MITEN PÄRJÄTÄ MAHDOLLISIMMAN VÄHILLÄ VAATEHANKINNOILLA RASKAUSAIKANA?

Nyt aletaan olla siinä tilanteessa, että maha on selvästi pompahtanut esiin ja moni vanhoista vaatteista on jäänyt pieneksi. Edelleen pystyn onneksi hyödyntämään lähes kaikkia omistamiani neuleita, bleisereitä tai löysiä paitoja, sillä aloin jo viime syksynä ostaa yhden koon normaalia isompia vaatteita. Ero on kuitenkin niin pieni, että esimerkiksi paitoja voi hyvin pitää raskausajan jälkeenkin, kuten pidin niitä ennen näkyvää raskauttakin.

Olen pärjännyt vähällä, sillä en ole ostanut raskausajalle juuri ollenkaan virallisia äitiysvaatteita. Olen ainoastaan hankkinut tavallisia alusvaatteita, kuten isompia alustoppeja, kaarettomia liivejä ja mukavia legginsejä (viimeiset hankin kyllä suosiolla äitiysmallistosta). 

Legginseistä onkin muodostumassa uusi luottovaate, sillä niihin voi yhdistää pitkän collegepaidan tai neulemekon. Kirppikseltä onnistuin löytämään kahdella eurolla tekonahkalegginsit ja H&M:ltä löytyi myös alle kympillä puuvillaiset äitiyslegginsit.

Muutoin olen hankkinut ainoastaan parit isompaa kokoa olevat farkut New Yorkerista (ihan tavallisia farkkuja), joista toiset olivat viimeksi tänään päällä. Matalavyötäröiset farkut, vain yhden koon normaalia isompana, menivät vielä tänään jalkaan, vaikka painoa onkin tullut jo yli kymmenen kiloa lisää... 

ennin-kengissa-paivan-asu

PITKÄT PAIDAT JA LEGGINSIT

Pitkä paita ja legginsit ovat ehkä mukavin raskausajan asu, jonka tiedän. Kuvissa näkyvä keltainen paita on Bik Bok X Elsa Hosk -malliston aarteita. Kun alun perin törmäsin kyseisen malliston kuviin, iskin silmäni heti tähän haalean sinapinkeltaiseen collegeen, joka näytti siis jo kaupassa täysin kulahtaneelta.

Tämä on yksi lempivaatteistani ja siinä samalla yksi kaikista eniten ihmetystä aiheuttanut vaatteeni. Joka ikinen perheenjäsen ja vähän muutkin ovat kauhistelleet tätä paitaa, sillä se oli jo valmiiksi rikki ja näyttää siltä, kuin se olisi kokenut kymmeniä pesukertoja.

Minusta tämä on lähinnä huvittavaa, sillä en itse ajatellut rikkinäisten yksityiskohtien aiheuttavan näin paljon hälinää ihmisten keskuudessa. 

Sama koskee kyllä myös reikäfarkkuja. Joka ikinen vanhemman sukupolven edustaja, nähdessään mut reikäfarkuissa, sanoo: "Eikö sulla ole varaa ehjiin farkkuihin?". Kai tuo vitsi on vähän samaa luokkaa kuin esimerkiksi kaupan kassalla myyjän yrittäessä selvittää hinnatonta tuotetta: "Se on sitten varmaan ilmainen". 

ennin-kengissa-raskausajan-pukeutuminen
raskausajan-pukeutuminen-enni

JUHLAPUKEUTUMINEN

Juhlapukeutuminen on kieltämättä ollut vähän haastavampaa, sillä kaapissa lojuvat mekot eivät enää mahdu päälleni. Niinpä olen toteuttanut samaa legginsit + paita / mekko - yhdistelmää joulun ja uuden vuoden riennoissa. Muutaman A-linjaisen mekon (ihan tavallisista mallistoista) löysin Zaran ja Vero Modan alennuksista ja ne tulevat varmasti sopimaan päälleni tulevaisuudessakin.

Viime viikonloppuna mekko + legginsit tosin väistyivät, sillä hävitin (?!) erään omistamani mekon. Kyllä se jossain täällä kotona on, mutta tällä hetkellä en ole vielä onnistunut sitä löytämään. 

Olin lähdössä ystäväni syntymäpäiväjuhliin, ja koska olin jo myöhässä, piti kaapista löytää jokin sopiva asu nopeasti. Heitin päälleni vuosi sitten Espanjasta hankkimani jumpsuitin ja kuinka ollakaan, housupuvun etumus antoi sen verran periksi, että mahduin sujahtamaan siihen ongelmitta.

Voisi sanoa, että tämä parinkymmenen euron ostos on ollut ehkä yksi parhaista juhlapukuhankinnoistani kautta aikain. Löysin housupuvun siis pienestä vaateliikkeestä Benalmádenan Arroyo de la Mielistä.


MITÄ TÄSTÄ OPIMME?

Älä ikinä osta kaupasta jo valmiiksi kiristäviä vaatteita. Toki vaatteet saavat istua hyvin, mutta moni valitettavasti ostaa kaupasta jo valmiiksi pienen vaatteen, jolloin vaate pahimmassa tapauksessa kutistuu ensimmäisessä pesussa käyttökelvottomaksi.


raskausajan-juhlapukeutuminen

MITEN PÄÄSTÄ MAHDOLLISIMMAN HELPOLLA JA HALVALLA?

Mielestäni äitiysvaatteiden (siis paitojen ja farkkujen jne.) hankkiminen äitiysaikana kannattaa pitää minimissä, sillä tavallisilla vaatteilla pääsee pitkälle. Neule, jota olen käyttänyt syksystä lähtien, mahtuu päälleni edelleen, kun ostin sen vain yhden koon isompana. 

En näe mitään syytä, että olisi ollut tarpeen hankkia virallisia äitiysvaatteita, sillä niiden käyttöikäkin on niin rajallinen ja jälleenmyyntiarvo aika olematon.

Varsinkin talviaikaan, kannattaa panostaa muutamiin löysiin neuleisiin ja mukaviin housuihin, niin niillä pääsee pitkälle. Urheiluvaatteet ovat tietysti asia erikseen, mutta niistäkin suosittelen hankkimaan rentoja, löysiä urheilutoppeja, jotka toimivat myöhemmässäkin elämänvaiheessa.

Minulla liikunnat ovat jääneet ihan nolliin sairasloman takia, joten en osaa hirveästi tähän ottaa kantaa.

raskausajan-juhlapukeutuminen-enni

Nyt loppuajan saankin jatkaa rentoa pukeutumista, sillä tänään alkoi viikon talviloma ja vähän näyttää siltä, että sairasloma saa jatkoa heti loman jälkeen. Tämän viikon olin töissä, mutta kuinka ollakaan, sain neuvolasta kovaa noottia töihin paluusta, joten eiköhän se työ ollut tältä erää tässä. 

Tänään oli siis ehkä viimeinen työpäiväni ennen virallista äitiyslomaa! Aika epätodellinen fiilis. Loman jälkeen täytyy vielä käydä tyhjentämässä työpiste...

Ihanaa talvilomaa kaikille, jotka siitä pääsevät nauttimaan, ja jos ei talvilomaa vietä, niin rentouttavaa viikonloppua ihan jokaiselle.

Mamas, may the force be with you!

t. Enni
Lue myös / Read also

Kommentit

 1. Hih, oonks mä sit "vanhempaa sukupolvea", kun kysyn reikäfarkkuoppilailta, että saitko edes alennusta noista pöksyistä, kun ne on rikki... :D

  Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha! Eikä!! Kyllä sun nyt sitten täytyy olla! ;D

   No ri, mutta tää on mun kokemus, hah. Perhepiiristä saa parhaat ilot <3

   Poista
 2. Oot kyllä upean näköinen! Ja ite kans mietin joka kerta miten se "ootko huomannu, että sun housut on rikki" voi olla huutelijasta niin älyttömän hauska juttu?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repesin ääneen! Hahaha! Silleen 'aa kiitos, en tosiaan ollutkaan huomannut! " 😁

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös