Caminito Del Rey -kokemuksia vuonna 2021

Caminito Del Rey kokemuksia vuonna 2021

Kesälomalla Espanjassa

Hei vaan pitkästä aikaa. Kuten kuvista näkyy, kävin Espanjassa! Voi miten paljon olinkaan odottanut pääseväni tuttuihin maisemiin. Itse asiassa kotiuduin Espanjasta vasta alle kaksi viikkoa sitten. 

Tällä kymmenen päivän lomalla sain myös kunnian toimia epävirallisena turistioppaana, sillä pääsin näyttämään suurimman osan lempipaikoistani Aurinkorannikolla. Tekojärvet ja Caminito Del Rey ovat tietysti must see -kohteita, joita ihan jokaiselle suosittelen. Caminitolle nimittäin pääsee tällä hetkellä, jos vaan onnistuu nappaamaan liput tarpeeksi hyvissä ajoin.

Olen kerran aikaisemmin kävellyt Kuninkaan polun läpi ja tuolloin ei koronaviruksesta ollut tietoakaan. Tällä kertaa reitti oli mahdollista kävellä läpi vain yhteen suuntaan ja polulla kuljettiin kasvomaskit kasvoilla.


Caminito Del Rey kokemuksia vuonna 2021

Miten korona näyttäytyi reissussa?

Espanjassa oli vielä kesäkuun alussa maskipakko (ilmeisesti vieläkin on) ja se koskee ulkona liikkumista, kuitenkin lukuunottamatta urheilua, auringonottoa rannalla tai syömistä ravintoloissa. Kesäkuun alkuun mennessä rajoituksia oli purettu, sillä mm. kuntarajat oli vihdoin avattu ja liikkuminen toiselle paikkakunnalle onnistui. Ihmiset noudattivat maskisuositusta aika hyvin - kuitenkin vähän kaupungista riippuen. 

Tässä postauksessa minun piti kuitenkin kertoa Caminito Del Rey:sta, joten mennään asiaan.

Mistä liput ja miten paikan päälle?

Olen aiemmin tehnyt postauksen samasta aiheesta ja kyseinen julkaisu on yhä ajankohtainen. Siispä kannattanee kurkata se täältä

Itse tilasin liput oman julkaisun ohjeistamana caminitodelrey.info-sivustolta hyvissä ajoin, noin kuukautta aikaisemmin.

Minulla on Espanjassa käytössäni auto, joten en ole ikinä selvittänyt, miten paikan päälle pääsee julkisilla. Ainakin oman auton vuokraaminen on mielestäni varteenotettava vaihtoehto, sillä Caminito-kierroksen yhteyteen voi myös keksiä paljon muutakin ohjelmaa (kuten El Chorro). Caminito sijaitsee myös upeiden tekojärvien vieressä, joten pulahtaminen viileään veteen kesähelteellä houkuttaa varmasti monia turisteja. Kannattaa siis varata uimapuku ja pyyhe mukaan autoon.

Olinkin suunnitellut päiväretken siten, että ehdin pulahtaa turkoosin siniseen veteen pitkän kävelyurakan päätteeksi. Päivä oli nimittäin lämmin...


Caminito Del Rey kokemuksia vuonna 2021

Caminito Del Rey

En turhaan toista itseäni, vaan siteeraan aiemmin kirjoittamaani tekstiä:

"Teräspylväillä kallionseinään kiinnitetty polku on suunnilleen metrin leveä ja se on rakennettu vanhan polun yläpuolelle. Kaikkiaan kävelyä alkupisteeltä loppupisteelle syntyi 7,7 kilometriä ja aikaa kului hieman yli kolme tuntia. Reitin odotetuin kohta näkyy alapuolella olevassa kuvassa, jossa vanhan sillan viereen on rakennettu uusi riippusilta, jota pitkin rotkon ylitys tapahtuu. Voin sanoa, että kyllä huojuu!

Ennen suunniteltua patikointia tulee jokaisen varata oma vierailuaika, sillä reitille päästetään vuorokaudessa vain rajallinen määrä ihmisiä ja moni päivä myydään loppuun hyvissä ajoin. Ennen vierailua kannattaa myös selvittää käytännön asiat, kuten kummalta sisäänkäynniltä oma reitti lähtee."

