Siirry pääsisältöön

Elät vain kerran - Henkivakuutus tuo turvaa läheistesi arkeen

 Kaupallinen yhteistyö: Henkivakuutusyhtiö Kaleva

Henkivakuutusyhtiö Kaleva


Oletko koskaan pohtinut, kuinka läheisesi selviäisivät ilman sinua taloudellisesti? Kuka jää huolehtimaan hautajaiskuluistasi, tai miten lapsesi selviää? Pääsin tekemään kaupallista yhteistyötä Henkivakuutusyhtiö Kalevan kanssa ja sen ansiosta sain hyvän hetken pohtia, olenko varautunut kaikkein pahimpaan? 

Elämä on jännä konsepti, kun sitä miettii kunnolla. Jokainen meistä syntyy matkalle, joka kaikella varmuudella päättyy. Kuulostaa dramaattiselta, mutta elämme kuollaksemme. Entä jos minun aikani kuitenkin koittaakin aikaisemmin kuin olin kuvitellut?  

Elät vain kerran

Kuuntelin autossa musiikkia ja eräässä kappaleessa laulettiin: ”Still not too old to die young”. Lyriikat ovat pyörineet päässäni siitä asti. Olen hieman yli 30-vuotias ja tyttäreni täyttää pian kolme vuotta. Jos nyt kuolisin, miten lapseni selviäisi?

Ennen mietin kuolemaa useinkin. Elin pitkään vaihetta, jossa tunsin kaiken olevan ihan hyvin. Yhtäkkiä sain itseni kiinni siitä, että koska minulla meni hyvin, niin hyvän täytyisi kohta loppua. 

Jossain vaiheessa mietin kuolemaa niin usein, että löysin lopulta itseni kolmenkympin kriisin partaalta. Huomasin, että olin tehnyt elämässäni valintoja, jotka eivät enää tehneetkään minua onnelliseksi. Kun havahduin tähän, aloin hiljalleen muuttaa elämäni suuntaa siten, että rohkaistuin tekemään valintoja, jotka tekivät minut onnelliseksi.

Mottoni on jo vuosia ollut ”You only live once”, vaikka se vähän kliseiseltä kuulostaakin. Tämä on kuitenkin mennyt jo niin pitkälle, että olen tatuoinut minua elämän ainutlaatuisuudesta muistuttavan symbolin käteeni. 

edullinen henkivakuutus

Edullinen henkivakuutus


Elämää ei voi suunnitella

Äitiys on opettanut minulle sen, että vaikka haluaisin kontrolloida arkeani, niin se on käytännössä mahdotonta. Eikä se kuulukaan olla niin, että me hallitsemme elämää, vaan elämä hallitsee meitä. Käden tatuointi myös muistuttaa minua sanottamaan tunteitani ääneen – olen kiitollinen kaikille ihmisille ympärilläni. 

Minulle tatuointi merkkaa myös sitä, että elämä on tehty elettäväksi ja tällä mentaliteetilla lähdin muutama vuosi sitten tavoittelemaan elämää, jollaista en ennen tiennyt olevan olemassa.

Sanon usein, että mikään ei muutu, jos mitään ei muuta. Kuitenkin pelko on asia, joka sanelee paljon ihmisten tekoja – tai oikeastaan sitä, ettei ihminen uskalla toteuttaa haaveilemiaan asioita.

Kun olen uuden asian äärellä, kysyn itseltäni: ”Mikä on pahinta mitä voi tapahtua?” Ehkä epäonnistun ja asiat pysyvät ennallaan? Se on varmaa, ettei ilman muutosta mikään muutu.

Kun sain lapsen, menetyksen pelko vahvistui elämässäni entisestään. Yhtäkkiä en enää ollutkaan vastuussa vain itsestäni. Niinpä aloin panostaa omaan hyvinvointiini entisestään, sillä tajusin, että minun arkeni on lapseni lapsuutta. 

Elämän kokiessa monia myllerryksiä päätin, että teen kaikkeni, jotta tyttäreni saa hyvän lapsuuden. Lapsi voi hyvin silloin, kun lapsen ympärillä olevat ihmiset voivat hyvin. Kun aikuinen arvostaa itseään, se heijastelee kaikkialle, myös ympärillä oleviin ihmisiin. Tästä syystä koen, että vanhempi ei saa unohtaa itseään missään vaiheessa, vaan on todella tärkeää, että aikuinen panostaa omaan hyvinvointiinsa.

 

Henkivakuutusyhtiö Kaleva

Henkivakuutusyhtiö Kaleva

Miksi kannattaa ottaa henkivakuutus?

Taloudellinen epävakaus luo aina epävarmuutta. Niinpä olen pyrkinyt elämään fiksusti säästäen rahaa pahan päivän varalle. Haluan kuitenkin nauttia elämästä ja kokea uusia asioita, sillä ne ovat merkittävä panostus omaan hyvinvointiini.

Itseensä voi sijoittaa monella eri tavalla: hyvinvointi, kehon kuuntelu, hemmottelu sekä oman talouden turvaaminen. Koen, että omaan hyvinvointiin panostamalla sijoitan samalla tulevaisuuteen ja ajattelen lapseni etua. Henkivakuutus tuo turvaa läheisille silloin, jos pahin tapahtuu.

Mikä on henkivakuutus?

Henkivakuutus antaa kattavamman turvan kuin tapaturmavakuutus. Henkivakuutus korvaa sekä sairauden että tapaturman aiheuttaman kuoleman. Tapaturmavakuutus korvaa tapaturmaan liittyviä vahinkoa ja vain tapaturmaisen kuoleman. Suomessa kuolee vuodessa noin 10.000 työikäistä ja 80 % heistä sairauteen. Harhakäsitys on, että tapaturmiin kuoltaisiin yleisimmin.

Millainen henkivakuutus on hyvä?

Jokainen voi itse määrittää korvaussumman, mutta yleisesti summan olisi hyvä kattaa ainakin velat, vuoden tulot ja mahdollisesti myös noin 20 000 euroa kutakin elätettävää lasta kohden.


Henkivakuutus turvaa läheiset pahimman sattuessa

Edullinen henkivakuutus

Henkivakuutusta pidetään usein kalliina, vaikka Kalevan myöntämä henkivakuutus onkin Suomen edullisin. Jopa muutamalla eurolla kuussa voi jo saada taloudellista turvaa. Henkivakuutus myös kannattaa ottaa jo nuorena, sillä silloin on vielä terve ja hinta on edullinen. Tosin sairauskaan ei aina estä henkivakuutuksen hankkimista.

Minusta on myös hyvin mielenkiintoista, että ihmiset mielellään vakuuttavat esimerkiksi läheisensä, lemmikkinsä ja tavaransa, mutta eivät sitä tärkeintä – siis itseään. Joillakin voi myös olla vääriä käsityksiä siitä, mitä vaikkapa tapaturmavakuutus korvaa ja mitä ei. 

Elämän suurissa kriiseissä turvattu taloudellinen tilanne vähentää huolia. Raha ei tuo onnea, mutta se helpottaa arkea. Minulla on ollut henkivakuutus, jonka hankin itselleni heti, kun lapseni syntyi. Ajattelin, että jos jotain tapahtuu, olisi lapsellani turva, jonka voimin edetä elämässään. 

Kannattaa käydä tutustumassa Henkivakuutusyhtiö Kalevan verkkosivuihin, sillä sivuston kautta voi laskea, paljonko oma henkivakuutus kustantaisi. Henkivakuutuksen ostaminen onnistuu myös nopeasti ja vakuutuksen saa halutessaan heti voimaan.

Muista nauttia elämästäsi, sillä me elämme vain kerran. Ja jos tänään lähtisin, niin lähtisin onnellisena. 


t. Enni

Julkaisu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Henkivakuutusyhtiö Kalevan kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my