Siirry pääsisältöön

Kun materia ei enää innosta


materia ei tuo onnea

Kuulumisia viime ajoilta

Hei vaan kaikille pitkästä aikaa.

Juuri tänään uhosin, ettei pää toimi sen vertaa, että saisin postauksia ulos. Juuri silloin luonnoksista löytyi yksi raakile, jonka kirjoitin loppuun. Aluksi piti vain kirjoittaa kuulumisia, mutta kuinka ollakaan, tein niin ihmeellisen oivalluksen tällä viikolla, että mun oli pakko jakaa se myös teille.

Saatiin uusi koti

Elokuusta lähtien olen asunyt tyttäreni kanssa pienessä, mutta vallattoman suloisessa 28 m² prinsessaluolassa. Nyt vähän aikaa sitten sain asuntotarjouksen isompaan 52 neliön kaksioon, joten kohta olisi taas uusi muutto edessä. En voi sanoa, että tykkäisin muuttamisesta, mutta lisätilan toivossa on pakko vaihtaa asuntoa.

Kun viime syksynä etsin asuntoja, tiesin, että pärjäisimme yksiössä jonkin aikaa. Onneksi ystävän kautta asunto järjestyi tuolloin todella nopeasti. Onhan tämä vietetty ajanjakso yksiössä ollut kuitenkin hieman intensiivistä. Oma rauha, mitä se on?

Muutamat, joille olen kertonut asumisjärjestelyistämme ovat ihmetelleet, miten olemme pystyneet asumaan yksiössä. Pienen asunnon hyviä puolia ovatkin olleet ne, että neiti on ollut koko ajan näkösällä.

Kuitenkin juuri ennen kuin tyttäreni aloitti päivähoidon talvella, alkoi tilanpuute hankaloittaa arkea. Iltaisin blogi/sometöiden tekeminen osoittautui hyvin haasteelliseksi, sillä pienessä yksiössä ei tietenkään ollut erillistä tilaa tai edes nurkkausta, jossa työskennellä rauhassa.

Kun materia ei enää innosta

Yhden asian olen kuitenkin huomannut. Kaikkien isojen elämänmuutosten ja kiireiden keskellä olen täysin lopettanut tavaroiden hamstraamisen. Ennen suunnittelin aina seuraavaa ja seuraavaa hankintaa. Piti saada uusi laukku, Guccin vyö, toinen ja kolmaskin LV:n laukku, uusi kamera, objektiivi ja uudet verhot.

Nyt vähän aikaa sitten tajusin, ettei mulla ole ollut vastaavia himotuksia mielessäni lähes vuoteen. Hyvä, jos olen ostanut edes uusia vaatteita viimeisen puolen vuoden aikana! Mun lempipaita on edelleen kuvissa näkyvä neule, jonka hommasin loppuvuodesta 2018.


tavaroiden ostelu

Mistä muutos johtuu?

Epäilen tämän johtuvan siitä, että ehkä ennen yritin korjata elämästäni puuttuvia asioita materialla. Hyvänä esimerkkinä toimikoon se, miten jossain vaiheessa tuntui siltä, ettei mikään riitänyt, eikä mikään tuntunut miltään. Olin onneton ja luulin sen parantuvan hankkimalla uusia tavaroita, koska hetkellinen onni tuotti aina jonkin verran iloa. Kun uutuudenviehätys katosi (ja varmaan osittain saalistamisenkin tuoma jännitys hyviä alelöytöjä kohtaan), aloin automaattisesti pohtia uusia hankintoja.

Kuluneen vuoden aikana hankintani ovat jääneet aivan minimiin. Ostin toki jonkin verran kauniita sisustustuotteita ja käyttötavaroita uuteen kotiini viime syksynä, jotta sain tehtyä siitä näköiseni. Suurin osa tavaroistani tuli kuitenkin aiemmasta asunnostani ja osan sain myös käytettynä.

Nykyisin hankin tavaroita vain tarpeeseen, mutta edelleen pidän jonkinlaisena nyrkkisääntönä sitä, että tavaran pitää myös säväyttää. Ei ole mitään järkeä ostaa tavaraa, joka on ihan ok. Tällä tavalla vältän virheostokset ja tulen hankkineeksi vain sellaisia tavaroita, joita tosissani tarvitsen ja joita haluan käyttää vielä vuosienkin päästä.

Poikkeus vahvistaa säännön

Nyt ennen kuin ajattelette, että puhun itseni pussiin, niin voin sanoa, että mentaliteettini tavaroiden hankkimista kohtaan on nykyään aivan eri kuin ennen. Koen, että olen onnistunut muuttamaan elämässäni asioita, joiden ansiosta olen nykyään onnellisempi. Vaikka en ihan vielä zen olekaan, enkä varmaan koskaan tule olemaankaan, olen menossa oikeaan suuntaan. En enää yritä korvata onnettomalta tuntuvan elämän puutteita materialla.

Nykyisin ostan tavaroita, jotka säväyttävät ja joita oikeasti tarvitsen. Yksi tarpeellinen hankinta uuteen ja isompaan kotiin on tietysti sohva. Sohva on aina ollut mulle aina rauhoittumisen ja turvapaikan symboli, joten nyt kun mulla oli mahdollisuus, vedin tämän tietysti niin överiksi kuin mahdollista.

Pohjanmaan 3 hengen vaaleanpunainen samettisohva tulee tarpeeseen. Ei vain minulle, mutta myös tyttärelleni. Se on ensimmäinen iso ja melko kallis hankintani lähes vuoteen. Tiedän sen olevan hyvä sohva, koska minulla oli sellainen myös ennen. Uusi sohva olkoon poikkeus mun uuteen sääntöön ja samalla symboli koko mun uuteen elämään.

Laitan uusia kuvia sohvasta pian, saan sen maanantaina! :)

t. Enni


Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my