Siirry pääsisältöön

PILTTI, MAARET KALLIO JA MLL - PIENTEN TÄRKEIDEN ASIOIDEN PUOLESTA

Kaupallinen yhteistyö: Piltti, Maaret Kallio ja MLL

drum_piltti_kuva_svante_gullichsen-blog4

Seuraavaksi vuorossa on pieniä tärkeitä asioita ihan jokaiselle meille.

Kävin Piltin, Maaret Kallion ja MLL:n järjestämässä tapahtumassa, jossa jaettiin eväitä hyvään perhearkeen sekä kotimaisten marjaherkkujen pariin. Tapahtuman teemana oli vanhemman oma hyvinvointi ja parisuhteen vaaliminen pikkulapsiarjessa. Piltti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto ovatkin tehneet yhteistyötä jo yli 15 vuotta. Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Piltin, Maaret Kallion sekä MLL:n kanssa.


VAUVA-ARKI = TUNTEIDEN VUORISTORATA

Mun pikkuvauva kasvaa kohisten, sillä muutama päivä sitten tuli jo neljä kuukautta täyteen. On siis tullut aika aloittaa maisteluannosten tarjoaminen täysimetyksen ohella.

Äitiyslomalla on ollut yllättävän paljon aikaa pohtia kaikkea maan ja taivaan välillä. Onneksi kiinteiden aloitus ei kuitenkaan vienyt minulta yöunia, kuten eräs tuttuni kertoi hänelle käyneen. Ja mukavaa, että tyttöni on ollut hyvin kiinnostunut maistelemaan uusia makuja.

Vaikka lapsenhoito on 24/7 duunia, ehtii siinä sivussa selvästi pohtia asioita ihan eri tavalla kuin entisen päivätyön ohella. Olen nyt saanut uutta intoa sisustamiseen sekä pohtinut paljon omaa hyvinvointia. Eivätköhän muutkin ole huomanneet sen, että mulla on päivittäin kaikenlaisia uusia ideoita (ehkä vähän liikaakin).

Ajatuksista arkisimpia ovat ne, kuten tarjotako vauvalle itsetehtyjä soseita vai valmiita soseita. Ja sitten suunnittelenkin jo olohuoneeseen uutta sohvaa ja eriväristä seinää. Itse asiassa yhden seinän jo maalasinkin!

Päädyin maisteluannosten osalta siihen, että teen juuressoseet itse, sillä soseiden valmistaminen on edullista ja helppoa. Marjoja ja hedelmiä ajattelin myös maistattaa purkista (banaania lukuun ottamatta), sillä Piltin valikoimassa on paljon kotimaisia ensimaistiaisia vauvoille aina neljän kuukauden iästä alkaen.

Piltti seuraakin tiiviisti ruokatrendejä, jotka tällä hetkellä liittyvät erityisesti luomuun, luonnollisuuteen sekä kotimaisuuteen.

Olen myös saanut paljon kehuja Piltin annospusseista, sillä niiden avulla välipalan antaminen lapselle on todella helppoa. Näitä tulen tarjoamaan vauvalle sitten kun kiinteät virallisesti aloitetaan. Tosin näitä voi jo nyt tarjota, sillä allekirjoittanut syö mielellään loput.

drum_piltti_kuva_svante_gullichsen-piltti-annospussit

PILTTI

Piltin lasipurkeissa olevat ateriat valmistetaan Turussa, jossa toiminta onkin ollut käynnissä jo vuodesta 1952. Lastenruokien raaka-aineita koskevat erittäin tiukat laatuvaatimukset, joten Piltin tehtaalla käytetäänkin vain huolellisesti valittuja ja lukuisia testejä läpäisseitä, kaikkein puhtaimpia raaka-aineita.

Piltti-lastenruoissa ei myöskään koskaan käytetä säilöntä- tai väriaineita. Piltin tuotekehitystiimi panostaa siihen, että maut sopivat pohjoisten pienokaisten suuhun.

Listasin alle muutaman tutustumisen arvoisen tuotteen Piltin tuotevalikoimista

 1. Piltin Pohjoisen Maut -puurosarjan reseptit ovat maistuvia yhdistelmiä lapsille sopivaa viljaa sekä hedelmää tai marjaa. Puuro sopii tarjottavaksi kylmänä tai lämmitettynä ja se sopii mainiosti myös tuorepuuron pohjaksi. Puuroihin ei ole lisätty sokeria tai makeaa hedelmämehutiivistettä, eivätkä raaka-aineet sisällä maitoa.

 2. Piltin annospussit ovat käteviä ja terveellisiä välipaloja. Tuotteet ovat 100% hedelmää tai marjoja, eivätkä sisällä lisättyä sokeria tai makeita mehutiivisteitä.

 3. Piltti Pohjoisen maut Mustikkainen -sose on mustikasta ja omenasta valmistettu sose, jossa on runsaasti mustikkaa – ilman lisättyä sokeria.

 4. Eikä pidä unohtaa meidän suomalaisten (aikuistenkin) suosikkia mangososetta! Tätä ostikin jo meidän tytölle, sillä valikoimissa oli Piltti Ensimaut Mangoa, joka sisältää 99 % mangoa.

drum_piltti_kuva_svante_gullichsen-piltti-pohjoisen-maut-2 drum_piltti_kuva_svante_gullichsen-piltti-pohjoisen-maut drum_piltti_kuva_svante_gullichsen-blog

Hyviä eväitä perhearkeen

Omaa ja vauvan hyvinvointia on tullut pohdittua paljon. Monta kertaa olen miettinyt, olenko tarpeeksi läsnä arjessa. Välillä tekisi mieli katsoa telkkarista jokin ohjelma, mutta vauva potkii vieressä ja kaipaa seuraa.

Kun puhelin piippaa tauotta viestien merkiksi, tekisi mieli heittää puhelin ulos tai vaikka piilottaa se postilaatikkoon. Mua pelottaa, että vauva oppii kyseisen viestiäänen merkityksen ja pahimmassa tapauksessa ehdollistuu siihen, että kohta äippä ei taaskaan ole läsnä tässä hetkessä.

Onko mun pelko aiheeton? Onko muilla samoja ajatuksia?

Piltin lettukesteillä mukana puhumassa oli Maaret Kallio. Hänen luentonsa julkaistiin livenä Pilttipiirin Facebookissa. Täältä pääset katsomaan esityksen tallenteena.

Jos yhtään kiinnostaa kuulla ajatuksia omasta ja perheen hyvinvoinnista sekä päästä tutustumaan Maaret Kallion Lujasti lempeä Mielen työkirjan esittelyyn, ota itsellesi hetki aikaa ja katso luento. Luennolla Maarit puhui juuri näistä samoista asioista, joita olen myös itse pääni puhki pohtinut.

Jotta en spoilaa koko esitystä, listasin muutaman itselleni mieleen jääneen asian pohdittavaksi.


Kuormittuneisuus
 • Kiukkuinen, negatiivinen, vetäytyvä, eikä mikään oikein tunnu miltään. Kuulostaako tutulta? 

 • Jos olet kokenut viime aikoina tällaisia tuntemuksia, on hyvin mahdollista, että olet kuormittunut liikaa. Maaret Kallion kirja lupaakin vinkkejä liiallisen kuormittuneisuuden tyynnyttämiseen.

"Lapsi voi hyvin, kun vanhempi voi hyvin"

 • Lapsiarki on intensiivistä ja äidille saattaa helposti tulla sellainen olo, että pitäisi olla läsnä koko ajan, sillä vauva se vaan kasvaa ja aika kuluu (liian) nopeasti. Tulee kuitenkin muistaa, ettei kukaan ole superihminen. Ei aina voi olla läsnä, vaan on myös tärkeää tehdä itselle tärkeitä asioita.
 • Maaret Kallio pyysi jokaista luennolle osallistunutta listaamaan Mielen työkirjaan viisi hyvän elämän tunnusmerkkiä/arvoa. Oli muuten haastava tehtävä! Mietin pääni puhki onko itsekästä kirjoittaa arvoihin "itsenäisyys", sillä olen samaa mieltä siinä, että itseään ei pidä unohtaa. 

 • Onneksi luennon edetessä Maaret täsmensi, että on tärkeää olla läsnä perheen arjessa, mutta kaikki lähtee vanhemman omasta hyvinvoinnista. Hyvinvointi taas lähtee siitä, että pääsee toteuttamaan itselle tärkeitä arvoja. Oli se sitten parisuhteen ylläpito, tai itsestään huolta pitäminen urheilemalla, leffassa käyden tai vaikka matkustellen.

"Meidän arkemme on lapsemme lapsuus"

 • Tämä ennen kaikkea kannattaa pitää mielessä. Ainakin minä haluan tarjota lapselleni turvallisen ja kokemuksia täynnä olevan lapsuuden. Ihan kuten itsekin olen saanut.
 • Jos tuntuu, että lapsiarki kuormittaa liikaa, tai ei ole ketään kenelle puhua, niin MLL toimii auttavana tahona. MLL paitsi järjestää toimintaa useilla paikkakunnilla, niin he myös tarjoavat auttavia puhelimia niin lapsille, nuorille kuin myös vanhemmillekin.

maaret-kallio-lujasti-lampoa

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO

MLL tarjoaa monenlaisia palveluita, joihin kannattaa tutustua. Myös neuvolassa ohjattiin tutustumaan MLL:n palveluihin. Sivuilta löytyy runsaasti aidosti tarpeellista tietoa lapsiarkeen. Jokaisen tulevan tai nykyisen vanhemman kannattaa sivuilla vierailla! Sivuilta löytyy myös tietoa lapsiperheille tarkoitetusta toiminnasta.

Oli todella hienoa päästä mukaan inspiroivaan tapahtumaan ja saada paljon pohdittavaa lapsiarkeen. Muistakaa, että kukaan ei ole täydellinen ja erilaisten asioiden tiedostaminen on suuri askel kohti hyvää lapsiarkea.

Vielä loppuun yksi ajatus, jonka Maaret Kallio heitti ilmoille: "Kun tiedostaa, ettei olekaan läsnä tässä hetkessä, onkin itse asiassa läsnä tässä hetkessä".

t. Enni

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Piltin, Maaret Kallion ja MLL:n kanssa. 
Kuvat: Piltti / Svante Gullichsen

Kommentit

 1. Mua kutsuttiin Kanarialla työpaikan vauvaksi, koska (paitsi että olin nuorin) söin välipalaksi noita vauvanmössöjä. Hyvää, taatusti terveellistä ja yllättävän täyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Mä syön kans niitä piltin välipalapatukoita .😁

   Poista
 2. Mä julkaisin juuri tänään tästä postauksen. Maaret osaa sanoa niin oikeat sanat, kun on superuupunut välillä noiden kahden tappelupukarin kanssa. Tiedätkö muuten mitä, mä en huomannut sua ennen kuin olin lähdössä ja en kehdannut tulla sitten kesken esityksen moikkaamaan! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn lukemassa! Ja niin osasi, alan täyttää sitä kirjaa heti kun pääsen koyiin.

   Ja sama juttu, huomasin sut vasta esityksen loppuvaiheessa kun lähdit kuvaamaan. Sen jälkeen en enää nähnyt sua enkä ehtinyt tulla sanomaan moikat.

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt