Kuka tarvitsee enää televisiota? Testissä Xiaomi Mi LED 4S 55” -älytelevisio

Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Xiaomin kanssa.

Xiaomi älytelevisio kokemuksia

Kuka tarvitsee televisiota?

"Mä en tarvitse telkkaria", sanoi eräs seuraaja minulle, kun kerroin saavani Xiaomilta television testiin. Jäin miettimään, onko televisioiden aika jo ohi, vai olenko minä jäänyt tekniikassa jälkeen? Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Xiaomin kanssa.

On totta, että yhä useampi minun ikäluokkaani edustava ihminen sekä nuoremmat henkilöt tuntuvat katsovan sarjoja ja kuuntelevan musiikkia tietokoneen tai älypuhelimen kautta. Kuitenkin haluaisin nostaa muutaman kohderyhmän esiin satunnaisessa järjestyksessä, jotka ainakin omasta mielestäni televisioita yhä käyttävät: 

 • - vanhempi ikäluokka
 • - konsolipelejä pelaavat henkilöt
 • - perheelliset ihmiset

Lapsi on ja pelikonsolikin löytyy, joten minulle aika ei ole ajanut televisioista ohi. 

Xiaomi

Tutustuin Xiaomiin ensimmäisen kerran vasta vuosi sitten, kun tajusin, että valikoimissa oli hurjan tehokasta tekniikkaa edulliseen hintaan. Ensimmäistä kertaa pääsin todistamaan Xiaomilta MI Robot Vacuum Mop -imurin huikeita suorituksia vuosi sitten. 

Ensinnäkin robotti-imuri helpottaa elämää ihan älyttömän paljon varsinkin lapsiperheissä sekä eläintalouksissa. Nykyisin myös siskoni omistaa samaisen robotti-imurin ja hän on kehunut laitteen maasta taivaaseen, erityisesti moppaustoimintoa on kiitelty.

Laite on niin fiksu, että se osaa mennä pienten listojen yli, imuroida mattojen päältä, mopata lattian sekä navigoida asunnossa ilman kummempia törmäilyjä. Tietysti se osaa myös palata telakkaan latautumaan siivouksen päätteeksi. Kyseistä laitetta voi ohjata älypuhelimella etänä, eli laitteen voi siis laittaa siivoamaan, vaikka ei itse olisi kotona. 


Xiaomi Mi LED TV 4S 55" -älytelevisio

Tässä yhteistyössä pääsin testaamaan Xiaomin uutta Mi LED TV 4S 55'' -älytelevisiota. Pohdin alussa, onko televisioiden aika jo ohi, mutta ainakin omassa kodissani telkkari on yhä yksi tärkeimmistä laitteista. Telkkari on hektisessä elämäntilanteessa oikeastaan pelastus – samalla kun kokkaan, lapsi katsoo Netflixistä lastenohjelmia. Ei päivääkään, ettei televisio olisi edelleen päällä, vaikka mainostelevisiota en enää katsokaan. 

Itse käytän televisiota sarjojen katseluun ja musiikin kuunteluun. Kun ensimmäisen kerran avasin saamani Mi LED 4K -television ja laitoin Netflixistä tutun animaatiosarjan pyörimään, tuntui, että ohjelma heräsi ihan uudella tavalla eroon.

Testiin saamani Mi LED TV on 55" televisio, joka on varustettu suomenkielisellä Android TV 9.0 -käyttöjärjestelmällä. Se sisältää valmiiksi asennettuna mm. Netflixin sekä Amazon Prime Videon, joihin löytyy omat painikkeet kaukosäätimestä.

Televisiosta löytyy myös Googlen Play-kauppa, josta voi asentaa lisää sovelluksia (mm. HBO Nordic, YouTube, Google Play Elokuvat, YLE Areena, MTV, Ruutu, Elisa Viihde, C More ja Viaplay). Televisio on suunniteltu erityisesti tietokoneiden, mobiililaitteiden, mediatoistimien sekä pelikonsolien kumppaniksi. Televisioon on lisäksi integroitu Google Chrome, jolloin ohjelmia voi hallita puhelimista ja katsoa niitä television kautta. 

Kyseessä on siis älytelevisio sanan kaikessa merkityksessään – yhdistä televisio verkkoon ja katso striimauspalveluiden tarjontaa parilla napin painalluksella (tai kauko-ohjaimen ääniohjauksen avulla, joka toimii sekin oikein mainiosti). 


Xiaomi MI 4s televisio 4K


Ulkonäkö ja kiinnittäminen seinälle

Televisiossa on minimalistinen ulkoasu ohuine metallisine reunoineen. Tällä kertaa halusin ehdottomasti kiinnittää television seinälle, sillä pelkäsin, että tämä(kin) televisio uhkaisi lentää jossain vaiheessa lattialle. 

Elämä taaperon kanssa on hektistä ja siinä sivussa tekniikka saa usein kyytiä heti, kun silmä välttää. Luojan kiitos seinään kiinnittäminen toimii ja uusi televisiomme on säästynyt ilkivallalta...

Television kiinnittäminen seinälle vapautti myös hurjasti tilaa tv-tasolta. Suosittelenkin seinäkiinnitystä lapsiperheisiin, sillä lapsen on vaikeampi yltää koskettamaan televisioon. Johdot aion vielä piilottaa valkoisen listan alle, jolloin niitäkään ei seinästä erota.

Tältä se siis voisi näyttää (johtokouru vielä paikoilleen).


Xiaomi televisio kokemuksia


Laitteen tekniset tiedot:

 • - 55” älytelevisio ultrateräväpiirtoisella 4K/UHD-kuvanlaadulla
 • - Android TV 9.0 -käyttöjärjestelmä
 • - Langaton Wi-Fi-yhteys
 • - 3 x 4K-yhteensopivaa HDMI 2.0 -liitäntää
 • - 3 x USB-liitäntää
 • - AV-sisääntulo
 • - S/PDIF-liitäntä
 • - Ethernet-liitäntä
 • - Kuulokeliitäntä
 • - DVB-T2/C/S2-yhteensopiva antenniliitäntä CI+-kortinlukijalla

Jos Xiaomi on sinulle vielä uusi tuttavuus, niin helpoiten pääse tutustumaan monipuoliseen valikoimaan Mi Storesta

Samaten, jos siellä on livestream-lähetyksiä katselevia tyyppejä, niin mun Primmmrose-kanavalla Twitchissä on älypuhelinarvonta käynnissä kaikkien seuraajien kesken vielä torstaihin asti. Käy lukemassa lisää täältä.

Ihanaa loppuvuotta kaikille, nauttikaa lomista ja löhötkää paljon sohvalla!

t. Enni

Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Xiaomin kanssa.

Kommentit

 1. Oho... Mä alan olla kai sit toooooooosi vanha... En mä ajatellutkaan, että joku ei tarttis telkkaria. Kuin joku pystyy tuijottamaan jostain pienestä ruudusta ohjelmia? Mä olen joskus katsellut tabletilta jotain, mutta mun mielestä sekin on liian pieni.

  Siitä olen kuullut jo pitkään, että "en katso telkkaria, mä katson Netflixiä", mutta katson mäkin Netflixiä / Viaplayta jne, mutta telkkarista.

  Tollanen seinäversio olis kyllä kiva, antaa tosiaan tilaa kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep! Ajat ovat muuttuneet! Ja tämä seinäversio säästää aivan älyttömästi tilaa, suosittelen oikeasti. Mut tää on niin totta, ilman lasta en tiedä katsoisinko itsekään telkkarista hirveästi mitään :D

   Poista
 2. Itselläni ei ole vuosikausiin ollut telkkaria. Nyt olen kuitenkin pohtinut pitäisikö hankkia led screen satunnaisia leffailtoja varten. Tällä hetkellä tulee striimattua leffoja esimerkiksi juurikin HBO Nordicin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri tämä! Ilmankin pärjää, mutta edelleen ainakin mulle sohva on elämä ja epäergoniminen asento puhelimen näytöltä leffaa tuijotellessa... ei kiitos :D

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös