Siirry pääsisältöön

Lontoo päivä 2 / Bicester Village Outlet

Lontoon reissun toisena päivänä kävimme lähikylän Outletissa ja illemmalla tutustuimme Lontoon keskustan hulinaan. Heti aamulla yhdeksän jälkeen suuntasimme metroon King's Crossin aseman kautta. 

Koska meidän metroliput alkoivat toimia vasta klo 9:30, kävimme pikaisesti tutustumassa yhteen pieneen (mutta kaikille Harry Potter -faneille tärkeään) nähtävyyteen. Laituri 9¾ oli ihan pakko ikuistaa valokuviin. Heti tämän laiturin vieressä sijaitsi ihka oikea HP-kauppa. Etenkin suklaasammakot ja Bertie Bottin jokamaunrakeet olivat meidän porukassa suosittua tuliaiskamaa. Vähänkö olisin muuten halunnut omakseni HP-huivin! :D 

Jos joku ihmettelee tätä mun HP-villitystä, niin olen vähän niin kuin kasvanut niiden (nimenomaan) elokuvien mukana. Ala-asteella meidät pakotettiin lukemaan kirjasarjan ensimmäinen osa ja heti sen jälkeen olen aina odottanut jokaista leffaa. Koska kirjojen lukemisen jalon taidon opin vasta vähän aikaa sitten, en itse asiassa ole lukenut kirjasarjasta kuin ensimmäisen ja viimeisen kirjan (tämä on äärimmäisen noloa myöntää).

IMG_6233_face copy IMG_6224 copy IMG_6221 copy IMG_6223 copy

King's Crossin asemalta nappasimme hetken kuluttua metron ja päädyimme London Marylebone -juna-asemalle. Tältä asemalta lähti suora yhteys kohti Bicester-nimistä kylää. Määränpäänä oli itse Bicester Village -outlet.

Nyt kun kartalta tutkin tuota paikkaa, niin huomasin, että sehän on itse asiassa aika kaukana Lontoosta! Kun sinne meni suoralla yhteydellä, ei matka tuntunut todellakaan noin pitkältä. Juna oli perillä noin 45 minuutin matkan jälkeen ja asemalta sai vielä ilmaisen kuljetuksen outlet-alueelle.

Jos mielitte käydä paikan päällä, niin suosittelen suoraa yhteyttä Marylebonen asemalta. Toki myös autolla ja bussilla pääsee paikan päälle. Me kuitenkin valitsimme junan ja ostimme liput kassalta. Menimme tiskille ja selitimme haluavamme Bister... Baishes.. Bisester .. ehm Bicesteriin ja kassavirkailija ystävällisesti kysyi meiltä: "Village?" Yes please! Saisimmeko neljän hengen meno-paluu-liput ja onko alennuksia? Alennus oli se, että neljä lippua sai kahden hinnalla. Mitään erikoisen halpaa junalla matkustaminen ei ollut, sillä hinta oli koko setille oli £75. Tällä kertaa tosin ryhmässä matkustaminen tuli todella edulliseksi.

Ps. Emme edelleenkään (eivätkä myöskään lontoolaiset pikkuserkkumme) tiedä miten Bicester lausutaan oikeaoppisesti.

  IMG_6281 copy

Itse kylässä oli vaikka mitä liikkeitä, joista suurin osa oli huippumuotia. Kaikki kylän brändit ovat nähtävissä Bicester Village:n sivuilla. Onneksi seassa oli myös edullisempia merkkejä, kuten DKNY, Michael Kors, rag & bone ja tietysti Coccinelle. Itse odotin kovasti D&G:n tuotteita, mutta Dolce & Gabbanan liike ei niitä myynytkään ollenkaan. Kylä muuten kuhisi ostajia, joilla noin joka toisella oli joku designer-laukku olallaan. Yleisimmät olivat Prada & Chanel.


Mulla oli reissulla aika tiukka budjetti ja itse asiassa odotin, että budjettiini olisi kuitenkin löytynyt vaikka mitä tuolta. Näin siis on ollut yleensä, kuten kerran aikaisemmin vieraillessani samaisen ketjun toisessa kylässä Saksan Ingolstadt Villagessa (Michael Michael Korsin musta laukku 139 €). Toisaalta voi olla, ettei nyt ollut mikään varsinainen alennussesonki, sillä kyllä outleteissa alennukset (alennuksien päälle) tunnetaan.

IMG_6267 copy 

Niin se outlet tuli kierrettyä parissa tunnissa ja sillä hetkellä ostossaldo oli vielä nolla. Onneksi dieetticola maistui taivaalliselta ja croissantti vei nälän. Tuon uuden energian avittamana päädyin vielä vierailemaan yhteen liikkeeseen nimeltä Coccinelle ja loppu onkin historiaa...

IMG_6277 copy
IMG_6262 copy IMG_6261 copy
Löytyi laukku!

IMG_6287 copy IMG_6295 copy IMG_6310 copy


Kun vihdoin saavuimme takaisin Lontooseen ja kävimme pikaisesti kämpillä levähtämässä, suunnattiin sitä jo hetken päästä keskustaan kohti Oxford Circusta. Siellä ja Carnaby Streetillä vierähti muutama tunti niin nopeasti, että illallisen aikoihin oli jo ehtinyt tulla pimeää. Päädyimme taas syömään italialaiseen ravintolaan, sillä se löytyi läheltä. Onneksi mentiin, lasagne oli aivan ihanaa! 

Carnaby Streetiltä bongasin muuten Supergan liikkeen. Samaisilla popoilla vedettiin koko reissu ja nuo tennarini ovat muuten olleet jokaisen euron arvoiset. Niistäkään ei ole tullut rakon rakkoa, vaikka päivittäin tuli käveltyä ainakin 10 kilometriä. Ehkä niiden paksun pohjan ansiosta kantapäät eivät väsy yhtä helposti kuin vaikka ballerinoilla kävellessä.

IMG_6332 copyIMG_6330 copy IMG_6326 copy IMG_6324 copy IMG_6338 copy

Illallisen jälkeen matka jatkui Regent Streetiä pitkin kohti Piccadillyn kuuluisia valokylttejä. Piccadillylla aikamme pyörittyä suuntasimme Chinatowniin ja sieltä vielä kohti Big Beniä. Illan myötä liikenne alkoi rauhoittua ja saimme ihailla nähtävyyksiä rauhassa. Eniten tuolta reissulta onkin jäänyt mieleen ihmisten paljous. En ole ikinä nähnyt yhtä paljon ihmisiä liikkeellä samaan aikaan. 

Asiaa saattoi huonontaa vielä se, että kyseisenä päivänä oli Englanti - Puola -jalkapallopeli ja metrot olivat välillä tukossa. Myös tuo ihmispaljous esti mua keskittymästä shoppailuun. Itse pidän siitä, että kaupat ovat tyhjiä ja hiljaisia, ja sitten vasta voi katsella valikoimia rauhassa. Esim. Helsingin Zaraan mua ei saa lauantaisin raahaamallakaan.

Vaan kun olen lukenut kaukukertomuksia siitä, miten esim. Harrodsilla ei voinut ihmispaljouden takia mennä muun kuin ihmisvirran mukana, koin silti jotkut paikat hyvin erilaisina. Menimme itse Harrodsille klo 10:00 aamulla, eikä paikalla ollut vielä ketään. Esim. eläinosastolla olimme aivan rauhassa ja ostimme (ja kaiverrutimme) Thorille kaulapantaan nimilaatan ilman mitään jonoa.

IMG_6368 copy
IMG_6449 copyIMG_6349 copy IMG_6400 copy IMG_6382 copy IMG_6457 copy IMG_6465 copy IMG_6482 copy

Silti olen sitä mieltä, että yhtään enempää ihmisiä Lontooseen ei mahdu. Arkiaamut ja -illat olivat leppoisimpia, koska silloin ihmisiä oli vähiten liikkeellä.

Niin tuli koettua vihdoin nämä kuuluisat nähtävyydet ja vietettyä yksi taianomainen hetki Thamesin varrella. Katumuusikon ansiosta nautimme leppoisasta (ja erinomaisesta) taustamusiikista samalla, kun ilma tuntui sopivan viileältä, eikä yhtään liian kylmältä. Kyllähän tuonne uudestaankin voisi mennä.

To be continued...

t. Enni
|

Kommentit

  1. Hihi, se lausutaan Bister :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää oli meidänkin paras veikkaus (paitsi mun). Vaan oli aika hauskaa, kun syntyperijään enkkulaisetkaan eivät sitä osanneet lausua :DD

      Poista
  2. Kuten tuossa jo joku totesikin, 'bister' se on, samaa lajia Worcester, Leicester, Gloucester.. kanssa. ('wuster, lester, gloster..')

    Mutta lähinnä piti sitä sanomani, että kun näemmä samana päivänä ollaan Lontoossa pyöritty (jalkapallopäivänä) niin kyseinen päivä oli hitusen normaalia vilkkaampi, muttei lähelläkään just niitä kaikkein kamalimpia ruuhkia, joihin siellä joskus juuttuu, jolloin *jalkakäytävllä* on niin paljon ruuhkaa, että on vaan pakko mennä ihmismassan mukana ja metroasemia laitetaan kiinni, koska on liikaa ihmisiä.
    Jos ei oo järjetön kiire, niin suosittelisin pahimpaan iltaruuhka-aikaan hyppäämään bussiin metron sijasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin mietittiin :)

      Aijaa ok! Metroon oli välillä jonoa tosi paljonkin juurikin tuossa oxford circusin kuvan kohdassa, onneksi ei oltu silloin juuri liikkumassa niillä, olisi nimittäin joutunut pikkusen odotella omaa vuoroa! :D Käveltiin illalla thamesia pitkin jonnekin hornan kuuseen ja tultiin circle linella hotellille, oli ihan hiljaista jo silloin! :)

      Poista
  3. Äääääääää en kestä! Miten ihania ja tunnelmallisia lomakuvia! :) Sulla on järjettömän kauniit kasvot nainen! <3 Ja mikä ihana pitkä tukka, en kestä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha kiitos ihana <3 :D Täällä yks nolona... Mutta joo nyt kun näitä itsekin katselee, niin tekishän tuonne mieli takaisin byhyyy!

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my