Koronan takia reittiä ei tällä hetkellä voi kulkea edestakaisin, vaan reitille lähdetään Alorasta. Reitti päättyy Ardalesin kylään, josta voi ostaa bussikyydityksen (n. 2 euroa / hlö) takaisin El Kiosko -ravintolalle.

Aloran sisäänkäynti Caminitolle sijaitsee El Kioskon ja El Mirador -ravintolan puolessa välissä tien varressa.


Caminito Del Rey riippusilta

Caminito Del Rey kokemuksia vuonna 2021

Caminito Del Rey kokemuksia vuonna 2021

Caminito Del Rey maskisuositus

Caminito Del Rey kokemuksia vuonna 2021

Tässä vielä viime kerran tunnelmia reitistä:

Me lähdimme Ardalesista. Reitti alkoi tunnelilla, jonka jälkeen saavuimme vesivoimalan viereen joelle 1. vartiotornille, jossa seuruettamme odotti lipuntarkastus. Vartiotornille kannattaa saapua hyvissä ajoin, sillä me taisimme jonottaa 45 minuuttia ihmispaljoudessa ennen kuin pääsimme tiskille. Olimme kuitenkin ihan aikataulussa, eli suunnilleen oikeaan aikaan pääsimme lähtemään reitille.

Ensimmäinen osuus reitistä kesti alle tunnin ja pituudeltaan se oli 2,7 kilometriä. Reitin keskivaiheilla pääsi kävelemään luonnon keskelle polkua pitkin. Reitin loppupuolella maisema muuttui taas ja reitti alkoi kulkea pitkin vuorenrinnettä.

Mielestäni kävelimme suhteellisen ripeästi, koska alun jonotuksineen selvisimme koko reitistä noin 3,5 tunnissa. Kesällä kannattaa varata reitille enemmän aikaa, koska kuumuudessa kannattaa pitää juomataukoja enemmän (ohjeaika on noin 4 tuntia). 


Tekojärvet Malaga

Caminito Del Rey kokemuksia vuonna 2021

Kauanko Caminito Del Rey -reitti kestää?

En tarkalleen muista kauanko reitin kulkeminen tällä kertaa vei, mutta evästauko mukaanluettuna muistelisin, että noin kolmessa tunnissa selvittiin. Sen jälkeen bussimatka ravintolalle tuntui aika ihanalta vaihtoehdolta, sillä ulkona oli tuttuun tapaan hyvin lämmintä (muistaakseni yli +30 °C). 

Autolle pääsyn ja pikaisen ravintolavisiitin jälkeen patikointivarusteet vaihtuivat nopeasti uimapukuun, jota taas seurasi ihana pulahdus viilentävään turkoosiin veteen. Ihan täydellinen lopetus reissulle. 

Kannattaa vielä kurkata viimeksi kirjoittamani postaus, jossa paljon lisätietoa kyseisestä reitistä.

Jäikö kysyttävää?

Heräsikö sinulla jotain kysyttävää reissusta? Laitan pian lisää postauksia Espanjan lomasta ja miten maahan tällä kertaa pääsi. Kuullaan taas pian!

t. Enni

Kommentit

 1. Oi että vieläkin harmittaa, ettei päästy viime kesänä yksien kanssa Aurinkorannikolle... Meillä oli tuonne Caminitollekin liput. Jospas ylipuhuisin nykyisen luokkani lähtemään sinne ysillä... 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teillä oli jo liput? Däääm! Ehdottomasti ylipuhut joo!!! 😍

   Poista
  2. Joo, oli lennot, hotellit, kuljetukset, caminitot... Onneksi saatiin käytännössä kaikki rahat takaisin.

   Poista
  3. ...ja tossa ekassa kommentissa piti lukea "viime keväänä ysien kanssa"...

   Poista
  4. Hei joo luin sen sanan ysien kanssa! Tajusin kyllä heti, koska oot ope:) Mut huh aikamoista. Onneksi saitte rahat takaisin. Oon huomannut ja tosi iloinen siitä, että nykyään ollaan tosi joustavia peruutusehtojen kanssa. Nyt uskaltaa jo vähän suunnitella, kun tietää että jos tarve vaatii, voi peruuttaa viime tingassakin.

   Poista
  5. Moi! Selvivikö tämä? Minulla toimi kyllä ihan nettisivujen kautta, mutta päivät piti valita jotenkin vähän oudosti. Käyttöliittymä ei paras. Piti kyllä olla läppärillä, mobiilisti toimi vähän huonosti.

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös