VAUVAN KANSSA ULKOMAILLE

tula-carrier-kantoreppu

Siinäpä päätös, jota jahkailtiin pitkään. Lähteäkö tänä vuonna ulkomaille vauvan kanssa vai ei? Passi tuli tänään postista ja lennot on jo varattu, joten reissuun ollaan siis lähdössä.

Kovasti tietysti jännittää, miten lentokoneella lentäminen tai reissu ylipäätään onnistuu pienen vauvan kanssa. Ollaan menossa Espanjaan Torremolinokseen, joka on meille entuudestaan tuttu paikka.

TORREMOLINOS

Torremolinos on aina ollut mulle toinen koti ja onkin enemmän kuin ihanaa päästä käymään siellä pitkästä aikaa. Pakko myöntää, että istuminen kotona neljän seinän sisällä on hiljalleen alkanut hajottaa päätä.

Matkustamme Espanjaan elokuun lopussa, jolloin luvassa on varmasti kuumia päiviä. Toisaalta onhan täälläkin on ollut kuuma. Niin kuuma, etten ole voinut ulkoilla vauvan kanssa kunnolla moneen viikkoon.

Elokuu on vuoden kuuminta aikaa Espanjassa, mutta viimeistään illat ovat odotettavasti siedettäviä. Ja minulle on ihan sama, vaikka kuumat päivät kuluisivat kauppakeskuksissa. Mieluummin hajoan siellä kuin täällä neljän seinän sisälle.

MIKSI HALUAN ULKOMAILLE?

Niin moni on kannustanut meitä reissuun. Espanja on myös mulle rakas paikka ja odotan aina sinne pääsyä. Tällä hetkellä tuleva reissu on myös yksi syy jaksaa arkea, vaikka se hurjalta kuulostaakin. Happy mom = happy baby.

Kaikki ei ole ruusuilla tanssimista ja valehtelisin jos sanoisin, että kaikki on mennyt loistavasti viime kuukausien aikana. Joku voi pitää mua itsekkäänä, mutta näen, että myös omia (lue äidin) tarpeita pitää ottaa huomioon. Ei elämä saa olla pelkkää vauvaa tai kotona jumittamista. Espanjassa käyminen nyt vaan on mulle todella tärkeä asia. 

Unelmoin tosi yksinkertaisista asioista. Jos saan reissun aikana maata altaalla edes yhden tunnin kaikessa rauhassa, olen enemmän kuin tyytyväinen.

Unelmoin myös kuulevani aaltojen kohinan kävellessämme Carihuelan rantatietä iltasella. Samaten näen jo unia La Fragatan Margherita-pitsasta ja kylmästä lasillisesta Tinto de veranoa.

Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen tuntuu mahassa perhosia! On niin erilaista lähteä reissuun nyt.

bugaboo-fox

VINKKEJÄ VAUVAN KANSSA MATKUSTAMISEEN?

Minua kiinnostaisi lukea vinkkejä kaikilta, jotka ovat matkustaneet vauvan kanssa. Meidän tytöllä tulee olemaan reissun aikaan ikää reilu 4 kk.

Ainakin olen jo ennättänyt lukea, että vastasyntyneen kanssa olisi helppo matkustaa, sillä ruoka kulkee mukana. Koska vauva ei myöskään pyri vielä liikkeelle, saattaa oleminen vauvan kanssa olla vielä hitusen helpompaa.

Ainakin sen jo tiedän, että yritän mahduttaa BabyBjörnin sitterin matkalaukkuun, sillä sitteri on ollut meillä päivittäisessä käytössä. Olen myös ajatellut ottaa Bugaboon Fox-rattaat mukaan Maxi-Cosin turvakaukalon ja adaptereiden kera.


muumimaailma-muumitalo

HANKINKO MATKARATTAAT?

Matkarattaitakin olen pohtinut, mutta halvimmat (kriteerit täyttävät) kustantavat lähes 400 euroa... Matkarattaiden tulisi nimittäin sopia vastasyntyneelle, eli rattaiden istuinosan tulisi olla työntäjään päin ja selkänojaa tulisi pystyä kallistamaan mahdollisimman makuuasentoon.

Sen lisäksi olisi huippua, jos turvakaukalon saisi yhdistettyä rattaisiin adaptereilla, niin voisin käyttää matkarattaita vielä Suomessa kauppareissuillakin. Baby Jogger City Tour Lux -matkarattaat täyttävät nämä kaikki kriteerit, mutta eivät ole halvimmasta päästä.

Toki rattaat voisi myös vuokrata, mutta sopivia ei ole vielä löytynyt. Pelkään myös niin paljon, että rattaat hajoavat lennon aikana. Jos meidän omat rattaat hajoavat, niin sitten ei voi mitään. Lainarattaiden hajoaminen kuitenkin harmittaisi liikaa, vaikka lentoyhtiö ne korvaisikin.

Sen lisäksi aion ottaa mukaan matkalle Tulan kantorepun. Kantamista on tullut jo harjoiteltua mm. Muumimaailmassa ja Turun linnassa. Kantaminen on kuitenkin kuumaa hommaa, joten saa nähdä paljonko pystyn kantamaan vauvaa ulkomailla.

muumimaailma-muumitalo

On se hurjaa, miten moneen asiaan tulee varautua suunniteltaessa matkaa vauvan kanssa. Tähän asti olen kuitenkin pysynyt aika luottavaisena sen suhteen, että kaikki menee hyvin. Ja jos ei mene, niin vakuutukset on sitä varten.

Vaipat ja muut vastaavat hankin paikan päältä Lidlistä. Ja jos päädyn maistattamaan vauvalla soseita viikon reissun aikana, teen soseet sitten vaikka itse perunoista ja kesäkurpitsoista.

Joku survival kit pitää vielä kehittää mukaan lentokoneen matkustamoon. Vauvahan istuu myös lennon ajan mun sylissä, jaiks.

Jakakaa mulle vinkkejä vauvan kanssa matkustamiseen!

t. Enni

Kommentit

  1. Toivotaan, että teidän reissu menee hyvin ja saatte rentoutua! :) Satu kirjoitti joskus vauvan kanssa matkustamisesta, kaivoin sulle postauksen, kun muistin vinkkien olleen ihan hyviä: http://xlelamaa.blogspot.com/2018/05/vauvan-kanssa-matkustaminen.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiiitos vinkistä! ❤️ Kävin heti lukemassa ja siitähän sainkin paljon vinkkejä. Mm. Pullopusseja ja korvatipat. Nämä menee harkintaan!

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös