Siirry pääsisältöön

Kuka tarvitsee enää televisiota? Testissä Xiaomi Mi LED 4S 55” -älytelevisio

Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Xiaomin kanssa.

Xiaomi älytelevisio kokemuksia

Kuka tarvitsee televisiota?

"Mä en tarvitse telkkaria", sanoi eräs seuraaja minulle, kun kerroin saavani Xiaomilta television testiin. Jäin miettimään, onko televisioiden aika jo ohi, vai olenko minä jäänyt tekniikassa jälkeen? Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Xiaomin kanssa.

On totta, että yhä useampi minun ikäluokkaani edustava ihminen sekä nuoremmat henkilöt tuntuvat katsovan sarjoja ja kuuntelevan musiikkia tietokoneen tai älypuhelimen kautta. Kuitenkin haluaisin nostaa muutaman kohderyhmän esiin satunnaisessa järjestyksessä, jotka ainakin omasta mielestäni televisioita yhä käyttävät: 

  • - vanhempi ikäluokka
  • - konsolipelejä pelaavat henkilöt
  • - perheelliset ihmiset

Lapsi on ja pelikonsolikin löytyy, joten minulle aika ei ole ajanut televisioista ohi. 

Xiaomi

Tutustuin Xiaomiin ensimmäisen kerran vasta vuosi sitten, kun tajusin, että valikoimissa oli hurjan tehokasta tekniikkaa edulliseen hintaan. Ensimmäistä kertaa pääsin todistamaan Xiaomilta MI Robot Vacuum Mop -imurin huikeita suorituksia vuosi sitten. 

Ensinnäkin robotti-imuri helpottaa elämää ihan älyttömän paljon varsinkin lapsiperheissä sekä eläintalouksissa. Nykyisin myös siskoni omistaa samaisen robotti-imurin ja hän on kehunut laitteen maasta taivaaseen, erityisesti moppaustoimintoa on kiitelty.

Laite on niin fiksu, että se osaa mennä pienten listojen yli, imuroida mattojen päältä, mopata lattian sekä navigoida asunnossa ilman kummempia törmäilyjä. Tietysti se osaa myös palata telakkaan latautumaan siivouksen päätteeksi. Kyseistä laitetta voi ohjata älypuhelimella etänä, eli laitteen voi siis laittaa siivoamaan, vaikka ei itse olisi kotona. 


Xiaomi Mi LED TV 4S 55" -älytelevisio

Tässä yhteistyössä pääsin testaamaan Xiaomin uutta Mi LED TV 4S 55'' -älytelevisiota. Pohdin alussa, onko televisioiden aika jo ohi, mutta ainakin omassa kodissani telkkari on yhä yksi tärkeimmistä laitteista. Telkkari on hektisessä elämäntilanteessa oikeastaan pelastus – samalla kun kokkaan, lapsi katsoo Netflixistä lastenohjelmia. Ei päivääkään, ettei televisio olisi edelleen päällä, vaikka mainostelevisiota en enää katsokaan. 

Itse käytän televisiota sarjojen katseluun ja musiikin kuunteluun. Kun ensimmäisen kerran avasin saamani Mi LED 4K -television ja laitoin Netflixistä tutun animaatiosarjan pyörimään, tuntui, että ohjelma heräsi ihan uudella tavalla eroon.

Testiin saamani Mi LED TV on 55" televisio, joka on varustettu suomenkielisellä Android TV 9.0 -käyttöjärjestelmällä. Se sisältää valmiiksi asennettuna mm. Netflixin sekä Amazon Prime Videon, joihin löytyy omat painikkeet kaukosäätimestä.

Televisiosta löytyy myös Googlen Play-kauppa, josta voi asentaa lisää sovelluksia (mm. HBO Nordic, YouTube, Google Play Elokuvat, YLE Areena, MTV, Ruutu, Elisa Viihde, C More ja Viaplay). Televisio on suunniteltu erityisesti tietokoneiden, mobiililaitteiden, mediatoistimien sekä pelikonsolien kumppaniksi. Televisioon on lisäksi integroitu Google Chrome, jolloin ohjelmia voi hallita puhelimista ja katsoa niitä television kautta. 

Kyseessä on siis älytelevisio sanan kaikessa merkityksessään – yhdistä televisio verkkoon ja katso striimauspalveluiden tarjontaa parilla napin painalluksella (tai kauko-ohjaimen ääniohjauksen avulla, joka toimii sekin oikein mainiosti). 


Xiaomi MI 4s televisio 4K


Ulkonäkö ja kiinnittäminen seinälle

Televisiossa on minimalistinen ulkoasu ohuine metallisine reunoineen. Tällä kertaa halusin ehdottomasti kiinnittää television seinälle, sillä pelkäsin, että tämä(kin) televisio uhkaisi lentää jossain vaiheessa lattialle. 

Elämä taaperon kanssa on hektistä ja siinä sivussa tekniikka saa usein kyytiä heti, kun silmä välttää. Luojan kiitos seinään kiinnittäminen toimii ja uusi televisiomme on säästynyt ilkivallalta...

Television kiinnittäminen seinälle vapautti myös hurjasti tilaa tv-tasolta. Suosittelenkin seinäkiinnitystä lapsiperheisiin, sillä lapsen on vaikeampi yltää koskettamaan televisioon. Johdot aion vielä piilottaa valkoisen listan alle, jolloin niitäkään ei seinästä erota.

Tältä se siis voisi näyttää (johtokouru vielä paikoilleen).


Xiaomi televisio kokemuksia


Laitteen tekniset tiedot:

  • - 55” älytelevisio ultrateräväpiirtoisella 4K/UHD-kuvanlaadulla
  • - Android TV 9.0 -käyttöjärjestelmä
  • - Langaton Wi-Fi-yhteys
  • - 3 x 4K-yhteensopivaa HDMI 2.0 -liitäntää
  • - 3 x USB-liitäntää
  • - AV-sisääntulo
  • - S/PDIF-liitäntä
  • - Ethernet-liitäntä
  • - Kuulokeliitäntä
  • - DVB-T2/C/S2-yhteensopiva antenniliitäntä CI+-kortinlukijalla

Jos Xiaomi on sinulle vielä uusi tuttavuus, niin helpoiten pääse tutustumaan monipuoliseen valikoimaan Mi Storesta

Samaten, jos siellä on livestream-lähetyksiä katselevia tyyppejä, niin mun Primmmrose-kanavalla Twitchissä on älypuhelinarvonta käynnissä kaikkien seuraajien kesken vielä torstaihin asti. Käy lukemassa lisää täältä.

Ihanaa loppuvuotta kaikille, nauttikaa lomista ja löhötkää paljon sohvalla!

t. Enni

Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Xiaomin kanssa.

Kommentit

  1. Oho... Mä alan olla kai sit toooooooosi vanha... En mä ajatellutkaan, että joku ei tarttis telkkaria. Kuin joku pystyy tuijottamaan jostain pienestä ruudusta ohjelmia? Mä olen joskus katsellut tabletilta jotain, mutta mun mielestä sekin on liian pieni.

    Siitä olen kuullut jo pitkään, että "en katso telkkaria, mä katson Netflixiä", mutta katson mäkin Netflixiä / Viaplayta jne, mutta telkkarista.

    Tollanen seinäversio olis kyllä kiva, antaa tosiaan tilaa kivasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jep! Ajat ovat muuttuneet! Ja tämä seinäversio säästää aivan älyttömästi tilaa, suosittelen oikeasti. Mut tää on niin totta, ilman lasta en tiedä katsoisinko itsekään telkkarista hirveästi mitään :D

      Poista
  2. Itselläni ei ole vuosikausiin ollut telkkaria. Nyt olen kuitenkin pohtinut pitäisikö hankkia led screen satunnaisia leffailtoja varten. Tällä hetkellä tulee striimattua leffoja esimerkiksi juurikin HBO Nordicin kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juuri tämä! Ilmankin pärjää, mutta edelleen ainakin mulle sohva on elämä ja epäergoniminen asento puhelimen näytöltä leffaa tuijotellessa... ei kiitos :D

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my