Tätä en olisi uskonut vuosi sitten - unelmien sisustus ja talonrakentaminen

Vaalea marmorinen kylpyamme

Muistatko viime vuoden aprillipilan?

Olisinko vuosi sitten uskonut, että vuoden päästä olen jo rakentamassa? No en!

Naurattaa lukea viime vuoden aprillipilaani, sillä siinä kerroin ostaneeni tontin ja alkavani rakentaa. Kuinkas kävikään, rakentaminen on alkamassa, mutta tontille ei tule linnaa, eikä tontti ole Palatamossa. Niin ne asiat voivat kuitenkin muuttua hyvin nopeastikin.

Sisustuksen suunnittelu ja materiaalivalinnat

Selailin eilen innoissani inspiraatiokuvia läpi ja etsin tulevan kodin sisustukseen ideoita. Järkytyin, kun näin muutamia vuosia vanhoja taloja, joissa oli ihan ihmeellisiä pohjaratkaisuja ja vähintäänkin kyseenalaisia materiaalivalintoja. Niinpä jäin miettimään, miten välttää samat virheet suunnittelussa. 

Tämä on suurin syy, miksei tilaukseen lähtenyt muuttovalmis talopaketti. Ei innostanut tehdä hätiköityjä päätöksiä materiaalivalintojen suhteen ja tuskailla niitä talon valmistuttua. Toki talofirmojen talopaketteihin kuuluisi sisustussuunnittelijan kanssa tehdyt materiaalivalinnat, mutta koko tapaaminen saattaisi olla ohi kolmessa tunnissa? Pohdin lattiavalintaa useamman päivän! Olen myös kuullut, että kiireessä tulee helposti tehtyä hätiköityjä päätöksiä, jotka saattavat jäädä kaduttamaan myöhemmin.

Unelmien sisustus

Nämä kuvat ovat viiden tähden Grand Poet Hotel By Semarah -hotellin sviitistä, jossa yövyin viime syksynä. Kyseessä oli heittämällä upein hotelli, jossa olen ikinä ollut. Olisipa tällainen koti...

Sen verran voin kertoa taloprojektista, että tulevaan taloon ei tule tällaista sisustusta. Varmasti lopulta mennään aika perinteisillä skandinaaviseen sisustukseen sopivilla valinnoilla: vaaleaa puuta ja vaaleita pintoja. 

Jos rakennusprojekti toteutuu vielä tulevaisuudessa, niin sinne aion suunnitella salongin, joka toimii studiona / ateljeena, ja se saisi sitten olla hyvinkin näyttävä. Ehkä tämän tyylistä...

Talopaketin materiaalivalinnat ja unelmien sisustus

Unelmien makuuhuone

Sisustamisen no no -jutut

Tuleeko sinulla mieleen asioita, joita kannattaa välttää sisustamisessa? Löytyisikö jostain Interior for Dummies -opasta tai jotain vastaavaa? Koska en ole sisustussuunnittelua opiskellut, olisi mielenkiintoista tietää, mitkä ovat yleisimmät virheet sisustamisessa?

Vähän kuten pukeutumisessakin on erilaisia sääntöjä: älä pue punaista häihin (tai jos puet, tiedosta riskit), äläkä yhdistä mustaa ja ruskeaa. Olen nimittäin huomannut, etteivät samat säännöt aina päde - mustaa ja ruskeaa väriä yhdistellään sisustuksessa varsin usein.

Note to self: älä maalaa kylpyhuoneen kattoa mustaksi, jos seinillä on kiiltävät valkoiset laatat. Äläkä tee puolikkaan korkuisia seiniä keskelle olohuonetta.

t. Enni

Kommentit

 1. Mä en todellakaan väittäisi itseäni sisustajaksi; katson kyllä nätit verhot, sohvapöydät ja matot, mutta harvemmin ne sitten sopii yhteen "luodenharmonisen kokonaisuuden..." 😁

  Mutta vaikka olisi sisustussuunnittelijan kanssa liikkeellä, kuulostaa minustakin (vaaka) kolme tuntia aika nopealta tehdä kokonaisen talon sisustusvalinnat. Vaikka tuskin koskaan moiseen projektiin pääsen käsiksi, on mulla sentään yksi varma juttu, jos itse saisin taloni rakentaa ja suunnitella: keittiössä olisi laattalattia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän sama hahmottamisessa mulla!

   Keittiöön laatta kyllä! Mun puolesta voisi olla koko talonkin lattia laattaa!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös