Siirry pääsisältöön

MITEN PÄRJÄTÄ MAHDOLLISIMMAN VÄHILLÄ VAATEHANKINNOILLA RASKAUSAIKANA?

Nyt aletaan olla siinä tilanteessa, että maha on selvästi pompahtanut esiin ja moni vanhoista vaatteista on jäänyt pieneksi. Edelleen pystyn onneksi hyödyntämään lähes kaikkia omistamiani neuleita, bleisereitä tai löysiä paitoja, sillä aloin jo viime syksynä ostaa yhden koon normaalia isompia vaatteita. Ero on kuitenkin niin pieni, että esimerkiksi paitoja voi hyvin pitää raskausajan jälkeenkin, kuten pidin niitä ennen näkyvää raskauttakin.

Olen pärjännyt vähällä, sillä en ole ostanut raskausajalle juuri ollenkaan virallisia äitiysvaatteita. Olen ainoastaan hankkinut tavallisia alusvaatteita, kuten isompia alustoppeja, kaarettomia liivejä ja mukavia legginsejä (viimeiset hankin kyllä suosiolla äitiysmallistosta). 

Legginseistä onkin muodostumassa uusi luottovaate, sillä niihin voi yhdistää pitkän collegepaidan tai neulemekon. Kirppikseltä onnistuin löytämään kahdella eurolla tekonahkalegginsit ja H&M:ltä löytyi myös alle kympillä puuvillaiset äitiyslegginsit.

Muutoin olen hankkinut ainoastaan parit isompaa kokoa olevat farkut New Yorkerista (ihan tavallisia farkkuja), joista toiset olivat viimeksi tänään päällä. Matalavyötäröiset farkut, vain yhden koon normaalia isompana, menivät vielä tänään jalkaan, vaikka painoa onkin tullut jo yli kymmenen kiloa lisää... 

ennin-kengissa-paivan-asu

PITKÄT PAIDAT JA LEGGINSIT

Pitkä paita ja legginsit ovat ehkä mukavin raskausajan asu, jonka tiedän. Kuvissa näkyvä keltainen paita on Bik Bok X Elsa Hosk -malliston aarteita. Kun alun perin törmäsin kyseisen malliston kuviin, iskin silmäni heti tähän haalean sinapinkeltaiseen collegeen, joka näytti siis jo kaupassa täysin kulahtaneelta.

Tämä on yksi lempivaatteistani ja siinä samalla yksi kaikista eniten ihmetystä aiheuttanut vaatteeni. Joka ikinen perheenjäsen ja vähän muutkin ovat kauhistelleet tätä paitaa, sillä se oli jo valmiiksi rikki ja näyttää siltä, kuin se olisi kokenut kymmeniä pesukertoja.

Minusta tämä on lähinnä huvittavaa, sillä en itse ajatellut rikkinäisten yksityiskohtien aiheuttavan näin paljon hälinää ihmisten keskuudessa. 

Sama koskee kyllä myös reikäfarkkuja. Joka ikinen vanhemman sukupolven edustaja, nähdessään mut reikäfarkuissa, sanoo: "Eikö sulla ole varaa ehjiin farkkuihin?". Kai tuo vitsi on vähän samaa luokkaa kuin esimerkiksi kaupan kassalla myyjän yrittäessä selvittää hinnatonta tuotetta: "Se on sitten varmaan ilmainen". 

ennin-kengissa-raskausajan-pukeutuminen
raskausajan-pukeutuminen-enni

JUHLAPUKEUTUMINEN

Juhlapukeutuminen on kieltämättä ollut vähän haastavampaa, sillä kaapissa lojuvat mekot eivät enää mahdu päälleni. Niinpä olen toteuttanut samaa legginsit + paita / mekko - yhdistelmää joulun ja uuden vuoden riennoissa. Muutaman A-linjaisen mekon (ihan tavallisista mallistoista) löysin Zaran ja Vero Modan alennuksista ja ne tulevat varmasti sopimaan päälleni tulevaisuudessakin.

Viime viikonloppuna mekko + legginsit tosin väistyivät, sillä hävitin (?!) erään omistamani mekon. Kyllä se jossain täällä kotona on, mutta tällä hetkellä en ole vielä onnistunut sitä löytämään. 

Olin lähdössä ystäväni syntymäpäiväjuhliin, ja koska olin jo myöhässä, piti kaapista löytää jokin sopiva asu nopeasti. Heitin päälleni vuosi sitten Espanjasta hankkimani jumpsuitin ja kuinka ollakaan, housupuvun etumus antoi sen verran periksi, että mahduin sujahtamaan siihen ongelmitta.

Voisi sanoa, että tämä parinkymmenen euron ostos on ollut ehkä yksi parhaista juhlapukuhankinnoistani kautta aikain. Löysin housupuvun siis pienestä vaateliikkeestä Benalmádenan Arroyo de la Mielistä.


MITÄ TÄSTÄ OPIMME?

Älä ikinä osta kaupasta jo valmiiksi kiristäviä vaatteita. Toki vaatteet saavat istua hyvin, mutta moni valitettavasti ostaa kaupasta jo valmiiksi pienen vaatteen, jolloin vaate pahimmassa tapauksessa kutistuu ensimmäisessä pesussa käyttökelvottomaksi.


raskausajan-juhlapukeutuminen

MITEN PÄÄSTÄ MAHDOLLISIMMAN HELPOLLA JA HALVALLA?

Mielestäni äitiysvaatteiden (siis paitojen ja farkkujen jne.) hankkiminen äitiysaikana kannattaa pitää minimissä, sillä tavallisilla vaatteilla pääsee pitkälle. Neule, jota olen käyttänyt syksystä lähtien, mahtuu päälleni edelleen, kun ostin sen vain yhden koon isompana. 

En näe mitään syytä, että olisi ollut tarpeen hankkia virallisia äitiysvaatteita, sillä niiden käyttöikäkin on niin rajallinen ja jälleenmyyntiarvo aika olematon.

Varsinkin talviaikaan, kannattaa panostaa muutamiin löysiin neuleisiin ja mukaviin housuihin, niin niillä pääsee pitkälle. Urheiluvaatteet ovat tietysti asia erikseen, mutta niistäkin suosittelen hankkimaan rentoja, löysiä urheilutoppeja, jotka toimivat myöhemmässäkin elämänvaiheessa.

Minulla liikunnat ovat jääneet ihan nolliin sairasloman takia, joten en osaa hirveästi tähän ottaa kantaa.

raskausajan-juhlapukeutuminen-enni

Nyt loppuajan saankin jatkaa rentoa pukeutumista, sillä tänään alkoi viikon talviloma ja vähän näyttää siltä, että sairasloma saa jatkoa heti loman jälkeen. Tämän viikon olin töissä, mutta kuinka ollakaan, sain neuvolasta kovaa noottia töihin paluusta, joten eiköhän se työ ollut tältä erää tässä. 

Tänään oli siis ehkä viimeinen työpäiväni ennen virallista äitiyslomaa! Aika epätodellinen fiilis. Loman jälkeen täytyy vielä käydä tyhjentämässä työpiste...

Ihanaa talvilomaa kaikille, jotka siitä pääsevät nauttimaan, ja jos ei talvilomaa vietä, niin rentouttavaa viikonloppua ihan jokaiselle.

Mamas, may the force be with you!

t. Enni
Lue myös / Read also

Kommentit

  1. Hih, oonks mä sit "vanhempaa sukupolvea", kun kysyn reikäfarkkuoppilailta, että saitko edes alennusta noista pöksyistä, kun ne on rikki... :D

    Mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha! Eikä!! Kyllä sun nyt sitten täytyy olla! ;D

      No ri, mutta tää on mun kokemus, hah. Perhepiiristä saa parhaat ilot <3

      Poista
  2. Oot kyllä upean näköinen! Ja ite kans mietin joka kerta miten se "ootko huomannu, että sun housut on rikki" voi olla huutelijasta niin älyttömän hauska juttu?! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Repesin ääneen! Hahaha! Silleen 'aa kiitos, en tosiaan ollutkaan huomannut! " 😁

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my