Kuvatehdas - Kuvatuotteet nopeasti

Sisältöyhteistyö: Kuvatehdas

Tilasin sisältöyhteistyön merkeissä Helsingin Citycenterissä sijaitsevalta Kuvatehtaalta pari kesällä tekemääni taulua. Näiden ohella tilasin myös yhden valokuvakirjan Lontoon kuvista. Kyllä, olin Lontoossa viime viikolla ja tilaamani kuvakirjan hain jo tiistaina. Toimitus oli siis aika nopea!

Ostin reilu kuukausi sitten Canon EOS 1100D:n kyseisestä liikkeestä. Kameralla oli hintaa 299 euroa, ja koska mulla oli lahjakortti Citycenterille, päätin käyttää sen osittain tuohon kameraan. Kuvatehdas siis myy myös kameroita ja valokuvaustarvikkeita, mutta niiden lisäksi yritys on erikoistunut tekemään kuvatuotteita, kuten canvastauluja, julistekuvia, isoja ja pieniä valokuvia, kuvakehyksiä, joulukortteja, T-paitoja, mukeja, palapelejä ja hiirimattoja yms. Kuvatehtaan valtti on nopeus, sillä toimitusaika kuvatuotteisiin on vain yksi arkipäivä. Kuvatuotteita voi myös tilata verkon kautta, kuten itse tilaukset hoidin.

Ihan ensimmäiseksi täytyy sanoa, että olin enemmän kuin tyytyväinen tilaamiini tauluihin, sillä niistä tuli juuri sellaisia kuin pitikin. Taulujen idea syntyi, kun kesällä Asuntomessulla näin samanlaisia taideteoksia eräässä talossa. Inspiraationa oli siis Lisa Bengtssonin Tillsammans -koirataulut, joista mallia ottamalla tein myös meidän Cocosta ja Thorista omat taulut.

Hihittelen täällä vieläkin itsekseni, sillä valmiit canvastaulut eivät olisi voineet olla enää hienompia! Yksi pieni jälki oli eksynyt Cocon taulun valkoiselle pohjalle, mutta siitäkin voin syyttää vain itseäni. Kun ei ole kalibroitua näyttöä kotona, voi valmiista painotuotteista löytyä pieniä ylläreitä. Onneksi pienen harmaan kohdan saa peitettyä (te ette sitä varmaan edes näe).

IMG_6991 copy
IMG_7001 copy
IMG_6984 copy
IMG_7004 copy


Voilà! Sitten vaan seinälle.

Siirrytään valokuvakirjaani, jonka tein nettisovelluksella viikonloppuna ja noudin tiistaina.

Kuvakirjoissa valittavana on kaksi erilaista tuotetta: Valokuvakirja, jonka sivut koostuvat aidoista valokuvista ja kirjassa on yksipuolinen painatus, sekä toinen vaihtoehto kuvakirja, jonka sivut ovat kaksipuoleisesti painettuja. Itse asiassa muistin, että liikkeestä pystyi tilaamaan vain yksipuoleisen valokuvakirjan, joten tein sellaisen muistoksi reissusta. Tosin nyt kun tiedän, että liikkeestä saa myös kaksipuoleisella painatuksella olevan kuvakirjan (jonka toimitusaika on vain yksi arkipäivä), aion ehkä tilata joulua ajatellen toisenkin kirjan.

IMG_6974 copy
IMG_6978 copy


Siinä missä toki muiltakin firmoilta saa netin kautta tilattua kuvakirjoja, Kuvatehdas voittaa ne toimitusajassa. Aina aikaisemmin tilatessani kuvakirjan muualta, on tilaus kestänyt kahdesta kolmeen viikkoa. Kohta alkaa olla siis jo kiire, mikäli mielii tehdä kuvakirjoja pukinkonttiin. Jos kiire kuitenkin tulee, muista Kuvatehdas.

Itse kirjaan olen myös tyytyväinen. Kuvat ovat hyvännäköisiä painettuina, ne eivät kohise ja sävyt näyttävät oikeilta. Yhden pienen virheen tein tässäkin tilauksessa, sillä koostaessani kirjaa mulla oli kaksi lähes identtistä kuvaa. Laitoin vahingossa samalle sivulle sitten saman kuvan kahteen kertaan... Muistakaa siis tarkistaa kirjanne hyvin ja sen jälkeen vielä tarkistakaa ne uudestaan. :)
IMG_7016 copy
IMG_1590 copy
IMG_7035 copy
IMG_7068 copy
IMG_1589 copy
IMG_1581 copy
IMG_7040 copy
IMG_7024 copy
IMG_1595 copy
IMG_7019 copy
IMG_7039 copy
IMG_7065 copy
IMG_7071 copy


Kuvakirjan tekoon löytyy Kuvatehtaan sivuilta sovellus, jonka pystyy lataamaan omalle koneelle. Valmiin työn pystyy tallentamaan ja koostamista voi sen jälkeen jatkaa niin kauan kuin haluaa. Sen jälkeen valmiin teoksen voi tilata sovelluksen avulla.

Kuvakirjaan sai myös tekstiä, mutta itse jätin kaikki tekstit pois (etusivun otsikkoa lukuunottamatta). Sivujen kuvien sommitteluun löytyi myös lukuisia eri vaihtoehtoja taustaväreistä puhumattakaan. Sen verran laiska olin, että annoin sovelleuksen luoda kuvakirjani automaattisesti. 

valokuvakirja


Vaikka aikomuksena siis olisi vielä muokata kirjaa paljonkin, niin mielestäni automaattinen koostaminen on hyvä tapa lähteä liikkeelle kuvakirjan teossa. Sovellus itse asiassa järjesteli kuvat aika hyvin. Ainoastaan siirtelin muutamia kuvia eri sivuille ja vaihdoin kaikkien sivujen sommittelun kehyksettömäksi. Aikaa taisi mennä noin tunti, kun joskus ennen olen tehnyt vastaavia nelisenkin tuntia.

Tilaus oli helppoa ja valmiin tuotteen sai käydä joko noutamassa ilmaiseksi liikkeestä, tai tilata postin kautta itsellensä. Suosittelen. :)

t. Enni

Postaus toteutettu yhteistyössä Kuvatehtaan kanssa.

Kommentit

  1. aaaws kuinka suloset noi taulut! :)<3 hahhah, en muistanutkaan että tää ulkoasu oli näin kiva kun oon aina kännykällä ruukannu lukemaan:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin ovat! :D <3 Se kännykän ulkosu on joo tosi tylsä :D Jos osais vaan mobiilin ulkoasunkin muokata jotenkin omaksi... ;D

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös