Photoshop tutorial - Meikkikoulu osa 1. Ihonpuhdistus ja silmät.

Tämä seuraava tutoriaali olisi ehkä parempi tehdä jollain uudemmalla Photoshop-versiolla, sillä tähän tarkoitukseen on tehty omassa käytössä olevan Elements 2.0 version jälkeen muutama muukin työkalu, joka helpottaa ja nopeuttaa muokkaamista. Kaikki kuitenkin lähtee Clone Stamp-työkalusta:

Osa 1. Ihon epäpuhtauksien poisto ja silmien tummentaminen.

1.       Valitse Clone Stamp Tool. Ylhäälle ilmestyy valintarivi, josta saa säädettyä siveltimen muodon, koon ja tehokkuuden. Siveltimen koko kannattaa olla hieman suurempi, kuin muokattava kohde (esim. näppy). Se miten paljon kloonaus peittää, saadaan valittua Opacity-toiminnolla. Pieniin näppyihin ja ihon epätasaiseen väriin Opacity-arvo voi olla vaikka lähes 90 %, mutta normaalisti käytössä on maksimissaan 80 %. (Esimerkkikuvissa on 100 %, mutta totesin sen myöhemmin liian vahvaksi).


Kloonaustyökalu toimii siten, että painetaan Alt-näppäintä näppäimistöltä ja samalla napsautetaan puhdasta kohtaa puhdistettavan alueen vierestä. Kohta tulee valita siten, että se olisi suunnilleen samaa sävyä, kuin kloonattava kohta. Napsauta siis kohtaa ”a” Alt-näppäin pohjassa ja piirrä sillä kohtaan ”b” lyhyt piste.  Jatka samalla tavalla pienillä napsautuksilla haluamasi kohdat. Huomaat aika pian, mikä näyttä hyvältä ja mikä ei. CRTL ja Z näppäimellä pääset palaamaan taaksepäin.HUOM! Jos naputtelet kohtaa monta kertaa, tekee se jokaisella painalluksella uuden ”työvaiheen”. Ole tarkkana, että et muokkaa kuvaa liikaa ja pystyt vielä palaamaan taaksepäin haluamaasi kohtaan.

Valmis muokattu kohta.

Tässä kuvassa on kloonattu liian tummaa aluetta.

2.       Silmäpussien poisto: Zoomaa lähemmäs suurennuslasi-työkalulla. Valitse kloonaustyökalu ja paina silmäpussin alla olevaa puhdasta ja vaaleaa ihoaluetta. Pyri aina tekemään muokkaus samassa linjassa kohteeseen nähden. Jos siis napsautat silmäpussin alla olevaa ihoa oikeasta reunasta, aloita kloonaaminen samasta linjasta oikealta silmäpussin päältä. Tällöin sävyt yleensä pysyvät melko samoina. Piirrä silmäpussin päälle tasaista ihoa ja viimeistele alue huolellisesti.3.       Tee sama toimenpide muille haluamille alueille (leuka, nenä, posket…).

4.       Seuraavaksi silmät: Ota käyttöösi uusi työkalu nimeltä Burn Tool. Uusimmista Photoshop-versioista se löytyy joko Dodge- tai Sponge Toolin alta. Asetukset riippuvat kuvan ja kohteen koosta, mutta laita asetukset siten, että Range:n arvoksi ”Shadows” (varjostus) ja Exposure-arvoksi jotain alta 20 %. Siveltimen kokona käytän noin 40 px. Se on melko suuri verrattuna oikeaan rajauskynään, mutta sillä saa helpommin piirrettyä, eikä jää selvää rajaa. Tällä samalla tavalla voit muotoilla/tummentaa myös kulmakarvoja.Piirrä rajaukset silmän ripsiä mukaillen ylä- ja alapuolelle. Ole tarkkana, ettei silmien ympärille jää liian selvää viivaa. Muokkaan rajaukset alaluomelle vain silmäkulmasta vähän yli keskikohdan.


5.       Jos asetukset eivät tunnu hyviltä, voit vaihtaa Burn-työkalun Rangea muihin vaihtoehtoihin. Kokeilemalla huomaat varmasti niiden eron.
Alkuperäinen kuva ja muokattu versio.

Nyt sinulla on kuva, jossa on hyvä pohja muille muokkauksille. Näiden kahden työkalun opettelu saattaa viedä vähän aikaa, mutta on hyvin hyödyllistä kuvankäsittelyä aloittelevalle henkilölle. Jatketaan tästä siis myöhemmin mm. huuli- ja poskipunan lisäämisellä! ;)
T. Enni

Kommentit

 1. Ihan mielenkiinnosta kyselen käytätkö koskaan tasoja ja maskeja? Jos on ongelmaa siitä että on naputellut liikaa jollain kloonisiveltimellä ja tajuaa, että se ei olekkaan hyvä, on aika vaikea palata takaisin siihen puoleen väliin, jos historia on jo mennyt "täyteen". Kannattaa ottaa aina välillä back up layer. :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä käytän molempia. Maskeja tosin harvemmin. Mulla itsellä ei ole ongelmia sen takaisinnapsuttelun kanssa, vaan sanoin sen lähinnä vinkiksi muille :) Photaritutoriaalit nyt ovat vaan siinä vaiheessa, että tasoilla ei ehkä vielä kauheasti pelata, mutta hyvä vinkki kuitenkin ja tulee tarpeeseen tulevissa ohjeissa. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. hmm.. tää on aika vanha postaus, mut enköhä vielä voi siihe kommentoija (: Käytän Adobe photoshop CS5, tiiätkö mistä tosta ohjelmasta toi burn työkalu löytyy? kun en löydä itse sitä millään, mut saattaa olla etten vaa oo huomannu sitä, koska en ole ohjelmaa vielä paljoa käyttäny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on siellä kyllä:) 14 työkalu pystysuorasta tool-valikosta, jos se siis näkyy sinulla yksirivisenä työkalurivinä! Paina siitä vähän aikaa pohjassa ja valitse se työkalu (jos siinä siis näkyy joku muu kolmesta työkalusta, joita nappi pitää sisällään.) Näitä ovat siis Burn, Dodge ja Sponge tools)

   Poista
 4. Kiitos avusta! Joka muuten tuli tosi nopeesti! (:

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös