Siirry pääsisältöön

TYYNTÄ MYRSKYN EDELLÄ


ennin kengissä

Tekisi mieli taas kirjoittaa, että it's been awhile, mutten viitsisi aloittaa joka postausta samalla tavalla.

Nyt on kuitenkin sellainen fiilis, että voisin avata hieman tämän hetken kuulumisia. Tunnelma on vähän sellainen, että tyyntä myrskyn edellä. Viime kuukaudet ovat vaan lipuneet ohitse enemmän tai vähemmän rauhallisissa merkeissä, mutta nyt tuntuu siltä, että paine alkaa kasvaa hiljalleen ja kohta jyrisee.

Syyt liittyvät muuttuneeseen elämäntilanteeseen, mutta ehkä myös siihen, että tässä pitkin viime vuotta olen käynyt aikamoisen myllerryksen läpi itseni kanssa. Toisin sanoen, olen jutellut asioistani eri tahoille, perheelle, ystäville ja ammattilaisillekin ja kokenut varmaan edes hieman henkistä kasvua.

Ehkä jotain muutosta on siis tapahtunut, koska en enää näe kaikkia asioita ihan samalla tavalla kuin ennen. Olen myös saanut apua lukemattomilta tahoilta, joten sanon sen vielä kerran ääneen: Jos joku tarvitsee apua, avaa suusi. Apua kyllä saa.

Tähän liittyy kuitenkin niin paljon asioita, joita en halua täällä blogissa avata, että jätän myllerryksen avaamisen nyt tuohon. Haluaisin kuitenkin kirjoittaa siitä, että tavallaan on todella harmillista (vaikka toki myös hyväkin juttu), miten ihmissuhteet (parisuhteet ja ystävyyssuhteet) muuttuvat. Ehkä parempi termi tähän voisikin olla kehittyvät, mutta aina kehityksessä ei pysy mukana.

Riittämättömyyden tunne

Liian pitkään mulla on ollut olo, etten riitä muille omana itsenäni ja haluaisinkin kovasti irtautua tästä ajatuksesta, sillä se ei tee mulle hyvää. En vaan löydä oikeita työkaluja. Samalla omien ajatusten muuttaminen tuntuu todella vaikealta, koska mulla on tunne, että multa myös odotetaan paljon.

Tiedän mistä puhun, sillä olenhan tehnyt itse saman muillekin. Vaatinut toiselta enemmän ja kun en ole sitä saanut, en jäänyt ihmettelemään asiaa. Nyt tuntuu, että sama tapahtuu minulle itselleni ja siksi koen jonkinlaista painetta tällä hetkellä.

Mitä mä sitten haluaisin? 

En oikeastaan tiedä. Ehkä lähteä evakkoon Espanjaan ja keksiä siellä ollessani itselleni jonkin elinkeino. Haluaisin ehkä olla hetken aikaa muissa maisemissa, jotta paluu kotiin tuntuisi hyvältä. 

Tykkään kyllä asua Suomessa ja mun mielestä Järvenpäästä myös löytyy aika lailla kaikki mitä nyt elämältään tarvitseekaan (aka siis frittikanat, sushit ja macaron-leivokset löytyy alle kilometrin päästä kotoa). Paluu työelämään on alkanut myös vihdoin tuntua luontevalta siirtymältä ja nyt pitäisikin vaan löytää alan töitä. Sitä ennen haluaisin vielä käydä Espanjassa, mutta en tiedä onnistuuko se.

Yksi elämäni isoimmista asioista on myös tapahtumassa reilun viikon päästä. Mihin hurahti puoli vuotta?

Nyt en kuitenkaan jaksa kantaa huolia mukanani, vaan haluan yrittää nauttia tästä aurinkoisesta päivästä parhaani mukaan. Laitoin saunan päälle ja menen kohta sinne hukuttamaan itseni lämpöön. Jos laitan silmät kiinni, voin ehkä hetken ajan kuvitella olevani Espanjassa.

t. Enni

Kuva: Sanni

Kommentit

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my