Espanjan koirat - Ukko

Siskollani oli tänään hoidossa Ukko-Chiki -niminen, arviolta noin seitsemän kuukauden ikäinen koira. On aika sydäntäsärkevää nähdä, kuinka paljon ulkomailla onkaan kotia etsiviä koiria. Oman perheeni koirat ovat molemmat peräisin Espanjasta, mutta ovat päätyneet asumaan luoksemme vähän toisenlaista reittiä. 

Perheeni otti Cocon tammikuussa 2011. Eräs espanjalainen koditon ihminen omisti narttukoiran, joka sittemmin synnytti kolme pentua. Tässä vaiheessa omistaja oli jo kuollut ja emo päätynyt hoidettavaksi erään toisen ihmisen luo. Coco ja muut pentueen jäsenet syntyivät siis hyvässä hoidossa, mutta ilman hoitopaikkaa ne olisivat päätyneet koiratarhalle. Onneksi jokainen pentu löysi itselleen hyvän kodin ja koiratarhalta vältyttiin.

  

Thor taas tuli siskolleni hänen ystävänsä kautta. Thor vieroitettiin emostaan vain kahden viikon ikäisenä, sillä omistaja ei voinut pitää pentuja. Siskoni sai koiran tuttunsa kautta, (joka siis ei ollut alkuperäinen omistaja). Thor päätyi perheeseemme noin kolmen kuukauden ikäisenä, siis ollessaan oikeasti vasta luovutusikäinen koiranpentu. Yllättäen Torpasta on tullut kuitenkin mitä suloisin ja lempein pikkupoju, eikä aikaisesta vieroituksesta näytä aiheutuneen harmia ainakaan vielä. Coco ja Thor taas ovat parhaimmat ystävykset nykyisin.Coco & Thor
Thor & Ukko
Tänään siskoni näytti minulle kameran välityksellä Ukon, joka onnekseen asustelee tällä hetkellä koiratarhan sijaan kotihoidossa. Koira oli ihana! Se näytti todella lempeältä ja tuli hyvin toimeen Thorin kanssa. Hetken jo pohdimme, että kuka koiran voisi ottaa, mutta ainakaan minulla ei siihen valitettavasti ole mahdollisuutta.

Toivottavasti Ukko löytää jostain hyvän kodin, sillä jokainen tarhan koirista ansaitsisi itselleen uuden mahdollisuuden. Jos Ukon adoptio kiinnostaa, niin lisää tietoa on luettavissa Espanjan koirat -sivustolla.

t. Enni

Kommentit

 1. Voi kun nuo teidän naperot on niin suloisia!! Niiden ilo oikein huokuu kuvista.♥

  Harmi, että en pysty tällä hetkellä antamaan kotia tuollaiselle karvapallerolle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ihania ovat molemmat! Voiharmi :( No kunhan sana edes leviäisi, niin ehkä Ukolle löytyisi koti. :)

   Poista
 2. Kyllähän tuollaiselle mieluusti antaisi kodin. Toivon mukaan pystytään tulevaisuudessa taas pelastamaan joku koditon. Meillähän olikin tiibetinterrieri, joka tuli huonoista oloista ja eli sitten vielä meillä kymmenisen vuotta, kunnes kuoli vanhuuden tuomien sairauksien myötä.

  Arvostan tuhottomasti ihmisiä, jotka näitä kodittomia koiria ulkomailta Suomeen tuovat ja pelastavat, vaikka kyllähän niitä autettavia kodin tarvitsijoita olisi ihan täällä Suomessakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi ihanaa! niin jossain puhuttiin, että adoptointi ulkomailta ei olisi enää niin kannattavaa, koska Suomessakin on tarvetta. Silti musta on hienoa, autettiin eläintä missä hyvänsä. Sisareni on toiminut koirakummina ja tuonut muistaakseni ainakin kaksi koiraa suomeen Espanjasta:) ehkä siksi on osittain suosittua adoptoida koira ulkomailta, että esim Espanjassa pienet koirat ovat suosittuja ja niitä hylätään eniten. Chihut ja kääpiöpinserit ovat näistä esimerkkeinä:(

   Poista
 3. Aivan. Meilläkin kun on perheessä vain chihuja, niin tuskin uskaltaisin kovin isoa niiden rinnalle edes ottaa, ettei satu "vahinkoa" ja iso koira satuta pienempiään.

  VastaaPoista
 4. Suloisia otuksia <3 ja Ukko, mä ottaisin niin mielelläni tollasen ihanuuden ellei olisi sitä ikävää tosi asiaa että koira tarvitsee paljon aikaa ja vielä enemmän jos koiralla on mahdollisesti kurjaa taustaa . Onneksi Ukko on kuitenkin kotihoidossa, ne tarhat on aina kuitenkin kurjia ja parempi sekin kun katu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi :( Joo on niissäkin eroja, esim. onko koira minkä ikäinen, milloin löydetty ja millaisen elämän ennen elänyt. Tuo on vielä niin nuori, että tuskin juuri on luonnehäiriöitä, tai no ei näyttänyt olevan kun se Thorin kanssa leikki! :D

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös