Kesälomavinkki kotimaanmatkailuun: Risteily Helsingistä Maarianhaminaan


Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tallink Siljan kanssa.

Kotimaanmatkailu korona-aikana


Kotimaanmatkailun kiinnostus kohonnut

Monien henkilöiden kesäsuunnitelmat menivät tänä vuonna uusiksi vallitsevan tilanteen takia. Matkustaminen ulkomaille muuttui hetkittäin mahdottomaksi ja myös hankaloitui monelta osin. Tästä syystä moni jäi pohtimaan, miten arvokkaan kesälomansa käyttäisi, jotta pääsisi latailemaan akkujaan hetkeksi uuteen ympäristöön. Tämän vuoden kevät on varmasti ollut monelle rankin pitkään aikaan.

Moni suomalainen onkin tänä kesänä innostunut kotimaanmatkailusta ja mökkeilystä. Kuitenkin ymmärrykseni mukaan mökit myyvät tällä hetkellä eioota ja tämä jos mikä on tietysti hankaloittanut suunnitelmia, sillä tokihan yöpaikka tulisi aina löytyä. 

Tallinkille uusi risteilytuote Helsingistä Maarianhaminaan kesäksi

Kotimaassa voi kuitenkin matkailla muullakin tavalla, kuten vaikkapa risteillen, sillä esimerkiksi Tallinkin Baltic Queen on kotimaanmatkailua kunnioittaen siirtynyt liikennöimään täysin uudenlaiselle reitille heinäkuun ajaksi aina kesäperjantaisin. 


Kotimaanmatkailu korona-aikana

Risteily Helsingistä Maarianhaminaan

Baltic Queen -laivalla on nyt mahdollista toteuttaa Päivä Maarianhaminassa -risteily Helsingistä Maarianhaminaan. Laiva tekee heinäkuussa reitillä yhteensä neljä (4) risteilyä Helsingistä.

Tässä tulee se fun part: minä ja poikaystäväni päästään mukaan yhdelle näistä risteilyistä Tallinkin kutsumana. Tämä tulee olemaan ensimmäinen yhteinen matkamme, eli jänniä hetkiä on siis tiedossa. Tulen raportoimaan kuulumisia kohteessa ja mahdollista on, että tullaan myös tekemään live streamiakin paikan päältä.

Lähtö perjantaina ja sunnuntaiksi kotiin

Heinäkuun ajan Baltic Queen siis liikennöi Helsingistä 3.7., 10.7., 17.7. ja 24.7. tehden risteilyn Maarianhaminaan. Lähdöt sopivat hyvin myös työssäkäyvien henkilöiden aikatauluihin, sillä laiva lähtee perjantaina illalla klo 18.30 ja saapuu takaisin Helsinkiin sunnuntaina aamulla. 

Mukaan reissuun voi ottaa auton, moottoripyörän tai polkupyörän, jolloin liikkuminen Maarianhaminassa on vaivatonta. Laiva odottaa matkustajia satamassa noin yhdeksän tunnin ajan eli päivän aikana ehtii kokea paljon. Me lähdemme reissuun auton kera. 

”Useat suomalaiset ovat kertoneet matkustavansa tänä kesänä ennen kaikkea lähialueilla, siksi halusimme lisätä myös kotimaista matkatarjontaa tekemällä nämä neljä risteilyä Helsingistä Ahvenanmaalle. Nyt myös pääkaupunkiseudulta ja muualta Suomesta on helppo päästä päiväksi Maarianhaminaan mukavalla risteilyaikataululla”, sanoo Tallink Siljan tuotteista ja kohteista vastaava päällikkö Jani Mäkelä


Kotimaanmatkailu kesällä laivalla

Vinkit herkkusuille

Laivan erikoisuuksiin kuuluu mm. venäläinen ravintola Russian à la carte, jonne teimme jo pöytävarauksen. En ole varmaan aiemmin maininnut, mutta mua ja poikaystävääni yhdistää monen muun asian lisäksi rakkaus ruokaan... Itse asiassa ensimmäisen kerran kun tapasimme, puhuimme pitkään täydellisistä frittikanoista ja pitsoista...

Mielenkiinnolla siis odotan, millaista ruokaa laivan venäläinen keittiö meille tarjoilee. On niin kivaa päästä yhdistämään matkailuun hyviä makuelämyksiä, sillä ruoan kautta saa luotua niin ihania muistoja.

Nyt vaan pitää toivoa, että pysytään molemmat terveinä ja säät suosivat. Kipeänä reissuun ei tietenkään voi lähteä.

Nähdäänkö risteilyllä?

Mikäli olit tänä kesänä suunnitellut lähteväsi Ruotsin risteilylle, niin uskon, että Maarianhaminan ristely toimii myös erittäin hyvänä vaihtoehtona päästä tekemään pieni irtiotto tähän kaikkeen. Kahden päivän reissu ja kaksi yötä laivalla, mitä sä tekisit? 

Itse ainakin toivon, että pääsen rentoutumaan ja maistelemaan hyvää ruokaa. Erityisesti Maarianhaminan nähtävyydet kiinnostavat paljon, sillä tykkään fiilistellä kauniita maisemia! 

T. Enni


Kaupallinen yhteistyö: Tallink Silja Oy

Kommentit

Lue myös