikka lähes 90 %, mutta normaalisti käytössä on maksimissaan 80 %. (Esimerkkikuvissa on 100 %, mutta totesin sen myöhemmin liian vahvaksi).


Kloonaustyökalu toimii siten, että painetaan Alt-näppäintä näppäimistöltä ja samalla napsautetaan puhdasta kohtaa puhdistettavan alueen vierestä. Kohta tulee valita siten, että se olisi suunnilleen samaa sävyä, kuin kloonattava kohta. Napsauta siis kohtaa ”a” Alt-näppäin pohjassa ja piirrä sillä kohtaan ”b” lyhyt piste.  Jatka samalla tavalla pienillä napsautuksilla haluamasi kohdat. Huomaat aika pian, mikä näyttä hyvältä ja mikä ei. CRTL ja Z näppäimellä pääset palaamaan taaksepäin.HUOM! Jos naputtelet kohtaa monta kertaa, tekee se jokaisella painalluksella uuden ”työvaiheen”. Ole tarkkana, että et muokkaa kuvaa liikaa ja pystyt vielä palaamaan taaksepäin haluamaasi kohtaan.

Valmis muokattu kohta.

Tässä kuvassa on kloonattu liian tummaa aluetta.

2.       Silmäpussien poisto: Zoomaa lähemmäs suurennuslasi-työkalulla. Valitse kloonaustyökalu ja paina silmäpussin alla olevaa puhdasta ja vaaleaa ihoaluetta. Pyri aina tekemään muokkaus samassa linjassa kohteeseen nähden. Jos siis napsautat silmäpussin alla olevaa ihoa oikeasta reunasta, aloita kloonaaminen samasta linjasta oikealta silmäpussin päältä. Tällöin sävyt yleensä pysyvät melko samoina. Piirrä silmäpussin päälle tasaista ihoa ja viimeistele alue huolellisesti.3.       Tee sama toimenpide muille haluamille alueille (leuka, nenä, posket…).

4.       Seuraavaksi silmät: Ota käyttöösi uusi työkalu nimeltä Burn Tool. Uusimmista Photoshop-versioista se löytyy joko Dodge- tai Sponge Toolin alta. Asetukset riippuvat kuvan ja kohteen koosta, mutta laita asetukset siten, että Range:n arvoksi ”Shadows” (varjostus) ja Exposure-arvoksi jotain alta 20 %. Siveltimen kokona käytän noin 40 px. Se on melko suuri verrattuna oikeaan rajauskynään, mutta sillä saa helpommin piirrettyä, eikä jää selvää rajaa. Tällä samalla tavalla voit muotoilla/tummentaa myös kulmakarvoja.Piirrä rajaukset silmän ripsiä mukaillen ylä- ja alapuolelle. Ole tarkkana, ettei silmien ympärille jää liian selvää viivaa. Muokkaan rajaukset alaluomelle vain silmäkulmasta vähän yli keskikohdan.


5.       Jos asetukset eivät tunnu hyviltä, voit vaihtaa Burn-työkalun Rangea muihin vaihtoehtoihin. Kokeilemalla huomaat varmasti niiden eron.
Alkuperäinen kuva ja muokattu versio.

Nyt sinulla on kuva, jossa on hyvä pohja muille muokkauksille. Näiden kahden työkalun opettelu saattaa viedä vähän aikaa, mutta on hyvin hyödyllistä kuvankäsittelyä aloittelevalle henkilölle. Jatketaan tästä siis myöhemmin mm. huuli- ja poskipunan lisäämisellä! ;)
T. Enni

Kommentit

 1. Ihan mielenkiinnosta kyselen käytätkö koskaan tasoja ja maskeja? Jos on ongelmaa siitä että on naputellut liikaa jollain kloonisiveltimellä ja tajuaa, että se ei olekkaan hyvä, on aika vaikea palata takaisin siihen puoleen väliin, jos historia on jo mennyt "täyteen". Kannattaa ottaa aina välillä back up layer. :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä käytän molempia. Maskeja tosin harvemmin. Mulla itsellä ei ole ongelmia sen takaisinnapsuttelun kanssa, vaan sanoin sen lähinnä vinkiksi muille :) Photaritutoriaalit nyt ovat vaan siinä vaiheessa, että tasoilla ei ehkä vielä kauheasti pelata, mutta hyvä vinkki kuitenkin ja tulee tarpeeseen tulevissa ohjeissa. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. hmm.. tää on aika vanha postaus, mut enköhä vielä voi siihe kommentoija (: Käytän Adobe photoshop CS5, tiiätkö mistä tosta ohjelmasta toi burn työkalu löytyy? kun en löydä itse sitä millään, mut saattaa olla etten vaa oo huomannu sitä, koska en ole ohjelmaa vielä paljoa käyttäny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on siellä kyllä:) 14 työkalu pystysuorasta tool-valikosta, jos se siis näkyy sinulla yksirivisenä työkalurivinä! Paina siitä vähän aikaa pohjassa ja valitse se työkalu (jos siinä siis näkyy joku muu kolmesta työkalusta, joita nappi pitää sisällään.) Näitä ovat siis Burn, Dodge ja Sponge tools)

   Poista
 4. Kiitos avusta! Joka muuten tuli tosi nopeesti! (:

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt