Siirry pääsisältöön

KESÄN UPEIN MEKKO JA MAAILMAN YLIKULUTUSPÄIVÄ

naanaa-paljettimekko-asos-ennin-kengissa-2

Koen vähän huonoa omaatuntoa siitä, että haluaisin kuuluttaa koko maailmalle, miten upea mekko minulla oli päälläni viime viikonloppuna! Läpinäkyvä helma, kultaa ja paljetteja...

En kuitenkaan suostunut pukemaan mekkoa ylleni ennen pientä muutosta. Mekon alla oli nimittäin vain nuden värinen body. Niinpä näppäränä tyttönä ompelin mekkoon alushameen, joka jäi tarkoituksella vilkkumaan paljettihelmojen alle.

Viime lauantaina vietettiin kesäjuhlia ja ajattelin, että kun nyt kerran juhlimaan ollaan menossa, niin pitäähän sitä olla ykköset päällä. Iltaa vietettiinkin pitkälle yöhön hyvässä seurassa.

MAAILMAN YLIKULUTUSPÄIVÄ ON TÄNÄÄN

Tänään 1.8.2018 on myös maailman ylikulutuspäivä, eli kulutuksemme ylittää maapallon kyvyn tuottaa uusiutuvia luonnonvaroja ja käsitellä fossiilisten polttoaineiden käytön aiheuttamia kasvihuonekaasupäästöjä.

Asia sai mut tietysti pohtimaan omaa kuluttamista ja erityisesti sitä, kuinka taas kerran hehkutan jonkun hassun mekon tuomaa iloa.

Olenkin päättänyt (ja tähän samanlaiseen ideaan törmäsin jossakin blogissa vähän aikaa sitten), että hankin ainoastaan asioita, jotka heti ensisilmäyksellä herättävät minussa suuren tunteen. En missään nimessä halua hankkia kertakäyttövaatteita tai -kenkiä, joille en näe pitkää käyttöikää, tai jotka eivät aiheuta minussa mitään tunnetta.

naanaa-paljettimekko-asos-ennin-kengissa

MITEN PÄRJÄTÄ VÄHEMMÄLLÄ?

Kuluneen vuoden aikana olen hiljalleen oppinut pärjäämään vähemmällä. Vaikka edelleen voisin vähentää kuluttamista, tuli jo viime vuonna hankittua vähemmän tavaroita. Osittain tämä johtui raskaudesta ja siitä, ettei mikään oikeastaan innostanut minua vaatteiden osalla.

En halunnut hankkia uusia vaatteita kasvavan mahan kanssa, sillä tiesin vaatteiden käyttöiän jäävän lyhyeksi. Hankin tuolloin ainoastaan muutamia tarpeellisia vaatteita, joita aion vielä tulevaisuudessakin käyttää.

Kuvissa näkyvä mekko on kuitenkin yksi tunteita herättänyt hankinta, jolle ei varmastikaan ole luvassa päivittäistä käyttöä. Se kuitenkin herätti minussa niin vahvan fiiliksen, että päätin sen hankkia. 

NaaNaa Sequin Maxi Dress 

Mekko ei ollut kallis ja se oli itse asiassa alennuksessa. Mekon nähtyäni ajattelin, että kun juhlin syksyllä pyöreitä, saattaisi paljettiunelma sopia myös synttärimekoksi.

Niinpä päätin tämän mekon kohdalla, etten osta asioita hetken mielijohteesta, vaan hankin ainoastaan sellaisia tuotteita, joista herää vahva tunne. Tätä tunnetta en nimittäin ole saanut kovinkaan usein viimeisten vuosien aikana. En myöskään osaa sanoa mistä se johtuu. Kuvissa näkyvä mekko ei kuitenkaan ollut sellainen "paremman puutteessa" -hankinta.

Tulevaisuus myös muuttaa taloudellista tilannettani radikaalisti, eikä minulla ole muuta vaihtoehtoa kuin totutella uuteen tulotasoon. Tänään on itse asiassa ensimmäinen virallinen päiväni työttömänä, nyyh.

Onneksi en jää työttömäksi pitkäksi aikaa, sillä tulevat amk-opinnot alkavat jo kuun lopussa. Nyt äitiyslomalla oleminen sekä opinnot aiheuttavat kuitenkin sen, että minun tulee realisoida tuloni ja miettiä rahoille järkeviä käyttökohteita. Näitä ovat säästäminen ja sijoittaminen.

naanaa-paljettimekko-asos-ennin-kengissa-3

KIERRÄTTÄMINEN

Ylikulutuspäivä sai samalla miettimään omia valintoja muunkin arjen kannalta. Olen tavallaan ylpeä voidessani kutsua itseäni kasvissyöjäksi, sillä liharuoan tuottaminen saastuttaa maapalloa.

En ole kuitenkaan täydellinen, sillä ajan autoa, syön juustoja ja ajoittain sorrun ostamaan paljettimekkoja... Autolla ajaminen saastuttaa, samoin juuston tuotanto.

Mitä siis voimme tehdä, jotta lapsillamme on tulevaisuus? 

Pienillä teoilla voi olla suurikin merkitys. Moni tuttuni on siirtynyt kasvissyöjäksi ja sen vaikutuksesta myös tuttujeni lähipiiristä löytyy nykyään kasvissyöjiä. Matkustelu (erityisesti lentäminen) on myös asia, joka kannattaa pitää mielessä. Kerran vuodessakin lentäminen on jo melkoinen ilmastosyöppö.

Eikä kaiken tarvitse olla mustavalkoista. Jos syö lihaa kerran viikossa, on sekin parempi kuin syödä lihaa päivittäin. Myös kierrättämistä teen päivittäin. Jaksan roudata pullot, pahvit ja muovit kierrätykseen.

Kirpputorikulttuuri elää arjessani päivittäin. Lähes kaikki vuoden aikana hankkimani laukut ovat second handia. Minulta on myös pian tulossa myyntiin vaatteita ja asusteita Zadaa-sovellukseen.
  pitka-paljettimekko

Olen myös alkanut ottaa tavaksi kirpputoreilla kiertelyn. Toivon löytäväni kirppareilta tarpeellisia hankintoja, jolloin tavaroita ei aina tarvitsisi ostaa kaupoista uutena. Jo muutaman viikon aikana olen onnistunut löytämään uudenveroisia tai ihan uusiakin vaatteita ja kosmetiikkaa pilkkahinnoin.

Seuraavaan postaukseen onkin tulossa lisää kuvia mekkolöydöstäni (julkaisin mekosta kuvan myös Instagramissa). Voitteko kuvitella, että tämä uusi mekko maksoi 5 euroa?

Kannattaa aina pitää silmät auki kirpputoreilla. Instassa taisin jopa mainita, että tein myös yhdellä löydöllä voittoa, sillä silmiini osui vähän aikaa sitten Minna Parikan kauniit korkokengät, jotka myin eteenpäin viikkoa myöhemmin.

Mitä ajatuksia teillä herää ylikulutuspäivästä?

t. Enni

Kommentit

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my