Matkustaminen kesällä 2021 - Miten se onnistuu?

Enni Mörk & Ilkka Lavas Espanjassa Fuengirolassa


Hola!

Lupasin kirjoitella lisää muistoja kesäkuun reissusta Espanjaan. Toimin tällä reissulla jonkin sortin turistioppaana, sillä pääsin esittelemään matkakumppanilleni omia suosikkipaikkojani Aurinkorannikolta

Kuten aiemmin mainitsin, Espanjassa oli vielä kesäkuun alussa maskipakko, eli maskia tuli käyttää aina kotoa poistuttaessa. Maskia ei kuitenkaan tarvinnut käyttää urheillessa, ottaessa aurinkoa rannalla tai syödessä ravintoloissa. Maski sen sijaan tuli olla kasvoilla esimerkiksi skootterilla ajaessa.

Viime kuun alussa rajoituksia kuitenkin oli jo ehditty purkaa ja kuntarajojen yli sai vihdoin kulkea. Kesken matkamme astui voimaan myös huojennus, jonka mukaan kaksi koronarokotetta saaneiden ei enää tarvinnut käydä koronatestissä Suomesta Espanjaan matkustettaessa. Myöskään Finnair ei vaatinut takaisin kotimaahan tulevilta, yhden tai kaksi rokoteannosta saaneilta matkustajilta koronatestiä ennen lentoa.

Disclaimer: 

Ymmärrän maailman tilanteen ja olen omasta tahdostani ottanut kaksi koronarokotetta. Haluan edistää talouden elpymistä, en koronan leviämistä. Matkustan vastuullisesti. Elän arkea noudattaen viranomaisten suosituksia. En ole koskaan saanut koronatestistä positiivista tulosta.


Fuengirola härkä

Noin! Jos jollakin heräsi näihin liittyen pohdintoja, niin toivottavasti vastasin näihin kysymyksiin. Nyt siis asiaan, lomamoodiin. Oli muuten maailman ihanin loma. Ihan täydellistä. 

Jaan nyt omat suosikkini Aurinkorannikon parhaista kohteista Fuengirola-Benalmadena-Torremolinos-akselilla.

Osbornen härkä: Toro de Osborne

Kyseessä on huikea näköalapaikka Fuengirolan Los Pacosissa. Härälle mentäessä kannattaa huomioida, ettei perille mene kunnon tietä. Suosittelen siis lenkkareita tai vähän tukevampia kenkiä patikoinnin ajaksi (itsehän vedin pienillä avokkailla). Nousu ei todellakaan ole pitkä, mutta hieman jyrkkä kuitenkin ja kesähelteellä se voi tuntua kuumuuden takia vähän tukalalta. 

Paikan päälle voi saapua vaikka autolla tai mopolla, sillä parkkipaikkoja löytyy. Kävellenkin tänne pääsee tietysti, mutta kannattaa huomioida, että mäet ovat jyrkkiä... Loppumatkan joutuu joka tapauksessa kävelemään.

Muuta: Paikan päältä löytyy yksi geokätkö! Kannattaa käydä etsimässä se.

Toro de Osborne

Benalmadenan Puerto Marina (ja delfiiniristeily)

Siinähän kävi sitten niin, että vuokrattiin yhtäkkiä oma katamaraani delfiiniristeilylle. Aika huikea kokemus, sillä en ole ollut ennen ollut delfiiniristeilyllä ihan näin hienosti. 80 eurolla saatiin oma miehistö sekä juomatarjoulut reilun tunnin risteilyn ajaksi ja nähtiin vielä kaiken huipuksi delfiini sekä valas. Ei paha, sillä hinnaksi tuli neljäkymppiä per nenä. 

Puerto Marinasta lähtee myös hieman isompia veneitä, joilla voi käydä vähän pidemmillä risteilyillä (n. 3 h). Tosin en ole aivan varma, ovatko laivat liikenteessä nyt koronan aikana.

Kannattaa siis kuitenkin rohkeasti tingata hintaa, jos haluaa päästä yksityiselle ajelulle veneellä. You never now...


Delfiiniristeily Benalmadena Puerto Marina


La Carihuela (Torremolinos) 

Kotirantani, tänne on aina ikävä. Savun tuoksu, aallonmurtaja, upean pinkki taivas yhdistettynä turkoosiin meriveteen iltaisin... Tähän maisemaan ei kyllästy. Tällä kertaa rantakadulla tuli testattua vanhoja suosikkeja sekä uusiakin paikkoja, joista sai tilattua erinomaisia aamupaloja.

Usein suosinkin paikkoja, joista saa tuoreita smoothieitä sekä lämpimiä juusto-kinkku-voileipiä. English breakfast kustantaa useimmiten kuuden-seitsemän euron luokkaa ja siitä riittää syötävää vaikka kahdelle. 


Enni Mörk & Ilkka Lavas Espanjassa Torremolinosissa
Skootteri Aurinkorannikko
The Beach Club Higueron, kuva Ilkka Lavas
Fuengirola auringonlasku, kuva Ilkka Lavas

Teleférico Benalmádena

Kaapelihissi Teleférico Benalmádena sijaitsee Tivoli Worldin edustalla ja on yksi must see -turistikohteista. Ylhäältä Calamorro-vuoren huipulta avautuvat nimittäin upea maisemat Välimerelle ja paikan päältä löytää myös hyviä kävelyreittejä. Maasto ei kuitenkaan sovellu liikuntarajoitteisille.

Ylhäällä vuoren päällä voi myös nähdä kaksi kertaa päivässä esitettävän saalislintujen näyttelyn, jossa on mukana upeita haukkoja, pöllöjä sekä kotkia. Olen aina tykännyt näistä esityksistä, sillä niistä huokuu se, kuinka lintujen hoitoon panostetaan. Tällä kertaa esitykseen osallistuminen maksoi viisi euroa per henkilö, mutta sen maksoi mielellään.


Teleférico Benalmádena kokemuksia
Teleférico Benalmádena maisemat

Tällaisia pikaterkkuja tähän väliin. Kuvia ja tarinoita reissusta olisi paljon enemmänkin jaettavaksi, mutta kotona on nyt hieman hektistä. Pikkuneiti sai nimittäin flunssan, joten vietämme tulevat päivät pitkälti sisällä. 

Jos et kuitenkaan lukenut vielä edellistä reissupostaustani, jossa kerroin kokemuksia Kuninkaan polusta, niin kannattaa lukea sekin.

Miten sinun viikonloppu on sujunut?

Muista myös seurata mun tiliä @ennimork Instagramissa, niin näet sieltä lisää materiaalia reissusta sekä tulevasta road tripistä. 

Ihanaa viikonlopun jatkoa sinne ja toivottavasti vielä joku päivä matkustetaan taas. Uutta normaalia kohti, hiljalleen...

t. Enni

Kommentit

 1. Ihania kuvia ja kasvoista näkee, että reissu oli onnistunut. On aina yhtä Ihanaa päästä näyttämään jollekulle omat lempparipaikat. Niihin tulee jotenkin itsellekin uutta viehätystä.

  Pikaista paranemista pikkuneidille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihanaa, että välittyy sinne 😍 ja niin on, samalla jäi vielä paljon näytettävääkin. 🙏

   Kiitokset, yllättävän pirteä pikkuneiti kotona kuitenkin, joten toivottavasti menee ohi pian. ♥️

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös