Siirry pääsisältöön

Talon rakentaminen ja muita kuulumisia

ennin-kengissa-tytar

Muuttunut elämäntilanne

Blogin päivittämisestä on kulunut ikuisuus. Kuinka monta kertaa olenkaan avannut blogin editorin ja saman tien päätynyt sulkemaan sivun viimeisen puolen vuoden aikana. Niin paljon on tapahtunut, että tuskin pysyn itsekään perässä kaiken keskellä. 

Tähän alkuvuoteen on mahtunut paljon - on tullut sairastettua korona ja nyt ties mikä kausiflunssa. Tuntuu, että noin joka toinen viikko joku on kipeänä, ja kontrasti lapsiviikkojen ja vapaiden viikkojen välillä on melkoinen. Aikaa asioiden tekemiselle tuntuu olevan kovin vähän, mutta tämä on kai ikuisuuskysymys. En arvosta kiirettä, enkä sitä, että tekee paljon. Nautin myös siitä, ettei välillä tarvitse tehdä mitään.

Seesteinen elämänvaihe?

Olen jo pitkään kaivannut seesteisempää vaihetta elämääni, mutta ehkä se on epärealistinen toive tähän elämäntilanteeseen. Sitä tuntuu myös olevan monien vaikea käsittää, jos ei osaa asettua toisen asemaan. Ainakin nyt itse hyväksyn sen, millaista arki on nelivuotiaan kanssa.

Toki asioita edistetään, jotta seesteisempi elämä olisi mahdollista. Tuntuu kuitenkin ihan absurdilta edes puhua koko taloprojektista ottaen huomioon maailman tilanteen, mutta life goes on aina jossain muodossa. 

Olen päättänyt keskittyä niihin asioihin, joihin voin itse vaikuttaa ja yritän olla murehtimatta asioita, joihin en voi vaikuttaa. Ei se silti poista sitä tosiasiaa, etteivätkö asiat pyörisi mielessäni. Luen uutisia, mutta en niin paljon, että antaisin ahdistuksen nousta liian suureksi. Käytän aikani siten, että yritän keskittyä elämän pieniin iloihin, kuten sarjojen katseluun, tai tiistain saunavuoroihin tyttöni kanssa.


Ennin kengissä kevät

Tukikohdan rakentaminen

Talon rakentaminen sen sijaan onkin astetta mielenkiintoisempi juttu. Olen osallistumassa isoon rakennusprojektiin, johon on tarkoitus laittaa vihdoin omaa rahaa kiinni. Tontti löytyi viime vuoden puolella ja nyt ollaan siinä vaiheessa, että kauppakirjaluonnos tontista on tehty toisen osapuolen kanssa, eli kohta omistan virallisesti osan kyseisestä maapläntistä.

Tuosta talosta tulee kauan kaipaamani tukikohta. Kovasti jo tyttäreni kanssa fiilistelemme projektia, ja tontilla tulee pyörähdettyä tasaisin väliajoin. Mikä hulluinta, seinät saattavat olla pystyssä jo kesällä.

Freelancerista palkkatöihin 

Tällä hetkellä elämä pyörii pitkälti töiden parissa. Olen nyt toiminut puoli vuotta päätoimisena media-alan opettajana. Valmistuin myös koulusta ja sain ylemmän amk-tutkinnon suoritettua. Ihanaa, että opiskelut ovat tältä osin valmiina ja urapolkuni siinä, mihin sen aikoinaan kuvittelinkin. Nyt en kuitenkaan halua, että ajaudun samaan tilanteeseen kuin muutama vuosi sitten. Olen oppinut sen, että työ ei lopu tekemällä, eikä itseään saa uuvuttaa töiden parissa. Pitää tarkkailla kehon hälytysmerkkejä ja kun niitä tulee, on osattava painaa jarrua.

Livestriimien tekeminen on tosin vähentynyt, koska minulla ei vaan riitä tunnit vuorokaudessa. Jouduin jopa tekemään ajankäytön suunnitelman, johon varasin livestriimeille vain kolme tuntia aikaa per viikko. Ennen käytin striimeihin ja someen lähemmäs 40 tuntia viikossa! Minun oli nähtävä omin silmin, ettei aika riitä kaikkeen ja sen todentamiseen auttoi asian tekeminen näkyväksi itselleni. Exelistä oli taas jotain hyötyä!

Kevät 2021 oli kuitenkin ihan huikea - tein hommia päätoimisena striimaajana ja loin jotain, mitä en ikinä unohda. Yhdessä yhteisöni kanssa loimme Lauman. Kun harmittelin striimien vähenemistä ystävälleni muutama päivä sitten, hän sanoi: "Enni, loit niin nopeasti tuonkin, että jos haluat, pystyt varmasti samaan uudestaan".

Viime kevään vapaus on jotain, mitä kaipaan ihan valtavasti. Sain itse määritellä työtahtini ja työpäiväni. Toisaalta olen myös koko elämäni odottanut pääseväni vakituiseen työhön (ja juuri tähän työhön), jotta saisin hankittua haaveilemani asunnon. Alun perin striimienkin aloittaminenkin liittyi unelmaani päästä tähän työhön, jossa nyt olen. Niinpä seison ylpeänä kaikkien suomen huippustriimaajien rinnalla, jotka edustavat HAVU Gaming -organisaatiota. Onhan se nyt ihan hiton siistiä kuulua tuollaiseen jengiin!

Toivottavasti siellä ruudun toisella puolella on myös jotain kivaa, mitä odottaa kaiken tämän arjen ja maailman myllerryksen keskellä. Päivä kerrallaan ja niin pois päin... On vaan yritettävä nauttia siitä hyvästä mitä nyt on. 

Jaksamista kevääseen! Tässä postauksessa oli kamalan paljon kliseitä, mutta näillä mennään...

Jos muuten haluat kurkata opinnäytetyöni, niin se löytyy Theseuksesta: Yhteisöaktiivin rooli livestriimauksessa.

t. Enni

Kommentit

  1. Onnea talosta ja tutkinnosta ja uudesta, joskus hektisestäkin elämänvaiheesta. Tekstistä huokui kuitenkin onnellisuus ja ilo ja se on aina ihana kuulla!

    VastaaPoista
  2. 💪💪🦙🦙❤️❤️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my