KLINGEL & TIETOKONEOPAS KAIKENIKÄISILLE

Kaupallisessa yhteistyössä: Klingel

Pääsin tekemään mielenkiintoista yhteistyötä KLINGEL-verkkokaupan kanssa. Klingel-verkkokauppa tarjoaa muotia ja kotitaloustarvikkeita aikuisille naisille. Valikoima koostuu vaateiden, kenkien, korujen sekä kodin tuotteiden lisäksi myös sisustustuotteista.

Kiinnostuin yhteistyössä myös sähköisestä Tietokoneen käytön alkeet - Tietokoneopas kaikenikäisille -kirjasta, joka on ladattavissa Klingelin sivuilta ilmaiseksi. Ajankohtaisesta ja päivitetystä e-kirjasta löytyy helposti ymmärrettävää perustietoa tietokoneista ja samalla näppäriä ohjeita tietokoneiden käyttöön. Henkilöt, jotka jo osaavat käyttää tietokoneita, voivat oppia kirjan avulla paljon uutta.

Itse asiassa on olemassa paljon keinoja, joilla tietokonetyöskentelyä voi tehostaa. Yksi tällainen asia on näppäinkomentojen käyttäminen, sillä ne nopeuttavat ja helpottavat työskentelyä. Näppäinkomentojen avullla kättä ei tarvitse siirtää näppäimistöltä hiirelle niin usein.

ennin_kengissa_2

Läppärillä työskennellessä pikakomennot nopeuttavat työskentelyä paljon. Myös kuvankäsittelyohjelmissa pikakomentojen oppiminen nopeuttaa työskentelyä huimasti. Aloittaessani kuvanmuokkauksen toteutin kokonaisen muokkaussarjan pelkästään painelemalla näppäimiä CTRL + L (levels), CTRL + M (curves), ALT + CTRL + I (kuvan koon muuttaminen) ja CTRL + SHIFT + S (tallenna nimellä).

Minä ainakin otan innolla vastaan uusia vinkkejä, jos ne tehostavat työskentelyä. Pikakomentoja kannattaa myös opetella ulkoa, tai ainakin muistaa minimissään muutamat tärkeimmät komennot. Hyviä esimerkkejä löytyy alla olevasta listasta. Itse asiassa löysin listalta heti yhden uuden näppäinkomennon.

klingel

Mikä on muuten teidän keinonne päästä nopeasti palaamaan työpöydälle, jos näytöllä on auki useita ikkunoita? Mikä onkaan nopein keino? Näen päivittäin tilanteita, joissa käyttäjä piilottaa ikkunoita yksi kerrallaan painamalla pienennä-nappia ikkunoiden yläreunasta. Itse olen suosinut tietokoneen oikeassa alakulmassa olevaa näytä työpöytä -nappia, johon on tosin hankala osua, jos näyttöjä on kaksi vierekkäin. Äsken kokeilin WIN + D -komentoa ja sehän totta tosiaan tallentaa auki olevat tiedostot ja vie käyttäjän työpöydälle.

Yksi hyödyllinen näppäinkomento on myös ALT + F4. Mitä komento sitten tekee? Suosittelen, että ette kokeile sitä ennen kuin olette lukeneet tämän postauksen loppuun ja käyneet kurkkaamassa Klingelin verkkosivuilta sähköisen Tietokoneopas kaikenikäiselle -kirjan. Vinkkinä sen verran, että olen ehkä joskus vahingossa sattumalta saattanut mahdollisesti painaa (opiskelijan koneella) kyseistä näppäinkomentoa saadakseni huomion takaisin tunnin aiheeseen... 

ennin_kengissa

Ennen kuin kokeilette näppäinkomentoa, käykää vielä kurkkaamassa muoti- ja kotitaloustavaroiden verkkokauppa Klingel.fi. Aikuisille naisille muotia tarjoileva Klingel on perustettu vuonna 2004. Klingelin verkkokauppa, joka avattiin jo vuonna 2005, tarjoilee sesongin uusimpia trendejä ja ajattomia klassikoita naisille ja myös miehille.

Ja nyt voit omalla vastuullasi kokeilla ALT + F4 -näppäinkomentoa. Toivottavasti vielä sen jälkeen löydät tiesi tänne takaisin!

t. Enni

Postaus on toteutettu yhteistyössä Klingelin kanssa

Kommentit

Lue myös